Jäsentiedote 48/2011

HePolle Kilpikonna-kannustinpalkinto, Syyskokous ensi perjantaina, Lahjakorttiarvonta 1000. jäsenen kunniaksi, HePo juhli 30-vuotistaivaltaan, Suomen pyöräily nousuun…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 48/2011
*********************************************************************

 1. HePolle myönnettiin vapaaehtoistoiminnan kunniapalkinto
 2. HePon syyskokous pidetään perjantaina 9.12.2011 klo 17
 3. Ajopaitatilausten laskut lähetetty
 4. Hepolaisille tarjolla Suomen pyöräily nousuun -avaimenperiä
 5. 1000. jäsenen rajapyykki lähestyy – arvonnassa 150 euron lahjakortti!
 6. HePo juhli 30-vuotistaivaltaan
 7. Pyöräkeskus toteutuu
 8. Pyöräpaja jatkaa toimintaansa
 9. Helsinkiin uusi liikennesuunnittelupäällikkö
 10. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. HePolle myönnettiin vapaaehtoistoiminnan kunniapalkinto

HePolle myönnettiin 30.11.2011 Helsingin kaupungin Kilpikonna-kannustinpalkinto. Kiertopalkinto jaetaan vuosittain kannusteeksi yleishyödyllistä vapaaehtoistyötä tekeville tahoille. Tänä vuonna sellaiseksi katsottiin Helsingin Polkupyöräilijöiden työ pyöräilyn edistämiseksi eri muodoissaan. Palkinnon jakoi tohtori Pentti Arajärvi Vanhalla ylioppilastalolla pidetyillä Vapaaehtoistoiminnan MENU -messuilla.

2. HePon syyskokous pidetään perjantaina 9.12.2011 klo 17

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään perjantaina 9.12. klo 17 alkaen. Kokouspaikkana toimii Ilmastoinfon tilat Sanomatalon 2. kerroksessa (Mannerheiminaukio 3). Kokouksessa käsitellään
sääntömääräiset asiat ja luottamushenkilöiden palkkioperusteet. Tilaisuudessa pientä tarjoilua. Tervetuloa!

Varsinaisen kokouksen jälkeen jaetaan 30-vuotisjuhlissa pidetyn HePo-tietäjä 2011 -tietokilpailun palkinnot.

Lisäksi ajopaidan tilanneet ja etukäteen maksaneet voivat noutaa ajopaitansa syyskokouksesta. Paitoja voi edelleen tilata tilauslomakkeella osoitteessa: https://www.hepo.fi/tilaukset/asusteet/

3. Ajopaitatilausten laskut lähetetty

Kaikki HePon ajopaidan 1.12.2011 mennessä tilanneet ovat saaneet nyt laskun paidan maksamiseksi.

XL- ja XXL-kokojen paitavarasto on tällä hetkellä loppu, mutta paitoja tullaan tilaamaan pieniä eriä lisää. Paitoja voi tilata normaalisti tilauslomakkeella: https://www.hepo.fi/tilaukset/asusteet/

HePon ajopaitoja on ollut viime viikonlopusta lähtien sovitettavissa Maunulan majalla. Kokoja voi kysellä sovitettavaksi kahvilan tiskiltä ainakin vielä viikon ajan.

HePon asustekyselyyn 2011 saatiin yli 50 vastausta. Kyselyllä selvitettiin, mitä muita HePo-asusteita jäsenistö toivoisi saataville. Selvästi suosituimpia artikkeleita olivat lyhytlahkeiset ajohousut, pitkähihainen ajopaita, tuuliliivi ja tuulenpitävä ajotakki. Seuraavaksi suosituimpia olivat talviajohousut ja T-paita. Jäsenistön lähettämiä vapaamuotoisia ehdotuksia olivat muun muassa HePo-tyyliin valmistetut kypärä, pikeepaita, satulasuoja, urheilukassi ja monitoimihuivi.

