Jäsentiedote 15/2012

Jäsenkortit lähetetään pian, Retki- ja kuntolenkkikausi käynnistyy, Ryhmäajokoulutus, HePon kannanottoja, Viron pyöräretki, Tulevia tapahtumia…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 15/2012
*********************************************************************

 1. Jäsenkortit lähetetään jäsenmaksunsa maksaneille huhtikuun aikana
 2. HePon retki- ja kuntolenkkikausi käynnistyy 15.4.2012
 3. HePon ajovaatteet saapuneet
 4. Hyvä työpaikka pyöräillä -projektiin etsitään tekijöitä
 5. Kysy retkipyöristä ja -pyöräilystä Maunulan majalla
 6. HePon ja SPU:n seuraohjaaja- ja ryhmäajokoulutus 21.4.2012
 7. HePo otti kantaa ajankohtaisiin suunnitelmiin
 8. Viron pyöräretki 26.-29.7.2012
 9. Pyöräily, demokratia ja tasa-arvo sosiaalifoorumissa 21.-22.4.2012
 10. Fillarilla kohti kesää -tapahtuma Leppävaarassa 28.4.2012
 11. HePo tarjoaa aamupalaa työmatkapyöräilijöille Pyörällä töihin -päivänä 8.5.2012
 12. HePo osallistuu Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -paraatiin 11.5.2012
 13. Uusi Pyöräily+Triathlon -lehti ilmestynyt
 14. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Jäsenkortit lähetetään jäsenmaksunsa maksaneille huhtikuun aikana

Kaikille vanhoille jäsenille lähetettiin maaliskuussa sähköpostitse jäsenmaksulasku vuodelle 2012. Sähköisesti lähetettyjen jäsenmaksujen eräpäivä oli 9.3.2012 ja paperipostina lähetettyjen maksujen eräpäivä 14.3.2012. Olethan muistanut hoitaa maksun?

Vanhanmallisia pahvisia jäsenkortteja ei enää lähetetä, vaan jatkossa hepolaiset saavat sähköpostitse sähköisen jäsenkortin tulostettavaksi tai puhelimeen ladattavaksi. Sähköpostittomille jäsenille lähetetään jatkossakin paperinen jäsenkortti.

Voit tarvittaessa tarkistaa ja tilata jäsenmaksutietosi helposti tästä:
http://www.hepo.fi/index.php?sivu=jasenmaksutiedot

Muista maksaessasi käyttää viitettä, jotta maksu kohdistuu juuri sinun jäsenyydellesi!

2. HePon retki- ja kuntolenkkikausi käynnistyy 15.4.2012

HePon retki- ja lenkkikausi avataan Maunulan ulkoilumajalla sunnuntaina 15.4. klo 10.30, jolloin retkeilijät lähtevät noin 30 kilometrin leppoisalle pyöräretkelle ja lenkkeilijät puolestaan suuntaavat Vantaankoskelle ajokauden 2012 starttiin. Vantaankoskelta maantielenkille lähdetään klo 11. Kuntolenkin keskinopeusryhmät Vantaankoskelta: 25, 28 ja 30 km/h.

Lisätietoa HePon retkistä ja lenkeistä löytyy kotisivujen Retket ja lenkit -osiosta. Ajantasaiset tiedot on syytä tarkistaa ennen retkelle tai lenkille lähtöä Fillarikalenterista tai Fillarifoorumin keskusteluketjuista:

Kauden 2012 retkiohjelma löytyy pdf-muodossa osoitteesta:
http://www.hepo.fi/uploads/dokumentit/retketjalenkit/hepo-retkiohjelma.pdf

Huom! Fillarifoorumi on ollut viime aikoina alhaalla runsaan liikenteen johdosta. Facebookiin on jo perustettu ryhmä nimeltä ”Vara-fillarifoorumi”, josta voi tarvittaessa käydä kurkkimassa viime hetken lenkkitietoja: http://www.facebook.com/groups/270601449682999/

3. HePon ajovaatteet saapuneet

Sitovin tilauksin hankitut ajohousut, ajotakit ja tuuliliivit ovat saapuneet ja laskutussähköpostit on lähetetty kaikille tilaajille. Samalla myös ajopaitavarasto sai täydennystä, ja myös isompia kokoja voidaan jälleen toimittaa.

Maksetut tuotteet voit noutaa Kuntatalolta (Toinen linja 14). Noudosta voit sopia tarkemmin HePon projektityöntekijä Petteri Nisulan kanssa (petteri.nisula at hepo.fi), puh. 044 550 1445. Ota mukaan tuloste verkkopankkikuitista.

Mikäli tilatessa valitsit toimitustavaksi postituksen, saat tuotteet lähiaikoina kotiisi postissa. Valitsemasi toimitustavan voit tarkistaa sähköpostitse saamastasi laskusta.

