Maahanmuuttajanaisten pyöräilykoulu on vuoden 2014 pyöräilyteko

vuoden pyöräilteko syvättySuomi Pyöräilee -hanke valitsi 6.3. HePon järjestämän maahanmuuttajanaisten pyöräilykoulun vuoden 2014 pyöräilyteoksi. Muita palkittuja olivat Lujatalon nastarengaskampanja sekä Leikkipuistojen pyöräilykiertue. Suomi pyöräilee -hanke palkitsi ilahduttavimpia pyöräilytekoja ensimmäistä kertaa.

Helsingin Polkupyöräilijöiden ideoima ja talkoilla toteuttama pyöräilykoulutus yhdistää pyöräilyyn sukupuolten välisen tasa-arvon, kulttuurisen integraation ja spontaanin vaikuttamisen. HePon hallituksen jäsen Satu Leppänen korostaa hankkeen erinomaista antia osallistujille:

Oikeus pyöräillä voi olla suomalaiselle outo ajatus, mutta monelle uudelle suomalaiselle erittäin voimaannuttava ja mahtava kokemus. Että saa aikuisena oppia taidon, jonka ei koskaan ajatellut kuuluvan itselle!

Kurssi järjestettiin Helsingin Suvilahdessa, jossa on vapaata kaupunkitilaa ja loiva alamäki. Esimerkin innoittamana maahanmuuttajien pyöräilykouluja on ryhdytty järjestämään myös muissa kaupungeissa kuten Kokkolassa ja Jyväskylässä. Leppänen muistuttaa, että kaikilla on oikeus pyöräillä:

Pyöräily kuuluu kaikille, lähtökohdista ja menneisyydestä riippumatta. Meille suomalaisille vain on niin itsestään selvää, että kaikki osaavat polkea.

Voittajat julkistettiin Suomi Pyöräilee -tietoiskussa 6.3.2015 Helsingin Messukeskuksessa.

Suomi Pyöräilee -hanke haluaa vuoden pyöräilyteko -palkinnoilla nostaa esille pieniä ja suuria tekoja, jotka ovat edistäneet pyöräilykulttuuria Suomessa. Suomi Pyöräilee on pyöräilyn yhteistyöelin, jonka tavoitteena on pyöräilyn monipuolinen edistäminen, erityisesti pyöräilyharrastuksen lisääminen kunto- terveys-, ja hyötyliikuntamuotona sekä turvallisuuden parantaminen ja pyöräilymahdollisuuksien kehittäminen.

Lisätiedot: Satu Leppänen, satu.leppanen at hepo.fi, puh. 040 538 2873

Maahanmuuttajien pyöräilykoulussa Helsingin Suvilahdessa opeteltiin kädestä pitäen ajamaan polkupyörällä.

Tagit:, ,