Kommentti Mannerheimintien katusuunnitelmaluonnoksista

Helsingin pääkadun Mannerheimintien pyöräilyolosuhteita ollaan parantamassa. Tässä vaiheessa suunnitelmavuorossa ovat välit Reijolankadusta Nordenskiöldinkadulle sekä Helsinginkadulta Postikadulle.

On ilahduttavaa nähdä, että Helsingin pääkadun pyöräilyolosuhteita halutaan parantaa yksisuuntaistamalla pyöräliikenne tien molemmille reunoille. On positiivista, että viimeinkin mallia katsotaan ulkomailla hyviksi todetuista käytännöistä. Kuitenkin kun käytäntöjä kuten pysäkkiratkaisuja tai tasoerottelua kopioidaan, ne pitäisi kopioida kokonaan eikä osittain. Osittain kopioimalla koko ratkaisun idea saattaa kääntyä päälaelleen. Yksityiskohtien toimivuus vaikuttaa merkittävästi pyöräilyn houkuttelevuuteen.

HePo jätti kommenttinsa suunnitelmaluonnoksiin. Kommentti sekä luonnokset löytyvät seuraavien linkkien takaa: