Kommentti Raide-Jokerin liikennesuunnitelmaluonnoksesta

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille suunniteltu pikaraitiolinja. Raitiolinjan rakentaminen vaikuttaa myös pyöräliikenteen järjestelyihin lähes koko linjan pituudella. Radan varteen on suunnitteilla täysin uutta pyöräliikenteen väylää ja katuverkon yhteydessä kulkiessaan radan vierellä kulkevia pyöräteitä parannetaan ja joitain osuuksia yksisuuntaistetaan. Lisäksi ratalinjan liikennesuunnitelma vaikuttaa monissa paikoissa pyöräliikenteen laatukäytävä- eli baanaverkkoon niin Helsingissä kuin Espoossakin.

Hankkeen liikennesuunnitelmaluonnokset olivat kommentoitavina kesäkuussa 21.6.2015 asti. HePo jätti suunnitelmista kannanoton, jossa esitettiin parannusehdotuksia moniin yksityiskohtiin, mutta myös yleisluontoisia suunnittelunäkökohtia mm. pysäkkien, risteysten, laatukäytävien linjausten sekä jalankulun ja pyöräilyn erottelun suunnitteluun.

HePon kommentti Raide-Jokerin liikennesuunnitelmaluonnoksista

Raide-Jokeri-hankkeen kotisivut: http://raidejokeri.info/

Suunnitelmaluonnokset:

Espoo

Helsinki

Tagit:, , , ,