Yleistä pyöräretkistä

Hepolaisia Maunulan majan pihalla 1980-luvulla.

Hepolaisia Maunulan majan pihalla 1980-luvulla.

Pyöräretkien järjestäminen on ollut näkyvä ja merkittävä osa HePon toimintaa sen perustamisesta lähtien. Retket ovat maksuttomia ja avoimia kaikille pyöräilystä kiinnostuneille. Osallistuminen ei vaadi HePon jäsenyyttä. Retkeä johtaa HePon retkivetäjä. Reitit kulkevat Helsingin ja lähistön kauniimmilla pyöräväylillä ja sisältävät pysähdyksiä parhaimmilla taukopaikoilla.

Retkillä on myös tapana tutustua erilaisiin kohteisiin, jotka saattavat sisältää pienen osuuden kulttuuria, luontoteemoja tai historiaa. Pääpaino on kuitenkin pyöräilyssä. Vuonna 2012 HePon retkillä vierailtiin mm. Viikin Arboretumissa, Kuusijärvellä, Pihlajanmäen hiidenkivillä ja Haltialan kotieläintilalla sekä Helsingin ”Kolilla”. Pidemmät päiväretket ovat suuntautuneet mm. Porvooseen, Lohjalle ja Mäntsälään.

Rengasrikon tai muun teknisen vian sattuessa on apua aina tarjolla. HePon retkille voi osallistua kaikenlaisilla pyörillä. Reitit kulkevat sekä asfaltoiduilla että hiekkapintaisilla pyöräteillä. Tarkista pyöräsi kunto ennen retkelle lähtöä. Retkille osallistutaan omalla vastuulla. Katso tarkemmat ohjeet täältä.