4. Hyvä työpaikka pyöräillä -projektiin etsitään tekijöitä

HePon toteuttama kaksivuotinen Hyvä työpaikka pyöräillä -projekti on edennyt pilotointivaiheeseen. Kyseessä on työpaikoille suunnattu projekti pyöräilyn lisäämiseksi, ja sille on saatu tukea Liikenneviraston sekä liikenne- ja viestintäministeriön liikkumisen ohjauksen T&K hankehausta. Projektiin kuuluu erilaisia työpaikoilla tapahtuvia koulutus- ja opastustilaisuuksia.

Projektiin etsitään tekijöitä, joilla on mahdollisuus käydä kouluttamassa työpaikoilla parina aamu- tai iltapäivänä kuussa. Kouluttajille voidaan maksaa korvausta käytetystä ajasta. Seuraava työpaikkavierailu ja samalla kaikille projektiin lähteville hepolaisille tarkoitettu koulutustilaisuus on torstaina 26.4. kello 16.00-18.00 Logicalla (Karvaamokuja 2).

Mikäli voit toimia kouluttajana työpaikoilla, tai sinulla on muuten kiinnostusta osallistua palvelun kehittämiseen ja markkinointiin, lähetä sähköpostia tai soita HePon projektityöntekijälle Petteri Nisulalle (petteri.nisula at hepo.fi, puh. 044 550 1445). Häneltä saat tarvittaessa myös lisätietoja projektista. Kerro viestissä yhteystietosi, sekä se miten voisit osallistua hankkeeseen.

5. Kysy retkipyöristä ja -pyöräilystä Maunulan majalla

Kokeneet hepolaiset vastaavat kysymyksiin ja opastavat retkipyöräilyn perusasioissa Maunulan ulkoilumajalla ennen sunnuntairetkiä 15.4. ja 22.4. klo 10-10.30 sekä retkien jälkeen. Toki myöhemminkin kauden jatkuessa voit kysellä. HePon retkiryhmän jäseniä löydät majan pihalta tai sisältä kahvittelemasta. Tervetuloa juttelemaan!

6. HePon ja SPU:n seuraohjaaja- ja ryhmäajokoulutus 21.4.2012

HePo ja Suomen Pyöräilyunioni (SPU) järjestävät yhteisen koulutusiltapäivän Pirkkolan urheilukeskuksessa lauantaina 21.4.2012 klo 12-16. Koulutus on suunnattu kaikille HePon jäsenille, jotka osallistuvat maantielenkeille tai toimivat lenkinvetäjinä. Ryhmäajokurssi- ja harjoitteluosioon (klo 13-15) voivat osallistua kaikki ryhmäajotaitoja tarvitsevat hepolaiset. Kurssi (teoria + käytännön harjoittelu) antaa hyvät valmiudet ajaa ajoryhmissä niin HePon lenkeillä, retkillä kuin kuntotapahtumissakin.

Koulutuksen alustava ohjelma:

 • klo 12-13 Seuraohjaajan valmiudet (SPU)
 • klo 13-14 Ryhmäajokurssi (HePo)
 • klo 14-15 Harjoittelua (kävellen) läheisellä urheilukentällä, sis. ajomuodostelmat ja vaihdot (HePo)
 • klo 15-16 Lenkin- ja retkenvetäjien info (HePo) + HePon kuntolenkkien tiedotustilaisuus (Janne Nurminen)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Pekka Sirkiä (pekka.sirkia at hepo.fi)

7. HePo otti kantaa ajankohtaisiin suunnitelmiin

Jäsentiedotteessa 13/2012 (lähetetty 31.3.) kerrottiin Kustaa Vaasan tien alikulkutunnelia ja Viilarintien liikenneympyröitä koskevista suunnitelmista ja niiden ongelmakohdista pyöräilijöiden kannalta. HePo otti kantaa näihin suunnitelmiin ja esitti kommenteissaan parannusehdotuksia. Kustaa Vaasan tien alikulkua koskevan kannanottonsa myötä HePo myös toivoo enemmän keskustelua siitä, minkälaisia ja millaisiin paikkoihin pyöräliikenteen eritasoratkaisuita pitäisi ylipäätään rakentaa.

HePo otti kantaa myös maaliskuussa nähtävillä olleeseen yleissuunnitelmaan, joka koskee Kehä I:n tunnelointia Keilaniemen kohdalla. Esitetyt suunnitteluratkaisut johtaisivat toteutuessaan siihen, että osa suorista pyöräily-yhteyksistä Keilaniemeen poistuisi käytöstä. Lisäksi Karhusaarentien varrella kulkeva tärkeä työmatkapyöräilyreitti joutuisi mutkaiselle kiertotielle. HePo jätti yleissuunnitelmasta muistutuksen, jossa mm. vaaditaan Karhusaarentien suuntaisen pyöräliikenteen huomioimista.

