Jäsentiedote 31/2012

HePolle toiminta-avustusta, Polkija tekeillä, HePon valokuvauskilpailu käyntiin, Hapen pyöränpesuvuorot peruttu, Pyöräkrossiparkki rakenteilla, Vanhanajan tyyliä Wauhtiajoissa, Suomalaispyöräilijät olympialaisissa…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 31/2012
*********************************************************************

 1. HePo sai liikkumisen ohjauksen valtionavustusta
 2. HePolle Helsingin Liikuntalautakunnan toiminta-avustusta
 3. Polkija etenee – tekijöitä, juttuja ja mainoksia kaivataan
 4. HePon pyöräilyaiheinen valokuvauskilpailu 3.-31.8.2012
 5. Hapen pyöränpesuvuorot peruttu elokuulta
 6. HePon edustajaksi pyöräkrossiparkkia pyörittävään BMX Helsinki -yhdistykseen
 7. Wauhtiajoissa poljetaan vanhanajan tyylillä 18.8.2012
 8. Matkalla kaksipyöräisellä -kyselyssä etsitään pyöräilymuistoja
 9. Suomalaispyöräilijät Lontoon olympialaisissa
 10. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. HePo sai liikkumisen ohjauksen valtionavustusta

Liikennevirasto on myöntänyt HePolle 7 500 euron valtionavun liikkumisen ohjauksen piiriin kuuluvan toiminnan rahoittamiseen. Liikkumisen ohjauksella tarkoitetaan kestävän liikkumisen edistämistä erilaisin kannustavin toimenpitein. HePon tapauksessa liikkumisen ohjaus käsittää esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien järjestämistä, nettisivujen, Polkija-lehden ja esitteiden julkaisemista sekä pyöräilyä edistävien projektien toteuttamista. Saadulla avustuksella katetaan myös projektityöntekijän henkilöstökuluja.

2. HePolle Helsingin Liikuntalautakunnan toiminta-avustusta

Helsingin kaupungin liikuntalautakunta on myöntänyt HePolle 771 euroa toiminta-avustusta käytettäväksi helsinkiläisiin kohdistuvaan toimintaan. Avustus tullaan käyttämään kuntolenkki- ja pyöräretkitoiminnan järjestämiseen ja tiedottamiseen liittyviin kuluihin.

3. Polkija etenee – tekijöitä, juttuja ja mainoksia kaivataan

Polkijan toimitus järjestäytyi kesäkuussa. Päätoimittajana toimivat työtilanteestaan riippuen joko Janne Nurminen tai Petri Sipilä. Toimitussihteerinä toimii Timo Hast. Toimituskuntaan mahtuu edelleen mukaan. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua lähettämällä sähköpostia Timo Hastille (timo.hast at hepo.fi).

Lehteen on tulossa erityisesti pyöräilyturvallisuuteen ja liikenneonnettomuuksiin liittyviä juttuja, mutta lehdessä käsitellään myös monia muita aiheita. Lehteen toivotaan mm. juttua siitä, miten ulkomailla tulee toimia onnettomuustilanteessa. Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan tällaisen jutun tai olet joutunut liikenneonnettomuuteen ulkomailla pyöräillessäsi ja haluat jakaa kokemuksesi esimerkiksi haastattelun muodossa, ota yhteyttä lehden toimitussihteeri Timo Hastiin.

Polkijassa on tarjolla myös mainostilaa. Jos asioit pyöräliikkeissä tai muuten pyöräilyyn liittyvissä yrityksissä, kysäisepä samalla haluaisiko yritys mainostaa Polkijassa. Tekniset tiedot ja hinnasto löytyvät osoitteesta: http://www.hepo.fi/polkija/mediakortti.pdf

4. HePon pyöräilyaiheinen valokuvauskilpailu 3.-31.8.2012

HePo käynnistää pyöräilyaiheisen valokuvauskilpailun kuvien saamiseksi Polkijaan, sekä muutoinkin HePon käyttöön, esimerkiksi nettisivuille ja esitteisiin. Koska käyttöä on kaikenlaisille pyöräilykuville, aihepiirille ei aseteta mitään muita rajoituksia, kuin että kuvien tulisi liittyä pyöräilyyn. Pääpalkintona on 75 euron lahjakortti pyöräliikkeeseen. Lähettämällä kuvan kisaan valokuvaaja antaa HePolle oikeuden käyttää kuvia omissa materiaaleissaan.

Voittajan ja muut mahdolliset palkintojen saajat valitsee HePon hallitus, tai myöhemmin erikseen nimitettävä raati, mikäli useat hallituksen jäsenet osallistuvat kilpailuun ja joutuvat näin ollen jääväämään itsensä palkintoraadista.

Kilpailuaika on 3.-31.8. Kuva voi olla otettu milloin tahansa ennen 31.8.2012, myös vanhat kuvat hyväksytään. Kuvat saavat olla tiedostokooltaan enintään 5 Mt. Kuvien manipulointi on kielletty lukuun ottamatta peruskäsittelyitä (rajaus, terävöitys, värinsäätö, roskien poisto, kontrasti jne.). Kuvia voi lähettää nettilomakkeella osoitteessa: http://www.hepo.fi/valokuvauskilpailu

5. Hapen pyöränpesuvuorot peruttu elokuulta

Nuorisoasiankeskuksen toimintakeskus Hapesta varattujen pyöränpesuvuorojen käyttö on ollut hyvin vähäistä. Hapessa ei haluttukaan enää sitoa työvoimaa vuoroihin, joilla ei käy juuri lainkaan käyttäjiä ja vuoro peruttiin. Ratkaisu tehtiin hyvässä yhteisymmärryksessä Hapen kanssa. Mahdollisesti pesuvuoroa kokeillaan uudestaan ensi keväänä.

