Jäsentiedote 38/2015

Sähköinen jäsenkysely, HePo autottoman päivän tapahtumassa, Matkapyöräilyillat lokakuussa, Syyskokous & pikkujoulut 21.11….

Helsingin Polkupyöräilijöiden jäsentiedote 38/2015

 1. HePon sähköinen jäsenkysely
 2. HePo autottoman päivän tapahtumassa 22.9.2015 Laiturissa
 3. Pyörien syyskuntotarkastus Maunulassa 29.9.2015
 4. Matkapyöräilyillat lokakuussa Maunulassa
 5. HePon syyskokous ja pikkujoulut 21.11.2015
 6. ECOMM ja Velo-city jälkiseminaari 1.10. 2015
 7. VeloFinland-seminaari ja Pyöräliiton vuosikokous Jyväskylässä 23-25.10.2015.
 8. Espoon pyöräilyn tilannekatsaus ja esite onnistuneista pyöräratkaisuista
 9. Ajankohtaisia linkkejä

1. HePon sähköinen jäsenkysely

HePolla on meneillään sähköinen jäsenkysely. Kyselyllä HePoa pyritään kehittämään suuntaan, joka tarjoaa halukkaille mahdollisuuksia osallistua aktiivisemmin HePon toimintaan.

Kyselyssä on kolme osaa:

 • HePoon liittyvät odotukset ja mielikuvat
 • Osallistumismahdollisuuksien kehittäminen
 • HePon viestintä

Kysely käsittää pisimmillään kolme sivua – kysely ohjaa vastaajat eteenpäin sen mukaan kiinnostaako aktiivisempi osallistuminen HePon toimintaan. Vastaaminen vie lyhyimmillään 2 minuuttia ja pisimmillään 20 minuuttia. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään.

Vastausaikaa kyselyyn on sunnuntaihin 4.10.2015 saakka.

Linkki kyselyyn: [linkki poistettu]

2. HePo autottoman päivän tapahtumassa 22.9.2015 Laiturissa

HePo on mukana Autottomana päivänä 22.9. järjestettävässä ”Design of the Livable City – Elinvoimaa kaupunkiin!” -tapahtumassa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laiturissa (Narinkka 2). Kello 12-13:30 kuullaan Utrechtin pyöräilyohjelmasta vastaavan Herbert Tiemensin näkemyksiä onnistuneista katusuunnitelmaratkaisuista sekä pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämisestä Hollannissa. Kello 13:30-14:30 HePon järjestökoordinaattori Martti Tulenheimon johdolla pohditaan millainen on hyvä pyöräilykaupunki. Illalla kello 17:30 HePo tarjoaa katuajokoulutusta. Koulutus alkaa noin 15-30 minuutin teoriaosuudella, jonka jälkeen ajetaan muutaman kilometrin lenkki kantakaupungin hiljaisemmilla kaduilla.

Autottomana päivänä Helsingissä järjestetään myös toinen pyöräilyä edistävä tapahtuma. Alankomaiden suurlähetystö, HSY:n Ilmastoinfo ja Helsingin kaupungin ympäristökeskus järjestävät ”Sähköistä liikettä Iso Roballe!” -tapahtuman kello 15–18 Iso Roobertinkadun alkupäässä. Tapahtumassa ovat mukana muun muassa Hollanin suurlähettiläs ja apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki. Tapahtumassa pääsee testaamaan erilaisia sähköisiä menopelejä ja polkupyöriä tavarafillareista sähköpolkupyöriin.

3. Pyörien syyskuntotarkastus Maunulassa 29.9.2015

Oletko laittamassa pyörääsi talviteloille vai jatkuuko pyöräilykautesi läpi talven? Molemmissa tapauksissa pyörälle on hyvä tehdä syyskuntotarkastus ja perushuolto. Tule siis tarkastuttamaan pyöräsi kunto Maunulan Saunabaarille (Metsäpurontie 25) tiistaina 29.9. Pyöräilyasiantuntija Ismo Pykäläinen tekee syyskuntotarkastuksia ja antaa ohjeita omatoimiseen huoltoon klo 15 ja 16. Ota mukaan omat työkalut, rätit ja öljyä.

4. Matkapyöräilyillat lokakuussa Maunulassa

Lokakuussa 2015 palataan jälleen tien päälle kokeneiden pyörämatkaajien seurassa ja valmistaudutaan samalla tulevan vuoden seikkailuihin. Matkapyöräilyiltojen sarjassa kuullaan tarinoita pyörämatkoilta Ranskasta, Itä-Euroopasta ja aina Intiasta saakka. Tule nauttimaan kiinnostavista matkakertomuksista, jakamaan omia kokemuksiasi ja kysymään vinkkejä pyörämatkalle valmistautumiseen. Ennen kaikkea: Tule innostumaan pyörämatkailusta!