Kyselyn tulosten perusteella voimme nyt suunnitella uusia asusteita ja niihin liittyviä tilauksia. Muita asusteita tullaan luultavasti tilaamaan hieman pienempiä eriä ja sitovin tilauksin. Asustekyselyyn voi edelleen vastata osoitteessa: https://www.hepo.fi/kyselyt/asusteet/

4. Hepolaisille tarjolla Suomen pyöräily nousuun -avaimenperiä

HePo osallistuu Suomen pyöräily nousuun -avaimenperäkampanjaan. Hepolaiset voivat ostaa avaimenperän joululahjahintaan 5 euroa. Osa kampanjan tuotosta menee Suomen Pyöräilyunionin junioritoimintaan.

Pyöräily-avaimenperä sisältää Suomen Turvallisuus Oy:n AvainTurva-palvelun joka suojaa avaimesi katoamisen varalta. Avaimenperän kääntöpuolella on yksilöllinen turvakoodi ja ohjeet avainten löytäjälle kuinka toimia avainten löytyessä. Ensimmäinen mahdollisuus saada avaimenperiä HePon kautta on vuosikokouksen yhteydessä 9.12.

Lisätietoja Suomen pyöräily nousuun -avaimenperäkampanjasta.

5. 1000. jäsenen rajapyykki lähestyy – arvonnassa 150 euron lahjakortti!

HePon huiman jäsenmäärän kasvun innoittamana julkistettiin lokakuussa leikkimielinen ”jäsenhankintakampanja”. Kampanjan pääpalkintona arvotaan 150 euron pyöräilyliikelahjakortti kaikkien 6.10.2011 jälkeen liittyneiden *uusien* jäsenten kesken siinä vaiheessa, kun HePo saa 1000. jäsenensä. Tällä hetkellä merkkipaalusta puuttuu enää 19 jäsentä.

Nyt on siis hyvä hetki innostaa kaverit, naapurit ja sukulaiset liittymään HePoon. HePon jäsen saa mm. sähköiset jäsentiedotteemme, jäsenlehti Polkijan, alennusta monilta yhteistyökumppaneiltamme sekä mahdollisuuden osallistua järjestämillemme pyöränhuolto- ym. kursseille ja jäsentilaisuuksiin. Lisäksi HePon jäsen voi hankkia kauttamme edullisen urheiluvakuutuksen. Jäsenyytensä myötä kaikki
hepolaiset myös auttavat omalta osaltaan HePoa tekemään työtä pyöräilijän aseman ja pyöräilyolojen parantamiseksi.

Jos 1000 jäsenen raja ylittyy viikon sisään, niin lahjakortin arvonta suoritetaan vuosikokouksessa 9.12.

6. HePo juhli 30-vuotistaivaltaan

HePon 30-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin lauantaina 19.11.2011 yli sadan osallistujan voimin. Paikalla juhlissa oli myös kattava joukko HePon puheenjohtajia kolmelta vuosikymmeneltä. Varapuheenjohtaja Otso Kivekkään vetämässä puheenjohtajien paneelikeskustelussa saatiinkin kuulla monia muisteluja HePon vaiheista ja pyöräilyn olosuhteista aina 80-luvun alkupuolelta näihin päiviin saakka.

Runsaan jäsenistön lisäksi paikalla olivat myös mm. kansanedustaja Osmo Soininvaara, pyöräliikennesuunnittelun ”grand old man” Antero Naskila, Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen, Kaupunkifillari.fi-blogin porukkaa sekä Jyväskylän Pyöräilyseuran (JYPS), Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston ja HePon muiden yhteistyökumppaneiden edustajia.

Illan ohjelmassa oli puheenjohtajan avajaispuheen, kuohareiden ja puheenjohtajien paneelikeskustelun lisäksi ruokailua, kuntolenkkivastaava Pekka Sirkiän masinoima HePo-tietäjä 2011 -tietokilpailu sekä tietenkin syntymäpäivälaulu kakkuineen ja loppuillan korkean kadenssin pyöritykset tanssilattialla. HePo kiittää kaikkia juhliin ja juhlavalmisteluihin osallistuneita! HePo-tietäjä 2011 -tietokilpailun tulokset julkistetaan vuosikokouksen yhteydessä 9.12.

Puheenjohtajapaneelin videotallenne löytyy Kaupunkifillari-blogista.

