Jäsentiedote 15/2015

HePon kevätkokous, Retki- ja lenkkikausi käynnistyy, Liikenneryhmän kuulumisia, Yhdistysten kokouksia ja seminaareja, Kilometrikisa, Tulevia tapahtumia…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 15/2015
*********************************************************************

 1. HePon kevätkokous 28.4.2015 Kulmahuoneella
 2. Polkuäänikahvilassa punnittiin ehdokkaiden pyöräilyajatuksia
 3. HePon ja Prologin pyöränhuoltokurssi tänään 10.4.2015
 4. Paris-Roubaix -kisakatsomo Roihuvuoressa 12.4.2015
 5. HePon retkikausi starttaa huomenna lauantaina 11.4.2015
 6. HePon lenkkikausi polkaistaan käyntiin 12.4.2015
 7. Liikenneryhmän kuulumisia
 8. Tulevia yhdistysten vuosikokouksia ja seminaareja
 9. Kriittisten pyöräretkien kesäkausi käynnistyy 14.4.2015
 10. Kilometrikisa alkaa 1.5.2015 – Liity HePon joukkueeseen!
 11. Ehdota Vuoden pyöräilijä 2015 -tunnustuksen saajaa 13.4.2015 mennessä
 12. Suomi pyöräilee -tietoiskun satoa
 13. Fillaripaja ja pyöräkirppis Kierrätystehdas-tapahtumassa 25.-26.4.2015
 14. HePon aamupalatapahtuma pääsi ECF:n Map of Ideas -kartalle

*********************************************************************

1. HePon kevätkokous 28.4.2015 Kulmahuoneella

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 28.4. klo 18. Kokous pidetään Kulmahuoneella osoitteessa Siltasaarenkatu 15. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten vuoden 2014 tilinpäätös ja vuosikertomus. Muut käsiteltävät asiat ilmenevät yhdistyksen säännöistä: http://www.hepo.fi/yhdistys/saannot/

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksen esityslistalla on päätösasiana Kepan jäsenyyden hakeminen. HePon jäsen on tehnyt hallitukselle aloitteen, jossa ehdotetaan HePon liittymistä Kepan jäseneksi. Perustelu kuuluu seuraavasti:

Ehdotan, että HePo liittyy Kepan jäseneksi, koska näin HePo välittäisi aktiivisesti myönteisen viestin yhteiskunnan moniarvoisuuden tärkeydestä ja saisi samalla kontaktipintaa ja näkyvyyttä omille projekteilleen, jotka pyrkivät ylittämään kulttuuriaitojen turhia esteitä, kuten maahanmuuttajanaisten pyöräilykoulu ja afgaaninaisten pyöräilyjoukkueen tukeminen. Kepan jäsenyys olisi mielestäni hieno pieni lisäarvo HePon toiminnan profiilille.

Lisätietoa Kepan jäsenyydestä: https://www.kepa.fi/jasensivut/jasenyys

Varsinaisen kokouksen jälkeen noin klo 19 alkaen ohjelmassa on Matti Rämön matkakertomus hänen viime vuonna tekemästään pyörämatkasta Himalajalle. Matkakertomuksen jälkeen on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun ja illanviettoon.

Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tervetuloa!

2. Polkuäänikahvilassa punnittiin ehdokkaiden pyöräilyajatuksia

HePo ja Pyöräliitto järjestivät yhteisen vaalikahvilan eli Polkuäänikahvilan Narinkkatorilla 1.4. Tässä hieman tavanomaista kiinnostavammassa kahvilassa kahvinkeiton energialähteinä toimivat eduskuntavaaliehdokkaat itse. Vaalikahvit nimittäin keitettiin energia-asiantuntija Janne Käpylehdon kehittämillä sähköä tuottavilla kuntopyörillä. Kahvilaan osallistui 17 kansanedustajaehdokasta, ja mukana oli myös ministeri Laura Räty. Tilaisuus sujui hyvässä hengessä. Polkukahvinkeiton lomassa keskusteltiin pyöräilystä ja erityisesti Pyöräliiton vaaliteeseistä, jotka ovat:

 1. Valtion tukea pyöräilyinvestoinneille
 2. Matkakuluvähennys yksinkertaisemmaksi
 3. Verottomien kilometrikorvausten pitää perustua todellisiin kustannuksiin
 4. Pyörähuollon ALV alemmas

Lisätietoa Pyöräliiton teeseistä ja Polkuäänikahvilasta HePon kotisivuilla:
https://www.hepo.fi/2015/03/30/tule-kuulemaan-miten-kansanedustajaehdokkaat-kehittaisivat-pyorailya/

Pyöräliitto järjesti yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja pyöräilyaktiivien kanssa Polkuäänikahvila-tapahtuman myös Turussa, Hämeenlinnassa ja Tampereella.

