Jäsentiedote 1/2012

Hyvää uutta vuotta, Vastaa jäsenkorttikyselyyn, Kuormapyörien kimppatilaus, Ajankohtaisia linkkejä…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 1/2012
*********************************************************************

  1. Hyvää pyöräilyvuotta 2012!
  2. Vielä ehdit vastata jäsenkorttikyselyyn
  3. Työpaja pyöräilyn kehittämisen ihanneprosessista 11.1.2012
  4. Bullitt-kuormapyörien kimppatilaus
  5. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Hyvää pyöräilyvuotta 2012!

Vuosi on jälleen vaihtunut ja on aika kiittää kaikkia hepolaisia menneen vuoden saavutuksista. Vuosi 2011 oli HePolle monella tapaa juhlavuosi. Yhdistyksen perustamisesta tuli kuluneeksi pyöreät 30 vuotta, minkä kunniaksi järjestettiin juhlat, julkaistiin näyttävä Polkija-lehti, uudistettiin HePon visuaalinen ilme ja suunniteltiin uusi ajopaita. Ilon aiheita olivat myös HePolle aktiivisen yhdistystoiminnan merkiksi myönnetyt Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto sekä Kilpikonna-kannustinpalkinto. Palkinnot osoittivat, että tekemämme arvokas työ pyöräilyolojen parantamiseksi on vihdoin huomattu.

Vuoden 2011 mittaan HePo oli myös useita kertoja esillä mediassa, mikä osaltaan varmasti myötävaikutti siihen, että vuoden aikana jäsenmäärä jatkoi vauhdikasta kasvuaan. Nyt meitä hepolaisia on jo melkein tuhat. HePo toivottaa kaikille jäsenilleen kevyesti rullaavaa vuotta 2012! Tehdään yhdessä kotiseudustamme entistäkin hauskempi paikka pyöräillä!

2. Vielä ehdit vastata jäsenkorttikyselyyn

HePon jäsenkortin uudistamista ja kortin tarpeellisuutta kartoittavaan kyselyyn on tähän mennessä tullut vajaat sata vastausta. Kiitos kaikille vastanneille!

Jäsenkyselyn tulokset julkistetaan tammikuun lopussa. Tätä ennen kyselyyn toivotaan kuitenkin vielä lisää osallistujia, jotta kyselyn tulokset vastaisivat mahdollisimman luotettavasti jäsenistön mielipidettä. Osallistu siis kyselyyn ja vaikuta siihen, millainen jäsenkortti HePolla jatkossa on!

Jäsenkyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Pääset jäsenkyselyyn tästä:
http://www.hepo.fi/kyselyt/jasenkortti/

3. Työpaja pyöräilyn kehittämisen ihanneprosessista 11.1.2012

Helsingissä järjestetään ensi viikon keskiviikkona 11.1. työpaja pyöräilyn edistämisestä. Mukaan on kutsuttu edustajia kolmesta avainryhmästä: kansalaiset (pyöräilijät), virkamiehet (suunnittelijat) ja poliitikot (päätöksentekijät). Tilaisuuden tarkoituksena on kehittää eri osapuolten välistä vuorovaikutusprosessia erilaisissa pyöräilyn edistämiseen liittyvissä tilanteissa, kuten esimerkiksi katusuunnitelmien kommentoinnissa. Tavoitteena on yhteistyömalli, joka hyödyttää kaikkia osapuolia ja johtaa nopeampaan pyöräilyolojen kehittymiseen.

Tilaisuuden onnistumisen kannalta keskeistä on eri ryhmien tasainen edustus ja pieni työpajaan sopiva koko, minkä takia osallistujamäärä on valitettavasti rajallinen. Työpajaan mahtuu kuitenkin vielä mukaan muutama pyöräilijä, joten jos haluat mukaan ideoimaan pyöräilyn edistämisen ihanneprosessia, ilmoittaudu mahdollisimman pian Niklakselle (niklas.woltjen at helsinki.fi). Työpaja järjestetään Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laiturissa vanhan linja-autoaseman rakennuksessa Narinkkatorin laidalla keskiviikkona 11.1. klo 16-18.

4. Bullitt-kuormapyörien kimppatilaus

Tarvitsetko järeää kuljetuskapasiteettia tai haaveiletko muuten vain maailman nopeimman kuormapyörän hankkimisesta? Nyt voit tilata itsellesi tanskalaisen Bullitt-kuormapyörän edullisesti kimppatilauksena. Kuormapyörien tilaamista suunnitellaan Facebookissa osoitteessa:
https://www.facebook.com/antti.poikola/posts/177133399051634

Jos haluat osallistua kimppatilaukseen tai harkitset sitä tai omistat jo Bullitt-kuormapyörän ja olet halukas järjestämään koeajomahdollisuuden Bullittin hankintaa harkitseville, kirjoita nimesi listaan osoitteessa: http://muistio.tieke.fi/bullit

Lisätietoa Bullitt-kuormapyöristä valmistajan sivuilta: http://www.larryvsharry.com/english/

5. Ajankohtaisia linkkejä

  • Viime kesänä Riihimäeltä Juukaan yhden jalan voimin pyöräilleen Taivi Toikan dokumenttielokuva ”482,1 – Rikotun lapsen jäljillä” on rankka kertomus terapeuttisesta pyörämatkasta halki Suomen. Taivin pyörämatkasta kerrottiin HePon jäsentiedotteessa 24/2011 sekä uusimmassa Polkija-lehdessä, jotka löytyvät HePon kotisivuilta. Taivin dokumenttielokuvan voi katsoa osoitteessa: http://riihimaeltajuukaanpolkupyoralla.blogspot.com/

Tagit:, , , , , ,