HePo tarjoaa pyöräilijöille aamupalaa Autottomana päivänä 22.9.2017

Tiedote 20.9.2017

HePo, HSL, Oranssi, Classic Bike ja HUG Bikeshop järjestävät Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuman Autottomana päivänä 22.9.2016 kello 7:00–9:00. Pyöräväylä Baanalle, Porkkalankadun sillan alle perustetaan aamupalapiste, jossa tarjoillaan pyöräilijöille sämpylöitä sekä kahvia ja teetä, öljytään ketjuja ja pumpataan renkaita sekä annetaan pyöräilyvinkkejä. Lisäksi jaossa on HSL:n pyörän huomiovaloja.

– Pyöräilyn ja kävelyn edistäminen on välttämätöntä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Pyöräilyn ja kävelyn lisäämiseen on myös paljon mahdollisuuksia. Suomessa ajettavista automatkoista 45 % on alle viiden kilometrin mittaisia. Suurin osa näistä matkoista voidaan kulkea pyörällä tai kävellen, muistuttaa HePon puheenjohtaja Markus Seppälä.

Autoton päivä päättää kansainvälisen Liikkujan viikon, jota vietetään vuosittain 16.–22.9. Liikkujan viikon teeman on tänä vuonna vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne.

Yksi esimerkki vähäpäästöisestä ja älykkäästä liikenteestä ovat kaupunkipyörät, jotka ovat osa joukkoliikennejärjestelmää. Helsingissä on kaudella 2017 käytössä 1 400 pyörää ja 140 pyöräasemaa alueella, joka ulottuu kantakaupungista Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti. Espoossa puolestaan kokeillaan kaupunkipyöriä Matinkylän-Olarin alueella 10 asemalla ja 100 pyörällä.

– Kaupunkipyörät parantavat pysäkkien saavutettavuutta ja lisäävät joukkoliikenteen joustavuutta. Kaupunkipyörät palvelevat myös turisteja. Ja ennen kaikkea, kaupunkipyörät lisäävät pyöräilyä. Ne houkuttelevat kaupunkilaisia hyppäämään pyörän satulaan, helposti ja ilman kynnystä hankkia heti omaa pyörää, linjaa HSL:n johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen.

– Pyöräily on nuorille osa uuttaa kestävää kaupunkikulttuuria.  Se on myös edullista ja mukavaa ja lisää kaupungin yleistä viihtyvyyttä. Nyt yhtenä edullisena vaihtoehtona ovat myös kaupunkipyörät.  Nuorisojärjestö Oranssi haluaakin, että Helsinkiä kehitetään entistä enemmän pyöräilyä suosivaan suuntaan, toteaa Oranssin toiminnanjohtaja Aino Toiviainen-Koskinen.

Tapahtumaa tukevat urbaaniin pyöräilyyn painottuvat pyöräliikkeet Classic Bike ja HUG Bikeshop.

Tapahtuma Facebookissa

Lisätietoja:

Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Markus Seppälä, gsm 044 306 9546

 

Alla lyhyt video vuoden 2014 tapahtumasta:

Aamupalaa pyöräilijöille 23.9.2014 – Baana, Helsinki from Helsingin Polkupyöräilijät on Vimeo.

Tagit:, , , , , , , ,