Pyöräilyn kehittäminen saa runsaasti tukea pääkaupunkiseudun kuntavaaliehdokkailta

Tiedote 3.4.2017

 

Pääkaupunkiseudun kuntavaaliehdokkaat ovat asettuneet laajalla rintamalla tukemaan parempaa pyöräily-ympäristöä. Jo yhteensä 522 ehdokasta Espoosta, Helsingistä ja Vantaalta on allekirjoittanut Helsingin Polkupyöräilijöiden kaupunkikohtaiset kuntavaaliteesit. Helsingin kuntavaaliteesit on allekirjoittanut jo 276 ehdokasta (yli 25 prosenttia kaikista ehdokkaista Helsingissä), Espoossa 166 ehdokasta (23 prosenttia) ja Vantaalla 81 ehdokasta (13 prosenttia).

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten ehdokkaat ovat asettuneet tukemaan pyöräilyn kehittämistä pääkaupunkiseudulla. Allekirjoitusten suuri määrä kertoo siitä, että pyöräilyn kehittämistä pidetään tärkeänä ja että kaikissa puolueissa on ehdokkaita, jotka ovat pyöräilyn kehittämisen kannalla, toteaa Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Markus Seppälä.

Teeseissä vaaditaan toimenpiteitä pyöräilyn sujuvuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. Muun muassa talvikunnossapito, yhteiset pyöräväylien suunnitteluohjeet ja pyöräilyn tilapäisten järjestelyjen laatu yhdistävät kaupunkien teesejä.

– Teesimme ovat varsin konkreettiset ja sen takia on myöhemmin helppoa seurata miten ehdottamamme toimenpiteet etenevät kaupunkien päätöksenteossa. Toisaalta kuntavaaliehdokkaat ehkä arastelevat niihin sitoutumista juuri konkreettisuuden takia. Tästä näkökulmasta katsoen suuri allekirjoittaneiden määrä on erittäin hyvä saavutus, kertoo Helsingin Polkupyöräilijöiden varapuheenjohtaja Vellu Taskila.

Teesit ja allekirjoittajat ovat osoitteissa https://pyoravaalit.fi/espoo/ , https://pyoravaalit.fi/helsinki/ ja https://pyoravaalit.fi/vantaa/  .

Lisätiedot:

Markus Seppälä Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja, 044 306 9546

Vellu Taskila, Helsingin Polkupyöräilijöiden varapuheenjohtaja, 044 238 5384

Tagit:, , , , , ,