Jäsentiedote 16/2011

Pääsiäisen pyöräretket, Urheiluvakuutus saatavilla, Jäsenkortit postiin, Kuntolenkkitilaisuuden esitykset, Hepolaisia Pirkan Pyöräilyyn, Osallistu StadiBike-tapahtumaan, SuomiMies seikkailee…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 16/2011
*********************************************************************

 1. Hyvää pääsiäistä!
 2. Urheiluvakuutus nyt saatavilla
 3. Jäsenkortit postiin ensi viikolla
 4. HePo järjesti kuntolenkkien tiedotus- ja koulutustilaisuuden
 5. Hepolaisia Pirkan Pyöräilyyn
 6. Pyöräilykuntien verkosto hakee projektipäällikköä
 7. Kriittiset pyöräretket käynnistyvät 10.5.2011
 8. StadiBike-pyöräilytapahtuma Suvilahdessa 14.-15.5.2011
 9. SuomiMies seikkailee -rekkakiertue Narinkkatorilla 9.5.2011
 10. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Hyvää pääsiäistä!

HePo toivottaa kaikille jäsenilleen oikein hyvää pääsiäistä! Pääsiäisen vietät mukavasti vaikkapa pyöräillen, sillä HePo tarjoaa neljän päivän retkiputken perjantaista maanantaihin 22.-25.4.2011: perjantaina poljetaan Kirkkonummelle (80 km), lauantaina kierretään Tuusulanjärvi (80 km), sunnuntaina pyöräillään Vuosaareen (40 km) ja maanantaina käydään Sipoossa (80 km). Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla myös HePon normaalit maantiepyörillä ajettavat vauhdikkaammat kuntolenkit.

Katso retkien ja lenkkien tarkemmat tiedot Fillarikalenterista.

2. Urheiluvakuutus nyt saatavilla

Kilpailutoimintaan osallistumattomilla HePon jäsenillä on nyt mahdollisuus hankkia määräaikainen urheiluvakuutus. Kyseessä on Suomen Pyöräilyunionin ja Pohjolan tarjoama ns. Sporttiturva-vakuutus. Käytännössä vakuutus on sama kuin lisenssikilpailijoilla, mutta harraste- ja kuntopyöräilijälle vakuutuksessa ei ole lainkaan omavastuuosuutta. Vuosittain maksettava summa sisältää harrastelisenssin ja vakuutuksen.

16-69-vuotiaalle harraste- ja kuntopyöräilijälle vakuutus maksaa 25 euroa vuodessa, sisältäen harrastelisenssin. Vakuutusmaksun osuus summasta on 20 euroa. Alle 16-vuotiaalle maksu on 15 euroa vuodessa, josta vakuutusmaksun osuus on 10 euroa.

Vakuutus korvaa lajiin liittyvässä harjoittelussa äkillisesti sattuneen tapaturman tutkimuksen ja hoidon 8500 euroon ja haittakorvauksen 30 000 euroon saakka sekä tapaturmaisesta kuolemasta kertakorvauksena 8500 euroa. Vakuutus on siis voimassa osallistuessasi esimerkiksi HePon retkille tai kuntolenkeille sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla.

Vakuutukseen liittyminen edellyttää, että olet HePon jäsen ja jäsenmaksusi vuodelle 2011 on maksettu. Mikäli näin on, voit liittyä vakuutukseen SPU:n sivuilla.

Täytä lomake huolellisesti:

 • Valitse valikosta seuraksesi Helsingin Polkupyöräilijät
 • Valitse valikosta oikea summa (ikäsi mukaan)
 • Valitse valikosta viitenumero
 • Maksa summa SPU:n tilille (ei HePon!) valitsemaasi viitettä käyttäen
 • Lomakkeeseen tulee täyttää myös maksupäivä (parasta maksaa välittömästi)

Vakuutus tulee voimaan klo 24 sinä päivänä, jona vakuutusmaksu on suoritettu tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuajankohta.

Lisätietoa kotisivuilla

3. Jäsenkortit postiin ensi viikolla

Monet uudet jäsenet ovat varmasti jo odottaneet jäsenkorttejaan. Jäsenkortit vuodelle 2011 postitetaan ensi viikolla (viikko 17).

Hepolaisena saat monia alennuksia yhteistyökumppaneiltamme. Muista siis pitää jäsenkortti mukana, kun asioit liikkeissä! Lue jäseneduista tarkemmin kotisivuilta.

4. HePo järjesti kuntolenkkien tiedotus- ja koulutustilaisuuden

HePo järjesti kuntolenkkien tiedotustilaisuuden ja ryhmäajokoulutuksen lauantaina 9.4.2011 Pirkkolassa.

