Syyskokouksessa uusia jäseniä hallitukseen ja korotus jäsenmaksuun

HePon syyskokous 30.11.2013 Kulmahuoneella

HePon syyskokous 30.11.2013 Kulmahuoneella

HePon syyskokousta ja pikkujouluja vietettiin eilen 30.11. Kulmahuoneella. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten yhdistyksen toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio ja jäsenmaksun suuruus seuraavalle vuodelle. Lisäksi päätettiin luottamushenkilöiden palkkioperusteista vuodelle 2014.

Hallitukseen valittiin erovuorossa olleiden Risto Mäentien ja Pekka Sirkiän tilalle äänestyksen tuloksena Matti Kinnunen ja Tapio Keihänen. Kiitämme Pekkaa ja Ristoa heidän panoksestaan hallitustyöskentelyn parissa ja samalla onnittelemme Mattia ja Tapiota valinnasta hallitukseen!

Kokous päätti yksimielisesti vuosittaisen jäsenmaksun korottamisesta 20 euroon (aikaisemmin 15 euroa). Korotuksen taustalla on useita syitä. Osa korotuksesta on inflaatiokorotusta, sillä jäsenmaksua on viimeksi korotettu 5 vuotta sitten syyskokouksessa 2008. HePon toiminta on sen jälkeen voimakkaasti laajentunut ja lisääntynyt, ja palkatun tai palkkioperustaisen työvoiman käyttöä halutaan jatkossa edelleen vahvistaa. Ensi vuonna myös taloudenhoitoon on tulossa muutoksia, sillä pitkäaikainen taloudenhoitajamme on luopumassa tehtävästä. Tämän seurauksena taloudenhoitoa ja kirjanpitoa tullaan ainakin osin ulkoistamaan, mikä tarkoittaa kasvavia kustannuksia taloudenhoidon osalta. Myös toimitilakysymys on ollut esillä, sillä HePo tarvitsisi selvästi paremmilla varastotiloilla varustettua tukikohtaa toimintansa tueksi.

Myös kannatusmaksua päätettiin nostaa hallituksen pohjaesityksen mukaisesti 50 eurosta 200 euroon. Esityksen taustalla on hallituksen strategisempi linjaus, jossa kannatusjäsenyyttä markkinoidaan jatkossa erityisesti yrityksille. Aikaisemmin jäsen on voinut suorittaa kannatusmaksun osana jäsenmaksua lisäämällä sen jäsenmaksuun; jatkossa jäsen voi tukea yhdistystä kannatusmaksun sijaan lahjoituksella.

LINKIT