Matkapyöräilyillat järjestetään Maunulan kirjastossa (Suursuonlaita 6) torstaisin lokakuun ajan klo 17.30 alkaen. HePon Ismo Pykäläinen pitää jokaisen illan aluksi lyhyen yleisesityksen matkapyöräilystä (pyörä, reitin suunnittelu, asusteet, varusteet jne.). Pääpuhujan vuoro on klo 18. Noin tunnin mittaisiin esityksiin mahtuu innostavia tarinoita ja kuvia, mutta myös pohdintaa siitä, kenelle tällainen matkantekotapa sopii ja mitä seikkoja tulisi ottaa huomioon.

Matkapyöräilyiltojen ohjelma:
https://www.hepo.fi/2015/09/13/matkapyorailyillat-kaikki-mita-olet-halunnut-tietaa-matkapyorailysta/

5. HePon syyskokous ja pikkujoulut 21.11.2015

HePo pitää sääntömääräisen syyskokouksensa ja sen perään pikkujoulut 21.11. kello 18 alkaen Kulmahuoneella (Siltasaarenkatu 15). Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, eli hyväksytään toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus ensi vuodelle. Lisäksi valitaan hallituksen jäsenet erovuorossa olevien ja eroavien tilalle sekä toiminnantarkastajat.

Mikäli hallituksen jäsenyys kiinnostaa, hallituksen jäsenet antavat mielellään lisätietoja hallituksen työskentelystä.

Syyskokouksen jälkeen vietetään HePon pikkujouluja. Tarjolla on pientä purtavaa, kahvia ja glögiä sekä hyvää seuraa.

6. ECOMM ja Velo-city jälkiseminaari 1.10.2015

Eurooppalaisen liikkumisen ohjauksen konferenssin European Conference on Mobility Management (ECOMM) ja Velo-city -pyöräilynedistämiskonferenssin jälkiseminaari järjestetään kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa (Kansakoulukatu 3) torstaina 1. lokakuuta klo 9–15.45. Jälkiseminaarissa nostetaan esille kummassakin konferenssissa kuultuja ajankohtaisia ja tuoreita aiheita.

Tilaisuuden järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ja MOTIVA:n LIVE-verkosto yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma ja ilmoittautumiset (23.9. mennessä) osoitteessa: http://www.motiva.fi/ajankohtaista/tapahtumat

Tilaisuutta on mahdollista seurata Skype for Business -palvelun kautta. Ilmoittautuminen verkkoseminaariin tapahtuu yllä olevan linkin kautta.

7. VeloFinland-seminaari ja Pyöräliiton vuosikokous Jyväskylässä 23-25.10.2015.

Pyöräliiton järjestämässä VeloFinland-seminaarissa kohtaavat pyöräilyn edistämisen ammattilaiset, aktiivit, yritykset ja tutkijat. Tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran tänä vuonna. Luvassa on luentoja ja työpajoja, kiinnostavia tapaamisia, Jyväskylän Pyöräilyseuran 80-vuotisjuhlat, Pyöräliiton vuosikokous ja Suomen pyöräilynohjaajien kokoontuminen ja yhdistyksen perustamiskokous.

8. Espoon pyöräilyn tilannekatsaus ja esite onnistuneista pyöräratkaisuista

Espoon kunnianhimoinen tavoite on kaksinkertaistaa pyöräilyn määrä vuoteen 2024 mennessä. Espoo on julkaissut pyöräilyn tilannekatsauksen, joka kertoo miten tavoitetta kohden edetään tällä hetkellä. Edistämistoimintaa vauhdittamaan pyöräilijät ja Espoon pyöräilysihteerit kokosivat lisäksi virkamiehille suunnatun esitteen hyvistä pyöräratkaisuista.

9. Ajankohtaisia linkkejä

 • MTV:n Huomenta Suomi 24.8.2015: HePon pj Matti Kinnunen oli keskustelemassa Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtosen kanssa. Teemana oli pyöräilijöiden, jalankulkijoiden ja autoilijoiden konfliktit sekä niiden ratkaisumahdollisuudet. http://www.katsomo.fi/#!/jakso/511876?toista
 • Ylen Aamu-TV:n Sporttituokio 20.8.2015: ”Aja kuntopyörällä oikein
  HePon hallituksen jäsen Janne Nurminen jakoi vinkkejä oikeaan sisäpyöräilyn pyöräilytekniikkaan ja vastustasoon.
 • Pyöräilykuntien verkoston Poljin-lehden numerossa 4/2015 aiheina muun muassa liikennekulttuurin parantaminen, Liikkujan viikko 16.–22.9., Näsijärven reitti, Kaupunkien pyöräilykatsaukset sekä maastopyöräilyn edistäminen.

Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,