3. HePon ja Prologin pyöränhuoltokurssi tänään 10.4.2015

HePo ja Helsingin yliopiston pyöräilyseura Prologi järjestävät pyöränhuoltokurssin Prologin tiloissa Säätämössä (http://prologi.fi/saatamo) perjantaina 10.4. klo 17.30-19. Kurssilla on 4 tai 5 eri rastia: renkaan vaihto, vaihteiden säätö, jarrupalojen säätö, ketjun huolto ja mahdollisesti myös rihtaus. Kurssi on maksuton ja kaikille avoin. Kurssille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Paikalle voi jäädä kurssin jälkeen huoltamaan omaa pyörää. Omat varaosat mukaan!

Kurssi Facebookissa: https://www.facebook.com/events/808872155887005/

4. Paris-Roubaix -kisakatsomo Roihuvuoressa 12.4.2015

Paris-Roubaix, pohjoisen helvetiksikin kutsuttu, klassikkokisa erottelee kovat ukot teeskentelijöistä. Yli 20 mukulakiviosuutta vie voimat vahvimmiltakin. Vain taitavimmat pysyvät tiellä ja pystyssä. Vain ovelimmat ymmärtävät milloin iskeä.

Boonen ja Cancellara poissa. Voittaako Kristoff tämänkin kisan?

HePon jäsenet kokoontuvat katsomaan vuoden kolmatta monumenttikisaa Roihuvuoren kirjastoon 12.4. klo 13.30 alkaen. Kisalähetys kestää noin kuuteen asti. Tässä kisassa ratkaisuita tapahtuu jo aikaisessa vaiheessa, joten kannattaa tulla katsomoon jo aikaisin.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1574498862808780/

5. HePon retkikausi starttaa huomenna lauantaina 11.4.2015

HePon retkikausi 2015 käynnistyy jälleen lauantaina 11.4, jolloin ajetaan perinteinen Prologi (noin 100 km) Riston vetämänä. Retki suuntautuu länteen: Bembölen kahvilan kautta (2. lähtöpaikka klo 10.15) poljetaan Lapinkylän leipomoon kahville. Sieltä matka jatkuu länteen ja Kehla-Stallcafén herkkujen luo. Paluu Kirkkonummen kautta. Retki poljetaan maltillista noin 18 km/h keskinopeutta. Tervetuloa mukaan! Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1587675434838968/

Sunnuntaina 12.4. avataan lyhyiden ja helppojen retkien kausi. Avausretken vetää Markus.

Alkavan kauden retkiä suunniteltiin parinkymmenen retkiaktiivin kesken 15.3. pidetyssä retkikokouksessa Kulmahuoneella. Huomiota kiinnitettiin jäseniltä tulleeseen palautteeseen ja tiedotuksen kehittämiseen. Erityisesti pitkiä ja rauhallisia retkiä on toivottu lisää ja niitä tullaan toteuttamaan kesän mittaan. Uusia ideoita sekä palautetta otetaan pitkin kautta vastaan. Jos sinulla on idea jostakin retkikohteesta, niin kerro se ihmeessä retkitoimikunnalle. Voit toimia itse retkivetäjänä, oppaana tai toteuttaa retken kokeneemman vetäjän kanssa yhdessä. Lähetä ideasi/toiveesi osoitteeseen: retket at hepo.fi.

Tulostettava retkikalenteri löytyy HePon sivuilta. Huomaathan, että kalenteria päivitetään pitkin kautta, ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa aina ennen retkelle lähtöä Fillarikalenterista.

6. HePon lenkkikausi polkaistaan käyntiin 12.4.2015

HePon lenkkikautta valmisteleva lenkkikokous pidettiin Kulmahuoneella perjantaina 20.3. Lenkkikokouksen kutsui koolle HePon miesten kuntolenkkivastaava, Fitness Officer Pekka Sirkiä. Paikalle kokoontui yhteensä yhdeksän innokasta kuntolenkkeilijää. Kokouksessa käytiin läpi HePon kuntolenkkien tilanne, kuulumiset viime vuodelta ja huomioitavat seikat tulevalle lenkkikaudelle. Kuntolenkit ovat sujuneet hyvin, oleellisia muutoksia ei ole tulossa. Keskiviikon lenkin lähtöpaikka on jatkossa Kuninkaanmäki, jonne kokeneiden toivotaan saapuvan suoraan kotoaan. Viikin kautta vain aloittelijat ja opastusta tarvitsevat. Näin vältetään vaarallinen kimppakaahaus Viikin ja Kuninkaanmäen välillä.

