Jäsentiedote 34/2014

Velo-city-seminaari, Aamupalatapahtuma tulee taas, HePon leffaretket, Pyöräilyn sujuvuuskartta…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 34/2014
*********************************************************************

 1. Pyöräilyn edistämisen uusimmat opit Velo-city 2014 -seminaarissa 24.9.2014
 2. Tule mukaan toteuttamaan aamupalatapahtumaa 23.9.2014
 3. HePon leffaretkillä poljetaan Espoo Cinéen
 4. Open Knowledge Finland ry etsii koekäyttäjiä pyöräilyn sujuvuuskartta -pilottiin
 5. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Pyöräilyn edistämisen uusimmat opit Velo-city 2014 -seminaarissa 24.9.2014

Velo-city 2014 kansallinen jälkiseminaari järjestetään Olympiastadionin kokoustilassa keskiviikkona 24.9. klo 9 alkaen. Tule kuulemaan, keskustelemaan ja saamaan uusia ideoita pyöräilyn edistämiseen. Aiheina mm. kampanjointi ja media, laadukas kaupunkitila, sähköavusteisuus sekä pyöräilyn pikaväylät.

Kansainvälinen Velo-city Global 2014 -konferenssi järjestettiin 27.-30.5. Adelaidessa Australiassa. HePoa konferenssissa edusti Olli Pottonen. Lue Ollin konferenssikuulumiset HePon kotisivuilta:
http://www.hepo.fi/2014/06/29/velo-city-global-2014-adelaide/

Heti Velo-city-seminaarin jälkeen päivä jatkuu viisaan liikkumisen ECOMM-seminaarin merkeissä. Kansainvälinen liikkumisen ohjauksen ECOMM-konferenssi (European Conference On Mobility Management) järjestettiin Firenzessä 7.-9.5. Seminaarissa kuullaan parhaita paloja konferenssin annista.

Velo-city ja ECOMM -jälkiseminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen:
http://www.poljin.fi/fi/kalenteri/24-syyskuu-2014-930/velo-city-jalkiseminaari-2492014

2. Tule mukaan toteuttamaan aamupalatapahtumaa 23.9.2014

HePo yhteistyökumppaneineen järjestää jälleen tänä syksynä Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuman. Ennakkotiedoista poiketen tapahtuma järjestetään vasta Liikkujan viikon jälkeisenä tiistaina 23.9. Tapahtumapaikkana on Baana, mutta tarkempaa sijaintia ei vielä ole päätetty.

Tapahtumien järjestelyissä tarvitaan vapaaehtoisten panosta: muun muassa kylttien ripustajia, telttojen ja kalusteiden pystyttäjiä, ruoan jakajia, kahvin keittäjiä, ketjujen öljyäjiä ja renkaiden pumppaajia. Yleisölle tapahtuma on avoinna noin klo 7-9. Järjestelyihin osallistuvilta tämä edellyttää läsnäoloa noin klo 6-10 välisenä aikana.

Jos haluat olla mukana toteuttamassa syyskuun aamupalatapahtumaa, ilmoittaudu mahdollisimman pian Petteri Nisulalle (petteri.nisula at hepo.fi). Ilmoittautuessasi kerro mihin aikaan voit olla paikalla ja mitä olet valmis tekemään (esim. ruoan jakaminen / pyöränhuolto / mitä vain).

3. HePon leffaretkillä poljetaan Espoo Cinéen

Kansainvälinen eurooppalaisen elokuvan festivaali Espoo Ciné järjestetään Tapiolassa ja Leppävaarassa 22.-31.8.2014. HePo järjestää yhteistyössä Espoo Cinén kanssa pyöräretkiä Pyöräkeskukselta Tapiolaan kolmena elokuisena iltana. Yhdessä polkaistaan festivaalin avajais- ja päätösnäytöksiin sekä tietenkin Fillarileffailtaan. Fillarileffailta pitää sisällään pyöräilyaiheisia lyhytelokuvia, ja paikalla on lisäksi Pyörien Pyörän huolto-opastus, kirjastopyörän leffatarjontaa ja makoisa Mustikkamaitopyörä.

Katso leffaretkien aikataulut HePon kotisivuilta:
http://www.hepo.fi/2014/08/17/fillaroi-hepon-matkassa-espoo-cineen/

Espoo Ciné -festivaalin ohjelmisto, liput ja muut lisätiedot:
http://www.espoocine.fi

4. Open Knowledge Finland ry etsii koekäyttäjiä pyöräilyn sujuvuuskartta -pilottiin

Ouluun on tulossa uusi julkisen liikenteen reittiopas, jonka toteuttaa Infotripla. Projektin kylkiäisenä on päätetty, että Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) tekemää avoimen lähdekoodin navigaattoria kehitetään erityisesti pyöräilyn näkökulmasta askeleen tai parin verran eteenpäin. Tämän pyöräilynavigaattoriosion projektista toteuttaa Open Knowledge Finland ry.

Ideana on, että älypuhelimella voisi nauhoittaa omia pyöräreittejään ja halutessaan lähettää GPS-nauhoitteet analysoitavaksi. Jos (toivottavasti kun) mukaan saadaan riittävä määrä koekäyttäjiä, niin näistä ihmisten nauhoittamista reiteistä voidaan analysoida pyöräilyn sujuvuutta / nopeutta eri kaduilla korttelin tarkkuudella ja muodostaa pyöräilyn sujuvuuskartta.

Sujuvuuskarttaa voidaan käyttää:

 • parantamaan reittioppaan reittiehdotuksia pyöräilylle
 • kaupunki/liikennesuunnittelu voi huomioida sujuvuustiedon suunnittelussa

Kiinnostuitko? Haluatko mukaan pilottiporukkaan? Jos haluat, ota yhteyttä Open Knowledge Finlandin Matti Kinnuseen (mane at iki.fi) syyskuun loppuun mennessä.

5. Ajankohtaisia linkkejä

 • Mtv.fi 29.7.2014: ”Suomella matkaa pyöräilyn huippumaaksi
  Suomessa on vain kohtalaiset pyöräilyolosuhteet, vaikka European Cyclists’ Federationin mukaan Suomi onkin Euroopan neljänneksi pyöräilijäystävällisin valtio. Haastateltavana HePon vpj. Marjut Ollitervo.
 • Helsingin Uutiset 27.7.2014: ”Auton voi korvata tavarafillarilla
  Laatikkopyörä on kulkuneuvo, ei harrasteväline. Haastattelussa Vuoden pyöräilijä 2013 ja Tavarafillari.fi-sivuston ylläpitäjä Teppo Moisio.

Tagit:, , , , , , , , , , , , ,