Polkija 1/1991 Suomi pyöräilee - kuulumisia

HepoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suomi pyöräilee - kuulumisia
M Tahkokorpi


1-91 Pyöräillen s19.jpg

Ensimmäinen pyöräilykunta Suomessa

Tämänvuotinen pyöräilyviikkokin ehti jo mennä ohi. Luultavasti useimmat HePolaiset noteerasivat sen tavalla tai toisella. Yksi viikkoon liittyneistä tapahtumista oli vuoden pyöräilykunnan nimeäminen. Virallinen julkistustilaisuus oli Oulussa 6.5.1991. Oulun kaupungintalolla pidetyssä tilaisuudessa luovuttivat Suomi Pyöräilee -kampanjan edustajat Eino Lehtovirta, Erkki Partanen ja Pekka Saarnio kunniakirjan Oulun kaupunkia edustaneelle liikenneinsinööri Mauri Myllylälle. Perusteluna valinnalle todettiin, että Oulun kaupunki on suunnitelmallisesti kehittänyt kevyen liikenteen raittiverkostoa jo 60-luvulta lähtien. Puheenvuorossaan Myllylä totesi, että vaikka Oulussa on onnistuttu aikaansaamaan hyvä pyörätieverkko esikaupunkialueelle ja yhteydet keskustaankin ovat hyvät, niin keskusta-alueella on vielä paljon parantamisen varaa. Kevyen liikenteen määrärahoja on myös leikattu näinä taloudellisesti kireinä aikoina.

Voit itse päästä toteamaan, kuinka asiat ovat käytännössä Oulun seudulla, osallistumalla Ouluun suuntautuvalle viikonloppuretkellemme kesä-heinäkuun vaihteessa.


Lausunto liikenneministeriölle

Kampanja on pyynnöstä antanut liikenneministeriölle lausunnon ehdotuksesta uusiksi tiemerkintäsäännöksiksi. Pyöräilijöiden kannalta merkittävin huomautus lienee se, että kampanjan mielestä pyörätiet tulisi merkitä myös suojateille silloin kun suojatiet ovat erotellun jalankulku/pyörätien jatkeena. Ehdotetun asetustekstin mukaan tämä ei olisi tarpeellista. Muuten ehdotuksessa ei ollut pyöräilijän asemaan merkittävästi vaikuttavia muutoksia.

 


Tästä Polkija 1/1991:n artikkeliluetteloon.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut