Jäsentiedote 12/2011

Retkikauden avajaiset, SuLin uusi hallitus, Vuoden pyöräilykunta ja polkupyörä, Kaupunkisuunnittelumessut, Energiatehdas-tapahtuma…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 12/2011
*********************************************************************

  1. Retkikausi alkaa 17.4.2011
  2. HePolla uusi edustaja SuLissa
  3. Vuoden pyöräilykunta ja polkupyörä valittu
  4. Helsingin kaupunkisuunnittelumessut 5.-9.4.2011
  5. Energiatehdas-tapahtuma Kaapelitehtaalla 26.3.2011

*********************************************************************

1. Retkikausi alkaa 17.4.2011

HePon retkikausi avataan Maunulan majalla sunnuntaina 17.4. Noin 30 kilometrin pyöräretkelle lähdetään kello 10.30. Tervetuloa mukaan!

Kesän 2011 retkiohjelma on ladattavissa HePon sivuilta Retket ja lenkit -osiosta tai suoraan tästä.

Retkiohjelmassa on varsinkin syyspuolella sunnuntairetkiä, joilla ei vielä ole vetäjää tai retkikohdetta ja niihin voi halutessaan ilmoittautua vetäjäksi. Myös lauantairetkiä lisätään ohjelmaan, mikäli halukkaita retkenvetäjiä ilmaantuu. Jos sinulla on hyviä ideoita retkikohteiksi tai haluat itse toimia retken vetäjänä, ota yhteyttä: retket at hepo.fi

2. HePolla uusi edustaja SuLissa

Suomen Liikenneliitto ry:n (SuLi) vuosikokous pidettiin 10.3.2011. Kokouksessa valittiin SuLille uusi hallitus vuodeksi 2011. HePon edustajaksi valittiin Timo Hast edellisen edustajan Jari Kirjalaisen jättäydyttyä pois tehtävästä. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Kirsikka Siik (pj.), Jan Wahlroos (vpj.), Ilkka Hovi, Jonas Wahlbeck, Juhani Tenhunen ja Kalevi Kämäräinen.

SuLi on valtakunnallinen kestävän liikenteen edunvalvontajärjestö, jonka tavoitteena on turvallinen, sujuva ja vähän ympäristöä rasittava liikennejärjestelmä ja sitä tukeva liikennepolitiikka ja -kulttuuri. HePo on SuLin jäsen.

SuLin kotisivut

3. Vuoden pyöräilykunta ja polkupyörä valittu

Vuoden 2011 pyöräilykunnaksi on valittu Kokkola. Perusteina palkinnolle olivat pitkäjänteinen pyöräilyn olosuhteiden kehittäminen sekä erittäin aktiivinen kaupunkilaisten kannustaminen pyöräilyyn. Lisätietoja Kokkolan kaupungin kotisivuilta: [toimimaton linkki poistettu]

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävän Vuoden Polkupyörä -kilpailun voitti GT:n Traffic 1.0. Kilpailun teemana oli ympärivuotinen pyöräily. Kilpailussa seuraaviksi sijoittuivat Tunturi Orange ja Helkama Helsinki. Lisätietoja voittajapyörästä GT:n sivuilta: [toimimaton linkki poistettu]

Vuoden pyöräilykunnan valinnasta vastaa Suomi Pyöräilee -kampanja. Vuoden polkupyörän valintaprosessista vastaavat yhdessä Suomi pyöräilee -kampanja ja Pyöräilykuntien verkosto ry.

4. Helsingin kaupunkisuunnittelumessut 5.-9.4.2011

Kaavoista kaupungiksi -kaupunkisuunnittelumessut järjestetään Helsingissä kaupunkisuunnittelun kohtauspaikassa Laiturilla ti-la 5.-9.4.2011. Messuilla voi helposti tutustua koko Helsingin ajankohtaisiin suunnitelmiin. Messuille on ilmainen sisäänpääsy.

Kaavoittajat ja liikennesuunnittelijat vastaavat kysymyksiin ja esittelevät hankkeita messuosastoilla koko viikon. Keskustelut jatkuvat teemailloissa ja kahvikupin äärellä. Teemailtojen ohjelma on jaettu alueittain: tiistaina kuullaan keskustan ja kantakaupungin suunnitelmista, keskiviikon Itä-Helsingin illassa kuullaan tietoiskut alueen puhuttavimmista suunnitelmista Kruunuvuorenrannasta, Itäväylän liikennejärjestelyistä ja Östersundomista ja torstai-illan aikana puhutaan Länsi- ja Pohjois-Helsingin suunnitelmista kuten Jokeri-linjoista ja kehäradasta sekä ekoteoista kaupunkisuunnittelussa. Perjantai-ilta on varattu erityisesti nuorille.

Messut ovat avoinna ti-pe 5.-8.4. klo 10-19 ja la 9.4. klo 12-16 Laiturilla osoitteessa Narinkka 2, vanhan linja-autoaseman rakennus.

Messujen koko ohjelma

5. Energiatehdas-tapahtuma Kaapelitehtaalla 26.3.2011

Energiatehdas on iloinen toimintaan innostava kaupunkitapahtuma, joka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 26.3.2011 klo 14-22. Tapahtumassa tuotetaan porukalla positiivista energiaa pyöräillen ja tanssien.

Päivän aikana voit kokeilla pyöräilyä yksipyöräisellä, tavarapyörällä ja fiksillä sekä osallistua zumbatunnille ja ladata kännykän akkua polkupyörää polkemalla. Ohjelmassa myös mm. BMX-pyöräilynäytöksiä, yksipyöräisnäytöksiä, tulishow sekä tanssi- ja musiikkiesityksiä. Illan päätteeksi tanssitaan We Love Helsinki DJ:den tahdissa. Energiatehdas osallistuu myös kansainväliseen Earth Hour -tempaukseen kello 20.30-21.30.

Tapahtuma ohjelmineen on osallistujille maksuton. Tapahtumaan ennakkoon ilmoittautuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Energiatehdas-kaupunkitapahtuman järjestää Ilmastoinfo. Ilmastoinfon tavoitteena on auttaa kaupunkilaisia pienentämään hiilijalanjälkeään.

Lisätietoa tapahtumasta

Tagit:, , , , , ,