Jäsentiedote 18/2011

Kevätkokous, Jäsenkortit postitettu, Miten pyöräväylät selvisivät talvesta -kysely, Kilometrikisa alkaa, Perhefillariretket, Tahkon melonta-pyöräily, SF Tour, Kierrätystehtaan fillaripaja…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 18/2011
*********************************************************************

 1. Kevätkokous Maunulan majalla 23.5.2011
 2. Jäsenkortit postitettu
 3. Kerro kokemuksesi: Miten pyöräväylät selvisivät ankarasta talvesta?
 4. Kilometrikisa alkaa – oletko jo ilmoittautunut?
 5. Perhefillariretket käynnistyvät 8.5.2011
 6. Tahkon melonta-pyöräily -viesti 5.-6.8.2011
 7. SF Tour 2011 – Suomi fillaroi Oulusta Helsinkiin 3.-9.7.2011
 8. Keravan kevätpolkaisu 15.5.2011
 9. Kierrätystehdas-tapahtuma Kaapelitehtaalla 7.-8.5.2011
 10. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Kevätkokous Maunulan majalla 23.5.2011

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen kevätkokoukseen Maunulan Majalle Helsingin keskuspuistoon maanantaina 23.5.2011 klo 18.00. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu.

2. Jäsenkortit postitettu

Jäsenkortit postitettiin viime viikolla kaikille 26.4.2011 mennessä jäsenmaksunsa suorittaneille hepolaisille. Jos et jostain syystä saanut jäsenkorttia, ota yhteyttä jäsensihteeriin (jasensihteeri at hepo.fi).

Onko jäsenmaksusi vielä hoitamatta tai etkö ole asiasta varma? Ei hätää – tarkista tai tilaa jäsenmaksutietosi helposti tästä.

3. Kerro kokemuksesi: Miten pyöräväylät selvisivät ankarasta talvesta?

Kulunut talvi oli jälleen hyvin luminen ja kylmä. Teemme lyhyttä kyselyä tiedotusvälineitä varten, ja kysymme nyt kokemuksiasi siitä, miten pääkaupunkiseudun pyöräväylät selvisivät kuluneesta talvesta.

Onko sinun työmatkareitilläsi esimerkiksi pahoja routavaurioita tai muita ongelmia? Onko vaurioita korjattu tai merkattu, ja kuinka nopeasti? Oletko ilmoittanut havaitsemistasi vioista, ja jos olet, niin mihin? Oletko kaatunut tai joutunut onnettomuuteen pyöräreitin huonon kunnon vuoksi?

Lähetä kokemuksiasi aiheesta viimeistään ensi viikon maanantaihin 9.5.2011 mennessä pj. Janne Nurmiselle (janne.nurminen at hepo.fi).

4. Kilometrikisa alkaa – oletko jo ilmoittautunut?

Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton leikkimielinen kilpailu, jolla innostetaan ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja muuhun arkipyöräilyyn. Kilpailuun osallistutaan joukkueittain. Joukkueen jäsenet kirjaavat ylös pyöräilykilometrejään tavoitteenaan polkea kilpailun aikana niin paljon kuin mahdollista. Mukaan hyväksytään kaikki kisan aikana poljetut kilometrit niin työ kuin vapaa-ajan matkoistakin.

Kilometrikisa alkaa ensi tiistaina 10.5.2011 ja kestää syyskuun loppuun asti. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan joka kuukausi hienoja palkintoja, ja kisan lopuksi arvotaan myös Dahonin taittopyörä, jonka arvo on 749 euroa. Kisan järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry. ja Suomi Pyöräilee kampanja.

