100 Pyöräilytekoa -kampanja käynnistyi

100 pyöräilytekoa100 Pyöräilytekoa -kampanjan ensimmäisen kuukauden pyöräilijä, toimittaja ja kirjailija Matti Rämö on hidas kiiruhtaja Vantaanjoen varrelta. Suuria pyöräretkiä ympäri planeettaa Himalajalta suola-aavikoille tehnyt seikkailija arvostaa eniten arkipyöräilyä – joka säällä:

Jaksan vaahdota siitä, kuinka tärkeä asia nimenomaan arkipyöräily on. Pyöräily on loistavaa terapiaa mielelle ja keholle. Se on vähän kuin saunomista: pyörän päällä voi purkaa mielen kuonakerroksia pois.

Suomessa on aina pyöräilty paljon. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi poljemme vielä enemmän ja kokeilemme uusia tapoja pyöräillä. 100 Pyöräilytekoa -kampanja kannustaa jokaista lisäämään pyöräilyä ja kertomaan siitä muillekin. Tee oma tekosi ja kerro siitä osana 100 Pyöräilytekoa -kampanjaa tunnisteella #100pyöräilytekoa. Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen innostaa kaikkia ottamaan pyöräilyn osaksi arkea:

Pyöräily on arjen luksusta. Pyörällä voi kulkea kouluun tai töihin, lähteä luontoon, kuljettaa lapset päiväkotiin, käydä kaupassa, pyörittää liikkuvaa kahvilaa, kuntoilla ja tehdä samalla hyviä tekoja itselle ja yhteiskunnalle.

Yksilö, kaveriporukka, järjestö, kunta, yritys tai työyhteisö voivat kantaa kortensa kekoon: tavoitteena voi olla työ- tai koulumatkan pyöräily edes kerran viikossa, pyörien kunnostaminen ja lahjoittaminen niitä tarvitseville, omien ja naapuruston lasten vieminen pyöräretkelle tai ystävän pyörän huolto. Pyöräilyteko on myös sitä, että lisätään pyöräilyn mahdollisuuksia ja parannetaan olosuhteita. Kunta voi panostaa pyöräpysäköinnin järjestämiseen ja koulut voivat kumota turhat pyöräilyrajoituksensa. Pienelläkin panostuksella voi olla kauaskantoiset seuraukset, muistuttaa Pyöräliiton pyöräilykasvattaja Erika Weckström:

Joskus muutama sata metriä hyvää pyörätietä oikeassa paikassa tekee koulumatkapyöräilyn mahdolliseksi.

Kampanjassa kutsutaan Kuukauden pyöräilijöiksi eri alojen edustajia, jotka valottavat pyöräilyn monia iloja ja ulottuvuuksia. Tammikuun pyöräilijä Matti Rämö on psykofyysisellä pyörämatkalla joka päivä. Matka jatkuu öisin kirjoituspöydän ääressä, kun eksoottiset megapolkaisut eri puolilta maailmaa muuntuvat kirjoiksi. Rämön tavoitteena on sata uutta retkipyöräilijää:

Vuoden pyöräilytekoni on saada vähintään sata ihmistä innostumaan retkipyöräilystä.

Kuukauden pyöräilijöiden terveisiä voi vuoden mittaan lukea osoitteesta www.100pyorailytekoa.fi.

100 Pyöräilytekoa -kampanjan toteuttavat Pyöräilykuntien verkosto ja Pyöräliitto osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätiedot:
Matti Hirvonen, 040 419 4555, matti.hirvonen at poljin.fi, Pyöräilykuntien verkosto ry
Erika Weckström, 044 982 4328, erika.weckstrom at pyoraliitto.fi, Pyöräliitto ry

Matti Rämö

Matti Rämö arvostaa arkipyöräilyä.

Tagit:,