Pyörällä kouluun -päivän (15.5.) nettisivut avattu

Kansallisella Pyöräilyviikolla vietetään Pyörällä kouluun –päivää 15. toukokuuta. Pyörällä kouluun –päivä tuo pyöräilyä näkyväksi ja edistää turvallista pyöräilyä koulun arjessa. Samalla kouluille viestitään, että alimpien luokkien pyöräilyrajoitusten sijaan koulujen kannattaisi korostaa vanhempien ja muun lähiyhteisön roolia lasten itsenäisen ja turvallisen liikkumisen edistämisessä.

Pyöräilykuntien verkosto on avannut Pyörällä kouluun -päivää markkinoivat nettisivut:

http://www.pyorallakouluun.fi/

Sivustolta löytyy ehdotuksia ja neuvoja erilaisten pyöräilytapahtumien järjestämiseksi. Pyöräilytapahtumia järjestävät koulut voivat myös ilmoittautua mukaan Pyörällä kouluun –päivään ja kertoa millaisia tapahtumia järjestävät. Sivustolla on listaus mukana olevista kouluista ja tapahtumista kunnittain jaoteltuna. Likes tulee lisäksi tuottamaan osuuden, jossa kerrotaan pyöräilyn ja muun fyysisen aktiivisuuden hyödyistä koululaisten oppimistuloksille ja terveydelle. Hyödyt –osio valmistuu lähiaikoina.

Kommentteja ja kehittämisideoita sivustosta voi lähettää Petteri Nisulalle, joka työskentelee Pyöräilykuntien verkostossa muun muassa pyöräilykasvatusprojekteissa sekä yhden päivän viikossa myös HePon hankesuunnittelijana: petteri.nisula (ät) hepo.fi, gsm 044 550 1445

 

 

Tagit:,