Urheiluvakuutus

Kilpailutoimintaan osallistumattomilla HePon jäsenillä on mahdollisuus hankkia määräaikainen urheiluvakuutus. Kyseessä on Suomen Pyöräilyunionin Fillaripassi-tuote, joka sisältää vakuutusyhtiö OP Vakuutus Oy:n tarjoaman ns. Sporttiturva-vakuutuksen.

Käytännössä vakuutus on sama kuin lisenssikilpailijoilla. Vuosittain maksettava summa sisältää harrastelisenssin ja vakuutuksen.

Mitä se maksaa?

• Vuonna 2001 ja aikaisemmin syntyneelle harraste- ja kuntopyöräilijälle vakuutus maksaa 74 euroa vuodessa, sisältäen harrastelisenssin. Vakuutusmaksun osuus summasta on 68 euroa.
  • Vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneelle maksu on 41 euroa vuodessa. Vakuutusmaksun osuus summasta on 35 euroa.

Vakuutuksen sisältö

Vakuutus korvaa lajiin liittyvässä harjoittelussa äkillisesti sattuneen tapaturman tutkimuksen ja hoidon 15 000 euroon saakka (omavastuu 100 euroa) ja haittakorvauksen 30 000 euroon saakka sekä tapaturmaisesta kuolemasta kertakorvauksena 8500 euroa.

Vakuutus on voimassa osallistuessasi esimerkiksi HePon retkille tai kuntolenkeille sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Katso tarkemmat tiedot vakuutuksen sisällöstä:

» Sporttiturvan tuoteseloste (pdf)

Vakuutukseen liittyminen

Vakuutuskausi alkaa tammikuun 1. päivästä alkaen. Vakuutus tulee voimaan 1.1.2017 alkaen kun vakuutusmaksu suoritetaan viimeistään 31.1.2017. Sen jälkeen vakuutus tulee voimaan klo 24.00 sinä päivänä, jona vakuutusmaksu on suoritettu tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuajankohta. Vakuutuskausi päättyy 31.12.2017.

Vakuutuksen hankkiminen käytännössä

Vakuutukseen liittyminen edellyttää ehdottomasti, että olet HePon jäsen ja jäsenmaksusi kuluvalle vuodelle on maksettu. Jos olet jo jäsen, voit tarkistaa jäsenmaksutietosi ottamalla yhteyttä jäsensihteeriin: jasensihteeri at hepo.fi. Jos et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi. Kun HePon jäsenmaksu kuluvalle vuodelle on varmasti maksettu, voit liittyä vakuutukseen SPU:n sivuilla: http://www.pyoraily.fi/lisenssi/

Lue sivu huolellisesti ja etene sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Vakuutus tulee voimaan klo 24:00 sinä päivänä, jona vakuutusmaksu on suoritettu tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuajankohta.