Suomi Pyöräilee -tietoisku 4.3.2016

Mitä uudistuksia tieliikennelain uudistus tuo pyöräilijän arkeen? Miten uudet talvikunnossapidon menetelmät ovat purreet pyöräilyn pääreitillä Helsingissä? Miten Pedal Power -toiminta muuttaa lasten liikkumistapoja Minneapolisissa? Entä miten Helsingissä vauhditetaan pyöräilyn kasvua nyt ja lähivuosina?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin kuulet vastauksen Suomi Pyöräilee -tietoiskussa perjantaina 4.3. klo 12-14. Tilaisuus järjestetään Fillari-messujen avajaispäivänä Helsingin Messukeskuksessa, ja se on avoin ja maksuton kaikille Pyöräilykuntien verkoston jäsentahojen edustajille – siis myös HePon jäsenille. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten täytä ilmoittautumislomake mahdollisimman pian! Ilmoittautuminen sulkeutuu maanantaihin 29.2. mennessä, jos ei tupa tule täyteen jo ennen sitä. Tietoiskun osallistujat saavat automaattisesti vapaalipun Fillari 2016 -messuille ja GoExpoon. Jos et vielä ole HePon jäsen, liity mukaan tästä.

Tilaisuuden aluksi julkistetaan ja palkitaan Vuoden pyöräilykunta 2016 ja vuoden 2015 parhaat pyöräilyteot.

Tietoiskun jälkeen ohjelma jatkuu GoExpo -messujen puolella Pyöräliiton tuottamalla keskustelulla ”Tuottavuusloikka pyöräillen”. GoExpo-lavalla klo 14 alkavassa keskustelussa pohditaan, miten Suomessa voitaisiin pyöräilyä lisäämällä saavuttaa samat terveyshyödyt kuin Tanskassa. Tanskalaiset pyöräilevät päivittäin hieman yli 1,5 km/hlö, mikä tarkoittaa lähes 3 miljardin euron säästöjä terveysmenoissa vuosittain. Keskustelemassa liikenneministeri Anne Berner, pyöräilytohtori Kalle Vaismaa, ohjelmapäällikkö Piia Moilainen ja lääketieteen tohtori Tommi Vasankari. Keskustelua juontaa Pyöräliiton puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Suomi Pyöräilee -tietoiskun ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Pyöräilykuntien verkoston sivuilta.

Tagit:, , , , ,