Jäsentiedote 42/2011

Pekka Sirkiälle Suomen Kuntoliikuntaliiton pronssinen ansiomerkki, HePolla pian 1000 jäsentä, 30-vuotissynttärit lähestyvät, Pyörämatkailuluentoja, Ajankohtaisia katu- ja tiesuunnitelmia…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 42/2011
*********************************************************************

 1. Pekka Sirkiälle Suomen Kuntoliikuntaliiton pronssinen ansiomerkki
 2. Kriittinen pyöräretki rullasi Kalliossa
 3. HePo saa pian 1000. jäsenensä – arvonnassa 150 euron lahjakortti!
 4. Tule juhlistamaan HePon 30-vuotista taivalta 19.11.2011
 5. Kulttuuria ja pyöräilyä Euroopassa -luentosarja työväenopistossa
 6. Velo-city ja ECOMM 2011 -jälkiseminaarin esitykset
 7. Kivikonkaaren katusuunnitelmia esitellään 25.10.2011
 8. Kommentoi Matinsolmun pyörätiesuunnitelmia 1.11.2011 mennessä
 9. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Pekka Sirkiälle Suomen Kuntoliikuntaliiton pronssinen ansiomerkki

HePon miesten kuntopyöräilyvastaava Pekka Sirkiälle on myönnetty Suomen Kuntoliikuntaliiton pronssinen ansiomerkki. Ansiomerkki myönnetään tunnustukseksi yksityiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut ja myötävaikuttanut liikunnan edistämiseksi kaikilla tasoilla sekä edistänyt Suomen Kuntoliikuntaliiton arvojen ja tavoitteiden mukaista kunto- ja terveysliikuntaa.

Pekka tunnetaan ”pitkän linjan ketjunpyörittäjänä”, joka on nuorempana harrastanut myös kilpapyöräilyä. HePossa Pekan pääasiallinen toimenkuva on ollut – hänen omien sanojensa mukaan – ”innostaa muita pyöräilemään” järjestämällä mm. lenkkejä, ryhmäajokursseja ja esitelmätilaisuuksia. Pekka toimii harrastepyöräilyn edistämiseksi myös Suomen Pyöräilyunionissa, jossa hän vaikuttaa harrastepyöräilyvaliokunnan puheenjohtajana.

Tunnustus annettiin Pekalle viime perjantaina Kisahallissa pidetyssä Kuntoliikuntaliiton 50-vuotisjuhlassa.

2. Kriittinen pyöräretki rullasi Kalliossa

Lokakuun Kriittiselle pyöräretkelle osallistui sateisesta säästä huolimatta noin 150 pyöräilijää, jotka vaativat Kallion ja erityisesti Hämeentien pyöräilyolojen parantamista. Myös ennen retkeä järjestetty keskustelutilaisuus keräsi runsaasti kuulijoita. Lue lisää Hämeentien pyöräilyolojen kehittämisestä Kaupunkifillari-blogista.

Lokakuun retken myötä Kriittiset pyöräretket jäivät talvitauolle. Kriittiset retket jatkuvat jälleen ensi keväänä. Talvella mahdollisesti järjestettävistä tapahtumista ilmoitetaan erikseen. Kannattaa myös seurata Kriittisten pyöräretkien Facebook-sivua.

3. HePo saa pian 1000. jäsenensä – arvonnassa 150 euron lahjakortti!

Tänä vuonna on vastaanotettu jo ennätykselliset 220 uutta jäsenhakemusta ja yhteensä meitä hepolaisia on jo yli 900. Koska tuhannen jäsenen raja on lähestymässä, arvotaan kaikkien 6.10.2011 jälkeen liittyneiden uusien jäsenten kesken 150 euron pyöräilyliikelahjakortti siinä vaiheessa, kun HePo saa 1000. jäsenensä.

Nyt on siis hyvä hetki innostaa kaverit, naapurit ja sukulaiset liittymään HePoon. HePon jäsen saa mm. sähköiset jäsentiedotteemme, jäsenlehti Polkijan, alennusta monilta yhteistyökumppaneiltamme sekä mahdollisuuden osallistua järjestämillemme pyöränhuolto- ym. kursseille ja jäsentilaisuuksiin. Lisäksi HePon jäsen voi hankkia kauttamme edullisen urheiluvakuutuksen. Jäsenyytensä myötä kaikki hepolaiset myös auttavat omalta osaltaan HePoa tekemään työtä pyöräilijän aseman ja pyöräilyolojen parantamiseksi.

4. Tule juhlistamaan HePon 30-vuotista taivalta 19.11.2011

Tervetuloa juhlistamaan HePon 30-vuotissynttärijuhlia lauantaina 19.11. klo 17 alkaen. Juhlat vietetään osoitteessa Sörnäisten rantatie 33 C. Illalliskortti 15 euroa. Illalliskortin maksamista varten juhliin ilmoittautuneet tulevat saamaan laskun sähköpostilla marraskuussa.