Osanottajien kuvia juhlista on katsottavissa HePon Facebook-ryhmässä.

7. Pyöräkeskus toteutuu

Helsinkiin suunniteltu pyöräkeskus toteutuu. Pyöräkeskuksen avajaisia on tarkoitus viettää Helsinki-päivänä 12.6.2012 Narinkkatorilla. Näillä näkymin pyöräkeskukseen tulee muun muassa lukittava pyöräparkki, infopiste, huoltopalvelu, pyörävuokrauspiste sekä WC- ja suihkutilat pyöräilijöille.

Lisätietoa pyöräkeskuksesta:
http://www.hel.fi/hki/ksv/fi/Liikennesuunnittelu/Pyoraily/Pyorakeskus

8. Pyöräpaja jatkaa toimintaansa

Polkupyöräteollisuuskaan ei ole säästynyt jatkuvalta luonnonvarojen kuluttamiselta, kun uusia pyöriä tulee markkinoille ja vanhoja päätyy kaatopaikalle. Voittoa tuottamaton Pyöräpaja on perustettu luomaan vanhoille pyörille uutta elämää uusiopyörinä, friikkipyörinä tai vaikkapa taiteena. Samalla annetaan mahdollisuus polkupyörähuoltoon myös niille, joilla ei ole varaa viedä polkupyöräänsä huollettavaksi liikkeisiin.

Pyöräpaja toimi aikaisemmin entisen sosiaalikeskus Sataman kellarissa ja sitä ennen Rajasaaressa entisen Virus-teatterin sivurakennuksessa. Pajaa pidettiin auki 1-2 kertaa viikossa, ja siellä annettiin pyöränkorjausapua, vinkkejä ja työkalut käytettäväksi.

Toiminta on käynnistetty nyt uudelleen. Pyöräpaja ry. perustettiin viime viikolla ja yhdistys hakee nyt tiloja toiminnalleen. Jos tiedossasi on tarkoitukseen sopivia tiloja tai haluat olla mukana
toiminnassa, ota yhteyttä: Jussi Peltokangas (jussipe at gmail.com).

Kuvia aikaisemmilta pyöräpajoilta osoitteessa http://pajapaja.tumblr.com.

9. Helsinkiin uusi liikennesuunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunginhallitus on valinnut Ville Lehmuskosken kaupungin liikennesuunnittelupäälliköksi. Lehmuskoski on toiminut aikaisemmin Helsingin seudun liikenteen joukkoliikennesuunnitteluosaston johtajana. Helsingin Sanomien uutisen (29.11.2011) mukaan tuore liikennesuunnittelupäällikkö haluaa kehittää Helsingissä erityisesti pyöräilyä ja joukkoliikennettä.

10. Ajankohtaisia linkkejä

 • Helsinkiläisten ympäristöasenteet kartoitettiin Helsinkiläisten ympäristöasenteita selvitettiin juuri valmistuneessa kyselytutkimuksessa. Tutkimus toteutettiin viidettä kertaa ja se on tehty Helsingin kaupungin tietokeskuksen ja ympäristökeskuksen yhteistyönä. Kyselyssä kartoitettiin nyt ensimmäistä kertaa helsinkiläisten asenteita pyöräilyn edistämisen suhteen.
  http://www.hel.fi/hki/tieke/fi/Uutiset
 • HS.fi 1.12.2011: ”Kauhavalaisyhtiö alkaa valmistaa 8 000 euron polkupyöriä
  Hydraulisia letkuliitinpuristimia valmistava Lillbacka Powerco aikoo laajentaa tuotevalikoimaansa polkupyöriin. Yhtiö kertoo tuovansa markkinoille Finnpower-merkkiset luksusmaastopyörät. Pyörät tulevat myyntiin ensi vuoden alkupuolella ja vähittäishinnat alkavat 8 000 eurosta. Pyörät kootaan yhtiön tehtaalla Kauhavan Härmässä Etelä-Pohjanmaalla. Maastopyörissä on hiilikuiturunko ja Shimanon vaihteisto.

Tagit:, , , , , , , , ,