HePolla on Kilometrikisassa oma joukkue, johon voi liittyä mukaan kuka tahansa hepolainen. Ilmoittautuminen on jo avattu, joten voit liittyä HePon joukkueeseen vaikka heti osoitteessa http://www.kilometrikisa.fi. Rekisteröitymiseen tarvitset HePon osallistumiskoodin: hepo1542

5. Perhefillariretket käynnistyvät 8.5.2011

Tavarafillari.fin perhefillariretki on jokakuinen koko perheelle sopiva fillarikokoontuminen, joka järjestetään Helsingissä aina kuun ensimmäisenä sunnuntaina kesän ajan. Tarkoitus on pitää hauskaa, nauttia kesästä ja päästä ihmettelemään ja kokeilemaan muiden perheiden käytössä olevia perhefillareita.

Retki on tarkoitettu sekä perhepyörän tai perävaunun omistaville perheille että sellaisista haaveileville. Koska perävaunujen ja etenkin perhepyörien koeajomahdollisuuksia on rajallisesti, retki on hyvä paikka päästä tsekkaamaan ja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja sekä kuulemaan muiden kokemuksia ennen kulkupelin hankkimista omalle perheelle.

Kesän 2011 ensimmäinen perhefillariretki järjestetään äitienpäivänä 8. toukokuuta. Liikkeelle lähdetään Rautatientorilta, Aleksis Kiven patsaalta klo 12. Retken reitti kulkee pitkin Helsingin kantakaupungin eteläisiä rantoja ja päättyy Töölöön kahvila Regatalle. Retken järjestää Tavarafillari.fi. Säävaraus.

Lisätietoa retkistä

6. Tahkon melonta-pyöräily -viesti 5.-6.8.2011

Tahkon soutu-melonta -tapahtuma on leppoisa ja elämyksellinen retki vesiteitse Kuopiosta Juankosken kautta Tahkolle. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa viikonloppuna 5.-6.8.2011.

Tänä vuonna tapahtumassa on uutuutena mukana myös mahdollisuus kulkea matka kokonaan tai osittain pyörällä. Tällöin kaksipäiväisen tapahtuman toinen päivä kuljetaan siis pyörällä ja toinen kanootilla tai vaihtoehtoisesti koko matka pyörällä. Pyöräreitti kulkee maakunnallista pyöräilyreittiä Kuopio-Siilinjärvi-Kivennapa-Muuruvesi-Juankoski-Nilsiä-Tahko. Ensimmäisen päivän pyörämatkan pituus on 98 kilometriä ja toisen päivän 60 kilometriä eli yhteensä kilometrejä kertyy 158.

Vaihteleva vesireitti puolestaan kulkee osin aavoilla vesistöillä, mutta myös idyllisissä kapeikoissa sekä elämyksellisissä suluissa melkein keskellä maaseutu- ja taajama-asutusta. Kolmen kanavan kautta kulkeva retki etenee ensimmäisenä päivänä Kuopiosta Juankoskelle 38 kilometrin matkan ja toisena määränpäänä on 39 kilometrin päässä sijaitseva maakunnan johtava matkailu- ja vapaa-ajan kohde Tahkovuori. Vesireittejä pitkin kilometrejä kertyy siis yhteensä 77.

Osallistujat voivat kulkea omia polkujaan tai valita valmiin paketin oppaineen, majoituksineen, huoltopisteineen, illanviettoineen ja huoltoautoineen.

Lisätietoa tapahtumasta, hinnat ja ilmoittautuminen: [toimimaton linkki poistettu]

Tiedustelut: tiedustelut at tahkonsoutu-melonta.fi

7. SF Tour 2011 – Suomi fillaroi Oulusta Helsinkiin 3.-9.7.2011

SF Tour on heinäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä pyöräilytapahtuma Oulusta Helsinkiin. Reitti soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille pyöräilijöille ja pystyt varmasti nauttimaan matkasta, ajat sitten yksin tai ryhmässä, vanhojen ystävien tai uusien tuttavien kanssa. Vaikka SF Tour ei ole kilpailu, sen voi toki ajaa läpi myös vauhdikkaammin. Tapahtumassa ei jaeta siis kilpailunumeroita eikä käyttämääsi aikaa lasketa. Jokainen polkija voi suunnitella itse päivämatkansa ohjelman ja pysähtyä välipaikkakunnilla rentoutumaan oman mielensä mukaan.