6. HePon edustajaksi pyöräkrossiparkkia pyörittävään BMX Helsinki -yhdistykseen

Pyöräkrossiparkki Oy rakentaa yhdessä Helsingin kaupungin liikuntaviraston kanssa Suomen ensimmäisen kansainvälisen tason BMX Racing radan kesän 2012 aikana Kivikon liikuntapuistoon. Rata valmistuu syyskuussa 2012 ja on koekäytössä loppuvuoden. Yleisölle se avataan keväällä 2013. Rataa pääsevät käyttämään kaikki halukkaat pientä pääsymaksua vastaan. Varusteet voi vuokrata omasta vuokraamosta.

Radan toimintaa tulee pyörittämään uusi seura nimeltään BMX Helsinki ry. HePolle on esitetty toive saada hepolaisia mukaan yhdistyksen toimintaan. Mikäli kiinnostuit, laita sähköpostia Pekka Sirkiälle (pekka.sirkia at hepo.fi).

Lisätietoja Pyöräkrossiparkista: http://www.pyorakrossiparkki.fi/

7. Wauhtiajoissa poljetaan vanhanajan tyylillä 18.8.2012

Wauhtiajot on vuosikymmenten takaista tyyliä mukaileville pyörille ja pyöräilijöille suunnattu ajotapahtuma, jossa suositaan teräsrunkoa, häkkipolkimia, runkovaihteita (jos pyörässä on) ja ennen kaikkea vanhan ajotapahtuman hengen mukaista pukeutumista ja asennetta. Wauhtiajoissa on kaksi matkaa, 25 km ja 100 km. Matkaan polkaistaan Fredrikintorilta lauantaiaamuna 18.8. kello 8.00 (100 km) ja noin klo 11.30 (25 km). Osallistujille tarjolla kahvilaa, pientä purtavaa, pidemmän matkan ajaville välietappitarjoilu ja pyöräilyn jälkeen elävää musiikkia, purtavaa ja omaehtoista fillari- ja osakirppistä. Osallistumismaksu 20 euroa.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet tapahtuman Facebook-sivulla:
http://www.facebook.com/Wauhtiajot2012

8. Matkalla kaksipyöräisellä -kyselyssä etsitään pyöräilymuistoja

Tieliikenteen alan valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia kokoaa parhaillaan aineistoa vuoden 2013 näyttelyään varten. Näyttelyn nimi on Kaksipyöräisten vuosikymmenet. Näyttelyä ja siihen liittyvää julkaisua varten kerätään omakohtaista muistitietoa matkoilta, joita on tehty polkupyörällä, mopolla tai moottoripyörällä. Matkat voivat olla lomamatkoja kotimaassa tai ulkomailla, työmatkoja, tanssi-, kalareissuja, sukulaisissa käyntejä jne.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 10 näyttelyjulkaisua ja pääsylippua Mobiliaan. Kyselyyn voi vastata myös nimettömänä, jolloin ei osallistu arvontaan. Kysely on avoinna 15.9.2012 asti.

Kyselyyn pääsee ja lisätietoa kyselystä löytyy tästä:
http://digiumenterprise.com/answer/?sid=838995&chk=7TUP5UPQ

Lisätietoa Mobiliasta: http://www.mobilia.fi/

9. Suomalaispyöräilijät Lontoon olympialaisissa

Pyöräilyssä Lontoon olympiakisoissa Suomea olivat edustamassa Pia Sundstedt, 37, ja Jussi Veikkanen, 31. Sundstedt osallistui sekä naisten 140 kilometrin maantieajoon että henkilökohtaiseen aika-ajoon, jossa hän sijoittui hienosti yhdenneksitoista. Hyvää tunnelmaa lisäsi se, että kisapäivän iltana Sundstedt meni Lontoossa myös naimisiin.

Veikkanen osallistui miesten 250 kilometrin maantieajoon, jossa hän polki 64. sijalle. Veikkanen ei ollut lopputulokseen kovinkaan tyytyväinen.

Pia Sundstedt 11:s aika-ajossa
http://yle.fi/urheilu/pia_sundstedt_11s_aika-ajossa/6238734

Veikkanen olisi halunnut 20 parhaan joukkoon
http://yle.fi/urheilu/veikkanen_olisi_halunnut_20_parhaan_joukkoon/6234194

10. Ajankohtaisia linkkejä

 • European Greenways Association (EGWA) -järjestön heinäkuun tiedotteessa aiheina mm. pyöräily- ja jalankulkureittien rakentamiseen velvoittava lakialoite Walesissa ja Espanjan Murciassa pyörämatkailureitin varrella majoitusta tarjoavat hostelleiksi muutetut rautatieasemat (englanniksi, pdf, 576 kt): http://bit.ly/Mhb6HC

Tagit:, , , , , , , , , , , , ,