Lisää vetäjiä kaivataan kaikille lenkeille, erityisesti aloittelijoille suunnatut maanantaiset Viikin naisten lenkit ja torstaiset Espoon Tammaravit kaipaavat lisää vetäjiä! Etenkin lenkeillä aktiivisesti käyneitä toivotaan mukaan vetoporukkaan.

Lenkkivetäjäkoulutus on tulossa huhtikuun lopussa, lisätietoa myöhemmin. Koulutukseen osallistuminen ei velvoita vetämään, mutta saattaa antaa uusia ulottuvuuksia lenkkeilyyn!

Lenkkikausi alkaa sunnuntaina 12.4. Tervetuloa mukaan kaikki, niin uudet kuin vanhatkin pyöräilijät!

Seuratkaa Fillarikalenteria (http://www.fillarikalenteri.fi) ja ajantasaisia keskusteluja myös Fillarifoorumin puolelta. Lisätietoa HePon lenkeistä: https://www.hepo.fi/retket-ja-lenkit/kuntolenkit/

Fillarifoorumin keskustelut:

7. Liikenneryhmän kuulumisia

Kevät on ollut vilkasta aikaa HePon liikennetyöryhmälle. Nähtävillä on ollut mm. lukuisia katusuunnitelmia. Edellisen jäsentiedotteen jälkeen HePo on ehtinyt ottaa kantaa useisiin suunnitelmiin:

 • Kommentti Oulunkylän katusuunnitelmaluonnoksista: Käskynhaltijantien heikkoja pyöräilyolosuhteita halutaan parantaa. Suunnitelmaluonnoksessa oli kuitenkin useita perustavaa laatua olevia virheitä, joiden ansiosta tavoitteita ei voida saavuttaa. HePo kommentoi luonnosta ja antoi ratkaisumalleja ongelmiin.
 • Muistutus Mannerheimintien katusuunnitelmista: Helsingin pääkadulle Mannerheimintielle suunnitellaan yksisuuntaisia pyöräteitä ja paikoin pyöräkaistoja parantamaan pyöräilijöiden turvallisuutta sekä sujuvoittamaan pyöräliikennettä. Suunnitelmat ovat monelta osin hyviä, mutta parannettavaakin löytyy esimerkiksi linja-autopysäkkijärjestelyistä ja risteysjärjestelyistä. HePon kommentissa käytiin läpi suunnittelualueet sekä Postikadulta Kisahallille että Nordenskiöldinkadulta Reijolankadulle.
 • Muistutus Mellunmäen keskuksen katusuunnitelmista: Mellunmäessä työskennellään linja-autoaseman ympäristössä pyöräteillä. Suunnitelmat olivat melko erikoisia. Niissä mm. ohjattiin pyöräilijöitä liikenneympyrän kiertotilaan vastavirtaan ja unohdettiin täysin osa nykyisistäkin pyöräteistä. Lisäksi risteyksiin liittyvät kaarresäteet suunnitelmissa olivat monin paikoin pyörille ajokelvottomat.
 • Kommentti Veturitien katusuunnitelmaluonnoksista: Pasilaan suunnitellaan useiden tunteman, vuonna 1968 haudatun Smith-Polvisen moottoritiesuunnitelman kaltaista ratkaisua Veturitielle, jossa Veturitiestä tulee paikoin seitsenkaistainen, 45 metriä leveä autobaana. Tutustuttuaan suunnitelmiin HePon aktiivien ainoa positiivinen löydös niissä oli liikenneympyrä, jossa myös pyörätiestä oltiin saatu ympyrä normaalin shikaaniviidakon sijaan. Loppuosa suunnitelmista oli kuitenkin täysin vastoin Helsingin periaatetta jalankulun, pyöräilyn sekä joukkoliikenteen priorisointia yksityisautoilun yli. HePo kieltäytyi kommentoimasta nykyistä luonnosta todeten, että Keski-Pasilan liikenneratkaisut tulee suunnitella uudestaan ihmisille.
 • Mielipide Helsingin yleiskaavaluonnoksesta: Yleiskaava on pääosin edistyksellinen ja linjassa kaupungin strategisten tavoitteiden kanssa. Kaupungin tiivistäminen sekä moottoritiemäisten alueiden muuttaminen bulevardeiksi tukevat kestävien liikennemuotojen kulkutapaosuuden lisäämistä. Yleiskaavassa on kuitenkin joitakin ristiriitaisuuksia, kuten vanhojen autotunnelivarausten säilyttäminen sekä baanaverkon puuttuminen.