Puheenjohtaja Janne Nurminen aloitti tunnin mittaisella kuntolenkkien tiedotustilaisuudella, jonka jälkeen Pekka Sirkiä ja Jari Kulmala jatkoivat kahden tunnin ryhmäajokoulutuksella.

Janne esitteli Hepon lenkkitoimintaa yleisesti ja uutta toimintaa ja toimintatapoja kaudella 2011, HePon lenkkiryhmän kokouksiin ja aineistoihin nojaten. Aiheita olivat mm. vanhat ja uudet lenkit, vakuutukset, reitit, vetäjät, HePon joukkueet kuntoajoissa, kuljetusmahdollisuudet, 1 km testiajo, Viikin Prisman uutuuslenkki jne.

Ryhmäajokoulutuksessa Pekka kävi ensin läpi ryhmässä ajamisen perusteita. Jarin huolellisen esityksen aiheena olivat ajomuodostelmat. Esityksissä nähtiin myös runsaasti havainnollista videomateriaalia, mm. animaatioita ja kypäräkamerakuvaa.

Esitykset ovat ladattavissa:

5. Hepolaisia Pirkan Pyöräilyyn

Pirkan Pyöräily järjestetään 34. kerran Tampereella sunnuntaina 12.6.2011. Matkat ovat 217, 134, 43 ja 10 km. Tapahtumaan on mahdollista ilmoittautua myös ryhmänä, jolloin ryhmä saa alennusta osallistujien määrästä riippuen. Jo viiden hengen ryhmäilmoittautuminen tuo 5 %:n alennuksen. Alennus lasketaan ryhmän kokonaissummasta (ilmoittautua voi siis mille matkalle tahansa ja alennusprosentti on kaikille sama). Alennus on max. 20 %, mikä vaatii vähintään 20 osallistujaa.

Hepolaisten ryhmäilmoittautumista tapahtumaan koordinoi Harri Susi. Mikäli olet kiinnostunut lähtemään polkemaan Pirkanmaalle niin laita sähköpostia Harrille [sähköpostiosoite poistettu] ja ilmoita viestissäsi seuraavat tiedot:

 • sukunimi
 • etunimi
 • syntymäaika (pp.kk.vvvv)
 • osoite postinumeroineen
 • matkasi pituus

Lisäksi on mahdollista ilmoittautua 217 km matkan keskinopeusryhmään (lisätietoa Fillarifoorumilta; joitakin paikkoja on kaiketi vielä jäljellä, mutta Hepo ei voi taata, että mahdut mukaan), 134 km matkan tavoiteaikaryhmään – tai sitten lähdet mukaan muuten vain, ilman tavoiteaikaa. Jos kuitenkin tiedät, millä nopeudella aiot Pirkan ajaa, niin ilmoita siitä samalla – voimme katsoa, jos saamme hepolaisista aikaiseksi lenkkiporukoita Pirkkaan.

Hinnat, joista alennuksia lähdetään laskemaan:

 • Pirkan lenkki 217 km 44 €
 • Klassikko 134 km 38 €
 • Perhelenkki 43 km 15 €
 • Täyskymppi 10 km 12 €
 • Yöpyöräily 134 km 30 € (perjantaina 17.-18.6.2011)

Kun lista on valmis, se toimitetaan Pirkan toimistoon 13.5.2011 mennessä. Tulet saamaan myöhemmin viestin, mikä on sinun osuutesi maksusta. Jo tässä vaiheessa pyydetään, että tulet maksamaan osallistumisesi aikanaan VIIPYMÄTTÄ Hepon tilille 800019-1231580 (viestikenttään maininta ”oma nimi” ja Pirkan pyöräily 2011). HePo maksaa ryhmäilmoittautumismaksun suoraan tapahtumajärjestäjälle.

6. Pyöräilykuntien verkosto hakee projektipäällikköä

Pyöräilykuntien verkosto hakee projektipäällikköä kuuden kuukauden työsuhteeseen 1.-15.5.2011 alkaen. Päätehtävänä on vastata Pyöräilevät ja kävelevät koulubussit -hankkeesta, jonka tavoitteena on lisätä koulumatkojen liikkumista omin voimin. Hankkeessa luodaan Suomeen uusi toimintamalli ja toteutetaan se yhteistyössä pilottikoulujen kanssa tämän vuoden syksyllä.

Tehtäviin kuuluu mm. koulutusten suunnittelua ja toteuttamista, sekä uuden toimintamallin kehittämistä hankesuunnitelman pohjalta. Hankkeessa tehdään yhteistyötä koulujen lisäksi kuntien, ministeriöiden, opetushallituksen ja järjestöjen kanssa. Aito ja palava innostus pyöräilyn ja kävelyn edistämiseen on tehtävässä onnistumisen lähtökohta.