Kannanotot ovat luettavissa kokonaisuudessaan HePon kotisivuilla kohdassa Kannanotot ja lausunnot:
http://www.hepo.fi/index.php?sivu=kannanotot-ja-lausunnot

8. Viron pyöräretki 26.-29.7.2012

Hepolaisia on jälleen matkaamassa Viroon. Nelipäiväinen pyöräretki alkaa torstaina 26.7. Helsingin Länsisatamasta, josta siirrytään Tallink SuperStarilla Viron puolelle ja aloitetaan varsinainen pyöräily.

Ensimmäisenä päivänä ajetaan Sakun kautta Laitsen kartanolle, jossa vietetään yö. Perjantaina matka jatkuu Riisipeden kautta Haapsaluun. Lauantaina lähdetään ajamaan pohjoista reittiä pitkin Tallinnaa kohti, yöpyen välissä Keilassa. Sunnuntaina pyöräilläänkin jo Tallinnaan ja palataan lautalla Helsinkiin.

Päivittäiset pyöräilymatkat ovat n. 40-80 km ja keskivauhti n. 18-20 km/h. Pohjois-Viro on varsin tasaista maastoa, joten montaakaan mäkeä ei tule vastaan. Taukoja pidetään aina kun on tarpeen ja jos löytyy sopiva nähtävyys matkan varrella, niin sitä jäädään katsomaan.

Retken hinta on 239 euroa / henkilö. Hinta sisältää edestakaiset lauttamatkat pyörineen sekä kolme kertaa: yöpyminen, kolmen tunnin saunominen, kolmen ruokalajin illallinen ja aamupalat. Retken tiedot matkasuunnitelmineen osoitteessa: http://www.hepo.fi/index.php?sivu=pitkat-retket

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ilpo Tiihonen (ilpo.tiihonen at mbnet.fi).

9. Pyöräily, demokratia ja tasa-arvo sosiaalifoorumissa 21.-22.4.2012

Suomen sosiaalifoorumi on erilaisten kansalaisjärjestöjen, verkostojen, yhteiskunnallisten liikkeiden sekä kirkollisten ja kulttuurialan toimijoiden järjestämä tapahtuma, jossa etsitään seminaarien, paneelikeskustelujen, työpajojen, teatterin, valokuvataiteen ja musiikin voimalla inhimillisiä vaihtoehtoja vallitsevalle uusliberalistiselle politiikalle sekä ratkaisuehdotuksia Suomen ja maailman ongelmiin.

Tänä vuonna sosiaalifoorumi järjestetään viikonloppuna 21.-22.4. Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston Arbiksen tiloissa osoitteessa Dagmarinkatu 3 (lähellä eduskuntataloa). Tapahtuman eri tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Sosiaalifoorumin ohjelmaan kuuluu myös Pyöräily, demokratia ja tasa-arvo -seminaari, joka järjestetään sunnuntaina 22.4. klo 13-15. Virkamiehet, poliitikot ja kansalaiset on syytä saada tiiviimpään keskusteluyhteyteen liikenteen kehittämisessä, ja tämä seminaari on askel siihen suuntaan. Mukana keskustelussa ovat HePon varapuheenjohtaja Otso Kivekäs, Timo Kontio (sdp) Helsingin kaupungin demokratiaryhmästä, Marek Salermo kaupunkisuunnitteluvirastosta, pyöräilyaktiivi Jari Aho sekä Silvia Modig (vas) kaupunkisuunnittelulautakunnasta.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Helsingin seudun Maan ystävät, Helsingin Polkupyöräilijät, Liikennepoliittinen yhdistys Enemmistö, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ja Luonto-Liiton Uudenmaan piiri.

Lisätietoa Suomen sosiaalifoorumista sekä koko viikonlopun ohjelma: http://www.sosiaalifoorumi.fi/

10. Fillarilla kohti kesää -tapahtuma Leppävaarassa 28.4.2012

Leppävaarassa Sellon kirjaston aulassa järjestetään lauantaina 28.4. pyöräilytapahtuma Fillarilla kohti kesää. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua paikallisten pyöräilytoimijoiden ja -liikkeiden toimintaan ja palveluihin sekä saada neuvoja polkupyörän korjaukseen, huoltoon ja ostoon.