Kommentit ja muistutukset löytyvät täältä: https://www.hepo.fi/pyora-ja-liikenne/kannanotot/

Liikenneryhmä on kokoontumassa loppukevään tai alkukesän aikana. Jos olet kiinnostunut liikennepoliittisista asioista Helsingissä tai muualla pääkaupunkiseudulla, olet erittäin tervetullut mukaan. Lisätietoja liikenneryhmästä löytyy täältä: https://www.hepo.fi/pyora-ja-liikenne/liikenneryhma/

8. Tulevia yhdistysten vuosikokouksia ja seminaareja

Yhdistysten kokoukset ovat oiva tilaisuus tavata aktiiveja ja tutustua toimintaan. HePo on saanut kutsuja niiden yhdistysten kokouksiin ja seminaareihin, joiden jäsen HePo on. Jos olet kiinnostunut seuraavien yhdistysten toiminnasta, tule rohkeasti paikalle tai ota yhteyttä osoitteeseen info at hepo.fi:

 • Liikenneoikeusyhdistys ry:n vuosikokous pidetään Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6) keskiviikkona 15.4.2015 klo 17. Kokouksessa on esillä normaalit vuosikokousasiat. Ennen kokousta pidetään Hyvä liikenne -seminaari klo 15-17. Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen alustaa liikennesääntöjen ja -järjestelyjen ongelmista ja ylikonstaapeli Risto Maksimainen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta liikennerikkomusten käytännön valvonnasta, kuljettajien ongelmista ja selityksistä. Kahvitarjoilua varten pyydetään ilmoittautumista viimeistään maanantaina 13.4. klo 8 mennessä sähköpostilla osoitteeseen info at liikenneoikeus.fi. Lisätietoa: http://www.liikenneoikeus.fi/
 • Pyöräilykuntien verkoston vuosikokous ja -seminaari pidetään Turussa Brinkkalan talossa (Vanha Suurtori 3) keskiviikkona 22.4.2015 klo 9-17.45. Aamun kokousosiossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Lounastauon jälkeen klo 12.30 alkavan seminaarin ohjelmassa on mm. tieliikennelainsäädännön kokonaisuudistuksen tilanne pyöräilyn näkökulmasta. Seminaarin jälkeen on mahdollisuus tutustua Turun pyöräilyoloihin retkeilyn merkeissä 15.30-17.45. Ilmoittautumiset 15.4. mennessä: matti.hirvonen at poljin.fi. Lisätiedot ja päivän ohjelma: http://www.poljin.fi/fi/kalenteri/22-huhtikuu-2015-930/vuosikokous-ja-seminaari-turussa
 • Suomen Liikenneliitto SuLin vuosikokous pidetään Helsingin rautatieasemalla ravintola Pullmanin kabinetissa perjantaina 24.4.2015 klo 16 alkaen. Kokouksessa valitaan hallitus ja puheenjohtaja sekä käsitellään muut sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki HePon jäsenet, tule tapaamaan sulilaisia ja ideoimaan tulevan kauden toimintaa! Jos olet kiinnostunut osallistumaan SuLin toimintaan, ota yhteyttä: timo.hast at hepo.fi. SuLi on valtakunnallinen liikennealan kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on turvallinen, sujuva ja vähän ympäristöä rasittava liikennejärjestelmä ja sitä tukeva liikennepolitiikka. http://www.suli.org/

9. Kriittisten pyöräretkien kesäkausi käynnistyy 14.4.2015

Tervetuloa kevään ensimmäiselle suurelle Kriittiselle pyöräretkelle! Ajamme 10 km Keskustassa ja Kalliossa, reitti kartalla: http://goo.gl/0QwBJ6. Reitin varrelle osuu monia katuja, joille Helsingin kaupunki suunnittelee parannuksia pyöräilyoloihin: Hämeentie, Helsinginkatu, Aleksis Kiven katu, Sturenkatu, Runeberginkatu ja Mannerheimintie. Tule mukaan näyttämään, että pyöräilijöitä on liikenteessä jälleen paljon, ja että haluamme parempia pyöräväyliä!

