Fillarifilmi – valtakunnallinen lyhytelokuvakilpailu 12-20-vuotiaille

FILLARIFILMI-kilpailun tavoitteena on kannustaa sekä elokuvantekoon että pyöräilyyn. Myös tehtyjen elokuvien toivotaan innostavan näiden pariin.

Kilpailuun ovat tervetulleita niin rauhalliset mummopyöräilijät kuin fillariaan intohimoisesti kunnostavat fixifriikit tai bmx-temppuja tekevät huimapäät.

Yhdestä kolmeen minuuttia kestävän elokuvan toteutustapa on vapaa. Se voi olla fiktio, dokumentti, kokeellinen tai vaikka animaatio. Pääasia on, että elokuvassa on omanlainen idea ja jokin yllätys katsojalle. Inspiraationa ja toisaalta rajauksena toimii kehotus, että elokuvassa esiintyy polkupyörän lisäksi jälki ja silmukka. Elokuvan voi tehdä yksin tai ryhmässä ja se voidaan toteuttaa oppilaitoksissa opettajan ohjauksessa, ohjatussa harrastuksessa tai omalla vapaa-ajalla.

Finalistit saavat palautetta kilpailun tuomareina toimivilta elokuva-alan ammattilaisilta. Pääpalkintona on 300 euroa. Lisäksi jaetaan tuotepalkintoja. Voittaja julkaistaan 13.6.2013 Hyvinkäällä lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun Artun kesä -tapahtuman avajaisissa. Kilpailuun osallistuneita elokuvia esitetään osana Villa Artun pyöräilyaiheista Dynamo-kesänäyttelyä ja ne ovat katseltavissa elokuvayhteisö Kelaamon sivuilla. Videoiden lähettäminen kilpailuun tapahtuu Kelaamon kautta.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja osallistumisohjeet löytyvät osoitteista www.kelaamo.fi/fillarifilmi sekä www.facebook.com/fillarifilmi
Lisätietoja voi kysyä osoitteesta: fillarifilmi at gmail.com.

Kilpailun järjestävät Hyvinkäällä sijaitsevan lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun toimijat Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja Taito-käsityökoulu Helmi yhteistyössä Suomen Elokuvakontaktin, Kinoboxit-hankkeen ja Kelaamo -elokuvayhteisön kanssa.

Tagit:, , ,