Työsuhde on puolipäiväinen (18,5 tuntia / vko). Lisäksi hakijalla on mahdollisuus neuvotella laajennetusta toimenkuvasta, johon sisältyisi projektin lisäksi Pyöräilykuntien verkoston ja Helsingin Polkupyöräilijät ry:n viestinnän ja yhdistystoiminnan tehtäviä. Laajennettu toimenkuva olisi neljä päivää viikossa.

Vapaamuotoiset hakemukset liitteineen tulee toimittaa jo 30.4. mennessä. Katso lisätiedot ja hakuohjeet osoitteesta http://www.poljin.fi

7. Kriittiset pyöräretket käynnistyvät 10.5.2011

Vuoden ensimmäinen Kriittinen pyöräretki järjestetään tiistaina 10.5.2011. Kulkuetta varten kokoonnutaan vanhan linja-autoaseman ja Lasipalatsin väliselle Lasipalatsin aukiolle klo 17.30 alkaen. Liikkeelle lähdetään tasan kello 18.00.

Kriittisiä pyöräretkiä uudistetaan parhaillaan ja jatkossa kulkueen reittiä vaihdellaan aiempaa enemmän. Lähtöpaikka ja -aika pysyvät kuitenkin aina samana: Lasipalatsin aukio klo 18.00. Retkien päätteeksi tullaan järjestämään pyöräilyiltoja, jotka voivat olla vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia vaikkapa terassilla tai luentotyyppisiä tilaisuuksia puhujavieraineen.

Kriittinen pyöräretki kulkee niillä Helsingin katuosuuksilla, joilla pyöräliikenne on jätetty autoliikenteen varjoon. Tule mukaan osoittamaan, että pyöräilijät ovat merkittävä osa liikennettä, joka tulee ottaa huomioon kaupunkisuunnittelussa. Pyöräilijöillä on oikeus hyvin suunniteltuihin ja laadukkaisiin pyöräreitteihin. Näytetään, että pyörä on planeetan paras kulkuneuvo ja kätevä tapa liikkua kaupungilla!

Kriittisen pyöräretken järjestävät yhteistyössä HePo ja Maan ystävät. Mikäli haluat tulla mukaan suunnittelemaan ja kehittämään Kriittisiä pyöräretkiä, ilmoittaudu Otsolle: otso.kivekas at hepo.fi

8. StadiBike-pyöräilytapahtuma Suvilahdessa 14.-15.5.2011

Pyöräilykausi käynnistyy täysin uudenlaisen pyöräilytapahtuman merkeissä, kun StadiBike valtaa Helsingin Suvilahden 14.–15.5.2011. Ensimmäistä kertaa järjestettävä StadiBike on yhdistelmä perinteisiä pyöräilymessuja, näytöksiä sekä kilpailu- ja kokeilualueita. Tapahtumassa esitellään uusimmat fillarit, kuumimmat lajit, kovimmat fillarirakentajat, hartaimmat harrastajat sekä ansioituneimmat seurat ja fillariyhteisöt.

Myös HePo on mukana tapahtumassa omalla ständillään. Jos haluat mukaan järjestelemään HePon esittäytymistä tapahtumassa, päivystämään ständille tai puhumaan pyöräilystä, ilmoittaudu mukaan osoitteeseen info at hepo.fi.

StadiBike-tapahtuman ohjelma ja muuta lisätietoa: [vanhentunut linkki poistettu]

9. SuomiMies seikkailee -rekkakiertue Narinkkatorilla 9.5.2011

SuomiMies seikkailee -kampanjan rekkakiertue saapuu Helsinkiin Narinkkatorille maanantaina 9.5.2011. Maksuton tapahtuma kestää koko päivän klo 9:00-19:00. Tapahtumassa tarjoillaan suomalaisille miehille terveelliseen ja liikunnalliseen elämäntapaan liittyvää toimintaa, tietoa ja testejä. Mukana tapahtumassa HePon lisäksi mm. Pyöräilykuntien verkosto. Tapahtuman juontaa Jaakko Saariluoma ja musiikista vastaa Warner Bros.

SuomiMies seikkailee -kampanjaa toteuttaa valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma yhteistyökumppaneineen. SuomiMies seikkailee -rekkakiertue Narinkkatorilla: [toimimaton linkki poistettu]

Lisätietoa SuomiMies seikkailee -kampanjasta

10. Ajankohtaisia linkkejä

 • European Cyclists’ Federation -liiton uutiskirje 7.4.2011: [toimimaton linkki poistettu]

Tagit:, , , , , , , , , , , , ,