Jäsentiedote 45/2015

Helsingin Polkupyöräilijöiden jäsentiedote 45/2015

HePo mukana Pyöräilytalvi-kampanjassa 9.–15.11.2015

HePo on mukana Pyöräliiton järjestämässä Pyöräilytalvi-kampanjassa, joka kannustaa ihmisiä ilon kautta pyöräilemään myös talvella. Kampanjassa järjestetään kymmeniä tapahtumia ympäri Suomea 9.–15.11.

Tägää #pyöräilytalvi ja voita Pelagon polkupyörä!

Kampanja alkaa Radio Helsingin kanssa toteutettavalla valokuvakilpailulla maanantaina 9.11. kello 7. Lataa viikon aikana parhaat fillariaiheiset kuvasi Instagramiin aihetunnisteella #pyöräilytalvi, niin voit voittaa Pelago Hanko- tai Airisto-mallin polkupyörän (arvo 1295 euroa).

Päivän voittajakuvan ottaja palkitaan joka päivä maanantaista perjantaihin sadan euron arvoisella lahjakortilla Bikester.fi-verkkokauppaan. Pääpalkinnon, Pelagon polkupyörän voittaja julkistetaan RH Aamut -ohjelmassa perjantaina 13.11.

Radio Helsingin Aamu -ohjelma kuuluu kello 7:00-11:00 pääkaupunkiseudulla taajuudella 98,5 Mhz ja nettiradiona osoittessa http://www.radiohelsinki.fi/kuuntele.

Light Heroes – taidetta pyörien päällä

Light Heroes -performanssissa tanssitaiteilijat Panu Varstala ja Antti Lahti jakavat taiteen keinoin valoisaa sanomaa sekä kirjaimellisesti että vertauskuvallisesti. Esityksessä on luvassa tanssia ja musiikkia tavarapyörien päälle rakennetulta laitteistolta, joka saa energiansa generaattoreilla varustetuista kuntopyöristä.

Light Heroes -esityksiä on kaksi: tiistaina 10.11. kello 16:30 Kansalaistorilla ja keskiviikkona 11.11. kello 16:30 yllätyspaikassa, joka ilmoitetaan samana aamuna Radio Helsingissä.

Tapahtumatiistai

Tiistaina 10.11. Helsingissä on Light Heroes -esityksien jälkeen tarjolla muitakin pyöräilijöitä kiinnostavia tapahtumia:

Kello 17:30-18:00 Helsingin kaupungin rakennusviraston ylläpitoinsinööri Kaisa Komulainen kertoo yleisötilaisuudessa talvikunnossapidon pilottikokeilusta, jonka HKR toteuttaa yhteistyössä HePon kanssa. Tilaisuus järjestetään info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2). Laiturin ulkopuolella Stara esittelee uutta talvikunnossapitokalustoaan.

Lisätietoa talvikunnossapidon pilottikokeilusta:
http://www.hepo.fi/lahde-lumikummiksi

Kello 18:00 starttaa Laiturin vierestä Narinkkatorilta perinteisen Kriittisen pyöräretken tilalla järjestettävä Kirkas pyöräretki. Kulkue päättyy Konttikahvilalle Cargo-kahvilaan Baanan päähän Länsilinkin luo, jossa HePo tarjoaa retken osallistujille kuumia juomia.

Reaktorin led-valoja pimeille pyöräilijöille

Pyöräliitto jäsenjärjestöineen jakaa kampanjan aikana 2000 led-valoa, jotka kampanjaan on lahjoittanut yhteistyökumppani Reaktor.

Valoja on Helsingissä jaossa muun muassa Light Heroes –esitysten yhteydessä, jolloin Panu Varstala ja Antti Lahti jakavat valopuvuissaan pieniä led-valoja valottomille pyöräilijöille. Valoja jaetaan myös Kirkkaan pyöräretken yhteydessä. Espoossa valoja jaetaan Leppävaaran asemalla perjantaina 13.11. kello 16:00.

Tsygällä tsufelle ja puurolle perjantaina

Perjantaina 13.11. klo 8:00 – 9:00 HePo järjestää Tsygällä tsufelle aamiaistapahtuman Hakaniemen torilla. Tapahtuma järjestetään joka perjantai, ja HePo tarjoaa aina ilmaiset kahvit. Pyöräilytalvi-kampanjaviikon kunniaksi HePo tarjoaa kahvien lisäksi myös puuroa.

Vinkit pyöräilytalveen

Pyöräily talvella ei ole erityisen vaativaa, kuten ei ole talvella käveleminenkään. Päinvastoin – pyöräily on nopea ja hauska tapa liikkua myös lämpötilan pudottua ja päivien pimennyttyä.

Jatkamalla pyöräilyä läpi talven pääset nauttimaan ulkoilmasta, hyvästä olosta ja liikennemuodosta vailla vertaa.

Pyöräliiton esitteessä ”Pyöräillen talvella” on muutama vinkinjyvänen, joilla saat pyöräilystä ilon irti talvellakin. Voit ladata esitteen tästä.

Kerro kavereillekin!

Kampanjan nettisivut ovat osoitteessa: http://pyorailytalvi.fi

Facebookissa kampanjalle voi osoittaa tukensa täällä:
http://facebook.com/events/778209712306477

Tagit:, , , , , , ,