Tapahtumassa käydään myös paneelikeskustelu, jonka aiheena on pyöräilyn sujuvuus ja kehittäminen Espoossa. Keskusteluun osallistuvat suunnittelupäällikkö Pirjo Siren ja liikennesuunnitteluinsinööri Heini Peltonen Espoon kaupungilta, opettaja Mikael Sorri Etelä-Tapiolan lukion Fillarit liikkeelle! -projektista, Antero Naskila entisenä Helsingin kaupungin liikennesuunnittelijana sekä Lari Karreinen edustaen tavallista espoolaista pyöräilijää. HePoa paneelissa edustaa Timo Hast.

Helsingin keskustan suunnalta paikalle voi saapua Cycling for Libraries -järjestäjien organisoiman pyöräretkiseurueen mukana. Matkaan lähdetään Kirjasto 10:n edestä klo 10, ja Selloon poljetaan hiljalleen Otaniemen kautta. Fillarilla kohti kesää -tapahtuman lopuksi järjestetään kaikille avoin pyöräretki Espoon keskukseen Entressen kirjastoon.

Fillarilla kohti kesää -tapahtuman alustava aikataulu (muutokset mahdollisia):
11.00 Tapahtuma alkaa – avauspuheenvuoro
12.00 Cycling for Libraries -pyöräkulkue saapuu kirjastoon
13.00 Paneelikeskustelu: Pyöräilyn sujuvuus ja kehittäminen Espoossa
14.00 Pyöräretki kohti Entressen kirjastoa lähtee liikkeelle
16.00 Kirjasto suljetaan, tapahtuma loppuu

11. HePo tarjoaa aamupalaa työmatkapyöräilijöille Pyörällä töihin -päivänä 8.5.2012

Pyörällä töihin -päivänä 8.5. järjestettävässä Aamupalaa työmatkapyöräilijöille -tapahtumassa avataan Sornäisten rantatielle aamupalapiste kello 7:00. Aamupalapisteellä jaetaan sämpylöitä ja kahvi- ja teeannoksia ohi pyöräileville kello 9:00 saakka. Paikkana on Sörnäisten rantatien varsi Suvilahden sisäänajon kohdalla. Tapahtumasta on tarkoitus tiedottaa laajemmin myös tiedotusvälineille ja samalla kannustaa hyötyliikunnan harrastamiseen työmatkapyöräilyn muodossa.

Järjestelyjen osalta yhteistyötä on tarkoitus tehdä Luontoliiton, ympäristöjärjestö Dodon ja nuorten kansalaisjärjestö Oranssin kanssa.  Tapahtuman järjestämiseen on saatu tukea Helsingin liikuntalautakunnalta ja lisäksi siihen haetaan yrityssponsoreita.

Mikäli haluat osallistua tapahtuman järjestämineen, ota yhteyttä Petteri Nisulaan (petteri.nisula at hepo.fi, puh. 044 550 1445).

12. HePo osallistuu Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -paraatiin 11.5.2012

HePo osallistuu perjantaina 11.5. klo 16.30 alkaen järjestettävään Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -paraatiin. Paraati on osa uutta Ihana Helsinki -tapahtumaa 9.-13.5. Järjestäjien mukaan paraatin tarkoituksena on ”ilmentää helsinkiläisyyttä, niin Helsingin historiaa, nykypäivää kuin myös tulevaisuutta”. Paraati tulee koostumaan erilaisista helsinkiläisistä toimijoista ja yhteisöistä. Reitti kulkee Senaatintorilta Aleksanterinkatua Mannerheimintielle ja sieltä Pohjois-Esplanadia Unioninkadulle ja takaisin Senaatintorille. Reitin pituus on 1,5 kilometriä. HePon ryhmä kulkee pyörällä kävelyvauhtia ajaen, sillä muut paraatiin osallistuvat ryhmät liikkuvat jalkaisin. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja paraatista saat Petteri Nisulalta (petteri.nisula at hepo.fi, puh. 044 550 1445).

13. Uusi Pyöräily+Triathlon -lehti ilmestynyt

Maaliskuussa on ilmestynyt uuden Pyöräily+Triathlon -lehden ensimmäinen numero. Pyöräily+Triathlon -lehden keskeiset aihealueet ovat sen nimen mukaisesti pyöräily ja triathlon, niiden harjoittelu, ihmiset, tapahtumat sekä välineet ja varusteet. Avausnumerossa on runsaasti pyöräilyasiaa ja löytyypä lehdestä juttua myös HePon toiminnasta.

Lehden päätoimittaja on Ilkka Järvimäki. Ilkka on kirjoittanut mm. Pyöräilijän kunto-oppaan (Otava 2011), jota on HePollakin myynnissä. Kysy opasta Petteri Nisulalta (petteri.nisula at hepo.fi, puh. 044 550 1445, nouto Kuntatalolta, Toinen linja 14).

Pyöräily+Triathlon Facebookissa. Lisätietoa ja tilaukset osoitteessa http://www.juoksija-lehti.fi.

14. Ajankohtaisia linkkejä

Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,