VeloFinland kokoaa pyöräilyn edistämisen asiantuntijat Helsinkiin 30.9.-2.10.2016

velofinland-2016-09-30--10-02Pyöräliiton järjestämä VeloFinland 2016 -tapahtuma on täynnä innostavia puhujia, uusia ideoita ja hyödyllisiä kontakteja. VeloFinland tarjoaa jokaiselle pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneelle jotain: asiantuntijoiden puheenvuoroja, tietoa ja työkaluja vaikuttamiseen sekä hauskaa illanviettoa ja rentoja pyöräretkiä.

Tapahtuma kytkeytyy perjantaina 30.9.2016 pidettäviin Velo-city ja ECOMM-seminaareihin, joissa kuullaan pyöräliikenteen ja kestävän liikkumisen asiantuntijoiden kuulumisia Velo-city Global ja ECOMM-konferensseista. Maailmanlaajuinen pyöräilyn edistäjien kokoontuminen Velo-city Global järjestettiin 27.2.-1.3.2016 Taipeissa Taiwanissa. Liikkumisen ohjauksen ECOMM eli European Conference on Mobility Management -konferenssi puolestaan pidettiin Ateenassa Kreikassa 1.-3.6.2016.

Lauantaina päivällä 1.10.2016 järjestetään VeloFinland-pääseminaari, jossa puhujina on mm. Tanskan pyöräliiton toiminnanjohtaja Klaus Bondam ja Hollannin pyöräilylähetystön Herbert Tiemens. Illalla vaihdetaan vapaalle, kun vuorossa on VeloFest – pyöräilykansan omat juhlat!

Tapahtumaviikonloppu on avoin kaikille, jotka haluavat saada uusia ideoita omaan toimintaansa pyöräilyn hyväksi. Velo-city ja ECOMM-seminaarit ovat maksuttomia. VeloFinland 2016 -viikonlopun ohjelma on maksullista, lipun hintaan sisältyy koko viikonlopun ohjelma, kahvitukset ja pääsy VeloFestiin.

Lisätietoa VeloFinland 2016 -tapahtumasta:

Tapahtuman sisältö, aikataulut ja tapahtumapaikat tarkentuvat myöhemmin. Seuraa tiedotusta!

VeloFinlandissa puhumassa mm.:

velofinland-2016-klaus-bondamKlaus Bondam, Tanskan pyöräliiton toiminnanjohtaja

Klaus Bondam toimii Tanskan pyöräliiton toiminnanjohtajana. Hän on pyöräilyn kansalaisjärjestökentän johtava hahmo Tanskassa ja hänet tunnetaan maassa pyöräilypormestarina, sillä Bondam oli Kööpenhaminan teknisistä asioista vastaava pormestari 2006-2009. Bondam valittiin juuri World Cycling Alliancen hallitukseen ja hän toimii myös Tanskan tieturvallisuuskomitean hallituksessa. Työssään Klaus keskittyy liikenneturvallisuuteen, saavutettavuuteen ja pyöräilyn miellyttävyyteen arkipyöräilijän näkökulmasta.

velofinland-2016-herbert-tiemensHerbert Tiemens, Hollannin pyöräilylähetystö

Herbert Tiemens on työskennellyt 25 vuotta edistääkseen pyöräilyä Hollannissa. Parhaillaan hän on vastuussa Utrechtin provinssin pyöräilyn kehittämisestä. Tiemens on aktiivinen jäsen Hollannin pyöräilylähetystössä, on kysytty puhuja alan seminaareissa ympäri maailmaa ja on vetänyt Suomessakin lukuisia pyöräilytyöpajoja. VeloFinlandissa Tiemens kertoo tarinansa siitä, miten liikennesuunnittelija ja pyöräilyaktiivi toimii alueella, jota voisi kutsua pyöräilijän paratiisiksi.

velofinland-2016-jenni-kuoppaJenni Kuoppa, tutkija, HT, Tampereen yliopisto

Jenni Kuoppa on tutkinut kävelemiseen liittyviä kokemuksia ja käytäntöjä erilaisissa suomalaisissa kaupunkiympäristöissä ja niiden asukkaiden arjessa. Hänen väitöskirjansa lähestyy käveltävyyttä paikallisiin ympäristöihin ja kävelijöiden arkeen kiinnittyvänä ilmiönä, joka ei aina pelkisty fyysistä ympäristöä kuvaaviin mittareihin. Jenni Kuoppa työskentelee Tampereen yliopistossa osana monitieteisiä tutkimusprojekteja (ReCiDi, Dwellers in Agile Cities), joissa kaupunkilaisten kokemukset ja käytännöt nähdään tärkeinä kaupungin muovaajina ja muutosvoimina kaupunkisuunnittelun rinnalla.

velofinland-2016-reetta-keisanenReetta Keisanen, Helsingin kaupunki

Keisasen Reetta on Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston pyöräilykoordinaattori. Hän kuuluu kaupunkisuunnitteluviraston kolmen hengen pyöräkonttoriin, jossa on laadittu muun muassa baanaverkkosuunnitelma 2025 ja pyöräliikenteen uudet suunnitteluohjeet sekä tehty Pyöräilykatsaus 2015. VeloFinlandissa Keisanen kertoo pyöräliikenteen uusista suunnitteluohjeista ja muista Helsingin kaupungin tärkeimmistä keinoista edistää pyöräliikennettä.

 

velofinland-2016-jaakko-blombergJaakko Blomberg, Yhteismaa

Jaakko Blomberg on yhdessä tekemiseen erikoistunut kaupunkiaktivisti ja tuottaja. Hän on yksi Yhteismaa ry:n perustajista ja ollut tekemässä mm. Siivouspäivää, Illallista taivaan alla, Kallio Block Partya sekä lukuisia muita kaupunkitapahtumia ja somekampanjoita. Mistä uudessa yhteisöllisessä kaupunkikulttuurissa on oikein kyse? Ja miten saada ihmiset mukaan? Siitä kuulemme lisää perjantai-illan päätteeksi.

Tagit:, , , , ,