Kriittisen pyöräretken järjestävät yhdessä HePo ja Helsingin seudun Maan ystävät. Kesäkauden Kriittisillä pyöräretkillä ajetaan poliisien saattamana kulkueena. Lähtöpaikkana on aina Pyöräkeskuksen kontti Narinkkatorilla, lopetuspaikka vaihtelee. Kokoontuminen alkaa klo 17.30, liikkeelle lähdetään klo 18.

Huhtikuun Kriittinen pyöräretki Facebookissa: https://www.facebook.com/events/861337357223757/

Kriittisten pyöräretkien Facebook-sivu: https://www.facebook.com/kriittinenpyoraretki

10. Kilometrikisa alkaa 1.5.2015 – Liity HePon joukkueeseen!

Leikkimielinen Kilometrikisa käynnistyy toukokuun alussa ja sitä poljetaan ajanjaksolla 1.5.-22.9. Luvassa on 144 kisapäivää ja tiukkaa vääntöä tehosarjan kärkisijoituksista. Esimerkiksi tamperelaisen Kaupin Kanuunoiden kanssa hepolaiset ovat perinteisesti käyneet tiukkaa kilpailua kilometreistä.

Joukkueiden ja osallistujien ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Talvikilometrikisassa 2015 polkeneet voivat kirjautua mukaan samalla käyttäjätunnuksella kuin talvikisassakin. Jos sinulla ei vielä ole omaa tunnusta Kilometrikisaan, käy rekisteröitymässä palveluun ja liittymässä samalla kisaan. Liittyäksesi mukaan HePon joukkueeseen ja kisaan, tarvitset osallistumiskoodin: polkee2015

Liity mukaan kisaan osoitteessa: https://www.kilometrikisa.fi

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä tai tarvitset ohjeita, lue ensin tämä: http://www.kilometrikisa.fi/faq/

11. Ehdota Vuoden pyöräilijä 2015 -tunnustuksen saajaa 13.4.2015 mennessä

Pyöräilykuntien verkoston Suomi pyöräilee -työvaliokunta etsii jälleen Vuoden pyöräilijää. Tunnustuksen saajaksi valitaan julkisuuden henkilö tai henkilö, joka näkyvällä tavalla innostaa suomalaisia pyöräilemään omalla henkilökohtaisella esimerkillään tai muuten merkittävällä tavalla edistää pyöräilyä. Valinnassa huomioidaan tämän vuoden Pyöräilyviikon pääteema eli työmatkapyöräily. Ehdotuksia voi tehdä maanantaihin 13.4. saakka. Vuoden pyöräilijä 2015 julkistetaan Pyöräilyviikolla 9.-17.5.

Perusteltuja ehdotuksia voi tehdä Pyöräilykuntien verkoston sivuilla:
http://www.poljin.fi/fi/vuoden-pyorailija-2015-valinta

12. Suomi pyöräilee -tietoiskun satoa

Fillari-messujen avajaispäivänä 6.3. pidetyssä Suomi pyöräilee -tietoiskussa julkistetiin Vuoden pyöräilykunta ja Vuoden pyöräilyteot. Lisäksi ohjelmassa oli mm. Pyöräilylähetystön esittely.

Vuoden pyöräilykunnan tittelin sai tänä vuonna Lappeenranta. Perusteluna tunnustukselle oli kunnianhimoinen ote ja hyvä vuorovaikutus pyöräilyn edistämisessä. Tämä näkyy muun muassa pyöräilyn pääreitistön kehittämisessä kaupunginosien välille sekä useita vuosia jatkuneessa yhteistyössä aktiivipyöräilijöiden kanssa. Pari vuotta sitten selvitettiin pyöräilyyn parhaiten sopivat pääreitit ja laadittiin pyöräilyn pääreittisuunnitelma, joka on jo pääosin toteutettu: päällysteitä uusittu, reunakivet korjattu, risteysten liikenneturvallisuutta parannettu sekä reitit viitoitettu. Kaupungin nettikyselyn mukaan Lappeenrannassa tehdään 29 prosenttia alle 20 kilometrin matkoista polkupyörällä. Lehdistötiedote: http://www.poljin.fi/fi/uutiset/2015/02/20/vuoden-pyorailykunnan-2015-valinta