Ilmoittaudu synttäreille 1.11. mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Voit myös ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen ilmoittautumiset at hepo.fi. Ilmoittautumisviestissä on hyvä mainita mahdollisista erityisruokavalioista ja ruoka-allergioista. Lisätietoja ilmoittautumisista Petteri Nisulalta (puh. 044-5501445).

Merkitse synttäreiden ajankohta jo nyt kalenteriisi. Lisää synttäri-infoa luvassa vielä seuraavissa jäsentiedotteissa ja HePon nettisivuilla.

5. Kulttuuria ja pyöräilyä Euroopassa -luentosarja työväenopistossa

Retkipyöräilijä Kari Mattila luennoi Helsingin työväenopistossa loka-marraskuussa pyörämatkailusta ja kulttuurista. Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Luennot kuuluvat keskisen alueopiston yleisluentojen tarjontaan.

Kulttuuria ja pyöräilyä Euroopassa

 • Pe 28.10. Tour on Europe – pyörällä halki Euroopan kulttuurimaiseman.
 • Pe 4.11. Giro d’Italia – pyöräilyä, kulttuuria ja vastoinkäymisiä.
 • Pe 11.11. Tour de Loire – pyöräilyä ja satulinnoja.

(Kaikki luennot klo 14-15.30 osoitteessa Opistotalo, Viipurinsali, Helsinginkatu 26.)

Lisätietoa luennoista ja kursseista
Työväenopiston ohjelma pdf-tiedostoina

6. Velo-city ja ECOMM 2011 -jälkiseminaarin esitykset

Helsingissä 7.10. järjestetyssä Velo-city ja ECOMM 2011 -jälkiseminaarissa tarjoiltiin kokemuksia ja oppeja pyöräilyn edistämiseen ja liikkumisen ohjaukseen. Viime keväänä Sevillassa järjestetyn Velo-city-konferenssin antia esittelivät edustajat mm. Helsingin kaupungilta, Liikenneturvasta ja Linea Konsulteilta. HePon edustajana seminaarissa puhui Otso Kivekäs. Monipuoliset esitykset käsittelivät pyöräliikenteen infrastruktuuria, markkinointia ja rahoituspolitiikkaa. Seminaarissa esiteltiin myös toukokuussa Toulousessa järjestetyn liikkumisen ohjauksen konferenssin (European Conference on Mobility Management, ECOMM) oppeja siihen, kuinka ihmiset saataisiin valitsemaan kestäviä liikkumistapoja.

Seminaariesitykset ovat ladattavissa Pyöräilykuntien verkoston sivuilla. Seuraava Velo-city järjestetään Vancouverissa ensi vuoden kesäkuussa.

7. Kivikonkaaren katusuunnitelmia esitellään 25.10.2011

Rakennusvirasto laatii katusuunnitelmia Kivikonkaaren länsipään alueelle. Katusuunnitelmaluonnoksia esitellään tiistaina 25.10. klo 17.30-19.00 Korttelitalo Nallin tiloissa (Nallitie 3).

Kivikon asuinalueen ja Kehä I:n väliselle alueelle toteutetaan uusi asuinalue, jota varten rakennetaan katuja ja puistoraitteja. Nykyisiä katuja (Kivikonkaari välillä Kivikontie – Kurkimäentie, Paukkulantie ja Kivijatatie) parannetaan hankkeen yhteydessä. Alueelle suunnitellaan lisäksi uusia katuja, jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä sekä maisemasilta yhdistämään Kehä I:n pohjois- ja eteläpuoliset ulkoilualueet.

Lisätietoja Rakennusviraston sivuilla: [toimimaton linkki poistettu]

8. Kommentoi Matinsolmun pyörätiesuunnitelmia 1.11.2011 mennessä

Länsiväylän varrelle Matinkylän kohdalle on suunnitteilla uusia jalankulun ja pyöräilyn väyliä. Uusien yhteyksien rakentaminen liittyy Matinsolmun eli Länsiväylän ja Kehä II:n liittymän sekä Piispansolmun parannussuunnitelmiin. Tarkoituksena on jatkaa Länsiväylän varrella kulkevaa pyöräliikenteen pääreittiä länteen.

Tiesuunnitelmaluonnoksiin voi tutustua Espoon kaupungin sivuilla, jossa on myös lisätietoa suunnittelun etenemisestä.

Palautetta suunnitelmista voi antaa 1.11. mennessä sähköpostitse Rambollin edustajalle Lotta-Maija Salmelinille
(lotta-maija.salmelin at ramboll.fi).

9. Ajankohtaisia linkkejä

 • Vartti 18.10.2011: ”Mopoauton töytäisemäksi joutunut polkupyöräilijä menehtyi” [toimimaton linkki poistettu]
 • Vartti 21.10.2011: ”Pyöräilijä kuoli kolarissa Hangonväylällä” [toimimaton linkki poistettu]

Tagit:, , , , , , , , ,