Reitin kokonaispituus on 736 km. Päivittäiset matkat vaihtelevat 86-126 km välillä. Matkasta suoriutumiseen riittää jo 15 km keskituntinopeus, joten se soveltuu kaikille pyöräilyä harrastaville.

Lisätietoja: http://www.sftour.fi
info at sftour.fi

SF Tour on esillä myös StadiBike-pyöräilytapahtumassa Helsingin Suvilahdessa 14.–15.5.2011. Tapahtuman sivut: [vanhentunut linkki poistettu]

8. Keravan kevätpolkaisu 15.5.2011

Pyöräilyseura Zeus järjestää kuudennen perinteisen Keravan kevätpolkaisu -maantiekuntoajotapahtuman sunnuntaina 15.5.2011. Matkoja on kaksi, 40 km ja 90 km ja molempien matkojen lähdöt tapahtuvat Keinukalliosta. Matkaan lähdetään klo 11.30 (40km) ja klo 12.00 (90km).

Tasoryhmiä on lyhyemmällä matkalla yksi (n. 25 km/h) ja pidemmällä matkalla kaksi (n. 27 km/h ja n. 33 km/h). Tasoryhmien vetäjillä on huomioliivit, joihin on merkitty tasoryhmän tavoitenopeus. Kuntoajo on suunniteltu pyöräilijöille, jotka pystyvät ajamaan reitin vähintään 25 km/h keskinopeudella ja jos pidemmän matkan loppuaikaennuste ylittää 3,5 tuntia, järjestäjä suosittelee osallistumista lyhyemmälle matkalle. Osallistujat ajavat omalla vastuullaan liikennesääntöjä noudattaen ja kypärän käyttö on pakollista.

Kuntoajoon voi ilmoittautua vielä paikan päällä, osallistumismaksut ovat 30 € (90 km) ja 17 € (40 km). Lisätiedot ja ohjeet osallistujille.

9. Kierrätystehdas-tapahtuma Kaapelitehtaalla 7.-8.5.2011

Äitienpäiväviikonloppua on mahdollisuus viettää eko-designin ja kestävän elämäntavan merkeissä Kaapelitehtaalla. Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävä Kierrätystehdas-tapahtuma kokoaa yhteen yrityksiä, jotka valmistavat uusiotuotteita ja uniikkikäsitöitä kierrätysmateriaalista. Koko perheen tapahtumaan sisältyy mm. muotinäytöksiä, työpajoja ja energia-aiheinen seminaari. Ilmaistorille voi koko viikonlopun ajan tuoda vanhaa käyttökelpoista tavaraa, ja mukaansa saa ottaa mitä haluaa.

Merikaapelihallin yläkerran työpajoista yksi on fillarityöpaja. Työpajassa paikataan sisäkumeja, vaihdetaan vaijereita ja jarrupaloja, öljytään ketjuja ja tehdään muita pieniä huoltotöitä. Osallistujat voivat myös itse korjailla ja pestä oman polkupyöränsä ja korjaamiseen saa myös opastusta. Uusista osista peritään materiaalimaksu. Ei ennakkoilmoittautumisia. Varaudu ruuhkaan. Fillaripajan järjestää Helsingin Fillarit ry. yhteistyössä Fillarikellarin ja Uusix-verstaiden kanssa.

Kierrätystehdas-tapahtuma järjestetään viikonloppuna 7.-8.5.2011 Kaapelitehtaan sisäpihalla ja Merikaapelihallissa osoitteessa Tallberginkatu 1. Tapahtuma on avoinna la-su klo 10-17. Vapaa pääsy.

Lisätietoa Kierrätystehdas-tapahtumasta

10. Ajankohtaisia linkkejä

 • European Cyclists’ Federation -liiton uutiskirje 21.4.2011: [toimimaton linkki poistettu]

Tagit:, , , , , , , , , , ,