Yksi vuoden 2014 parhaista pyöräilyteoista oli HePon järjestämä maahanmuuttajanaisille suunnattu pyöräilykoulu, joka yhdistää pyöräilyyn sukupuolten välisen tasa-arvon, kulttuurisen integraation ja spontaanin vaikuttamisen. ”Oikeus pyöräillä voi olla suomalaiselle outo ajatus, mutta monelle uudelle suomalaiselle erittäin voimaannuttava ja mahtava kokemus. Että saa aikuisena oppia taidon, jonka ei koskaan ajatellut kuuluvan itselle!” kertoo Satu Leppänen HePosta, ja jatkaa: ”Pyöräily kuuluu kaikille, lähtökohdista ja menneisyydestä riippumatta. Meille suomalaisille vain on niin itsestään selvää, että kaikki osaavat polkea.” Lisätietoa ja muut palkitut pyöräilyteot: http://www.poljin.fi/fi/uutiset/2015/03/07/vuoden-2014-parhaat-pyorailyteot

Tietoiskun yhteydessä esiteltiin vastaperustettu Pyöräilylähetystö. Pyöräilylähetystö on pyöräilyn edistämisen johtavien asiantuntijoiden muodostama osaamiskeskittymä. Se edistää pyöräilymyönteistä päätöksentekoa Suomen kunnissa ja valtiotasolla sekä vie kotimaista pyöräilyosaamista maailmalle. Mukana ovat tällä hetkellä Winter Cycling Federation, Tampereen teknillisen yliopiston Liikenteen tutkimuskeskus Verne, Pyöräliitto, Valpastin Oy ja WSP Finland. Yhteistyössä ovat mukana myös Alankomaiden Suurlähetystö ja Dutch Cycling Embassy. Lähetystön toimintaa Suomessa ja kansainvälisesti tukee eri sektoreiden ykkösvaikuttajista koottu kummijoukko, johon kuuluu mm. eturivin poliitikkoja sekä huippuasiantuntijoita muilta tahoilta. Lisätietoa: http://www.poljin.fi/fi/pyorailylahetysto

Suomi pyöräilee -tietoiskun aineistot löytyvät Kulkulaarista:
http://www.kulkulaari.fi/fi/pyoraily/tutkimukset-ja-tilastot/seminaarit

13. Fillaripaja ja pyöräkirppis Kierrätystehdas-tapahtumassa 25.-26.4.2015

Suomen suurin ekologisen kulttuurin ja kestävän elämäntavan tapahtuma Kierrätystehdas järjestetään viikonloppuna 25.-26.4. Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on avoinna molempina päivinä klo 10-17.

Kierrätystehtaan ohjelmaan sisältyy mm. erilaisia työpajoja, joista yksi on Pyöräpaja ry:n huoltopiste. Huoltopisteelle voi tulla itse korjaamaan ja huoltamaan polkupyöräänsä. Paikalla on mekaanikkoja valmiina antamaan neuvoja korjaustoimenpiteissä. Käytössä on yleisimmät ja erikoisemmatkin työkalut, öljyjä ja rasvoja sekä pienvaraosia. Kiireisemmät saavat pienet vaivat korjattua maksua vastaan. Huoltojen hinnat: 10, 20 ja 30 euroa riippuen työn määrästä.

Lisäksi HePon on tarkoitus järjestää tapahtumassa pyöräkirppis ja katuajokoulutus. Suunnittelu on vielä kesken, seuraa tiedotusta Facebookissa ja laita päivämäärä jo nyt kalenteriin.

Lisätietoa tapahtumasta: http://www.kierratystehdas.fi/

14. HePon aamupalatapahtuma pääsi ECF:n Map of Ideas -kartalle

European Cyclists’ Federation (ECF) on koonnut 20 Euroopan parasta pyöräilyn edistämiskampanjaa tai -tapahtumaa ”ideoiden kartalle”. Yksi kartalle päässeistä tapahtumista on HePon järjestämä Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuma. Mukaanpääsy on osoitus tapahtuman esimerkillisyydestä kansainvälisellä tasolla ja kannustaa HePoa jatkamaan tapahtuman järjestämistä jatkossakin.

Toinen Suomesta mukaan päässyt kampanja on Turussa järjestetty Työpyöräile-kampanja. Eurooppalaisten kampanjoiden ohella mukaan pääsi lisäksi Nigerian kansallinen pyöräilyviikko.

Map of Ideas -kartta on ladattavissa ECF:n sivuilla:
http://www.ecf.com/map-of-ideas/

Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,