Jäsentiedote 10/2011

Uusia jäsenetuja, Ilmoittaudu Kilometrikisaan 2011, Töölönlahden suunnitelmat, Fillari-messut viikonloppuna, HSL Mobiilikisa…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 10/2011
*********************************************************************

 1. Uusia jäsenetuja hepolaisille
 2. Ilmoittaudu Kilometrikisaan 2011
 3. Poljin-lehti 1/2011 ilmestynyt
 4. Tutustu Töölönlahden suunnitelmiin 25.3.2011 mennessä
 5. Fillari-messut pe-su 11.-13.3.2011
 6. Lasten ja nuorten liikkumisen ja urheilun työpaja 29.3.2011
 7. Espoossa koekäyttöön uusi palautejärjestelmä
 8. Ohjelmoi palvelu HSL mobiilikisaan
 9. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Uusia jäsenetuja hepolaisille

HePo on saanut kaksi uutta yhteistyökumppania, jotka tarjoavat hepolaisille jäsenetuja: Pelago Bicycles ja Espoon Urheiluhierontakeskus.

Pelago Bicycles tarjoaa 10 % alennuksen normaalihintaisista tarvikkeista ja huollosta. Alennukset pyöristä ilmoitetaan erikseen.

Pelago on kotimainen polkupyöräyritys, joka suunnittelee ja tuottaa polkupyöriä pääasiassa kaupunki-, maantie-, ja retkikäyttöön. Pyörien kokoonpano tehdään Helsingin Jätkäsaaressa ja yrityksen myymälä ja huoltopiste sijaitsee Vallilassa raitiovaunuvarikon takana osoitteessa Eurantie 12.

Lisätietoja Pelagosta

Espoon Urheiluhierontakeskus tarjoaa 10 % alennuksen kaikista normaalihintaisista palveluistaan.

Espoon Urheiluhierontakeskuksen palveluihin kuuluvat urheiluhieronta, fysioterapia, osteopatia, kuntotestaus ja kuntosaliohjaus. Toimipisteet sijaitsevat Espoossa Suomenojalla osoitteessa Suomalaistentie 7 B ja Kivenlahdessa osoitteessa Meripoiju 3 G.

Hinnasto, ajanvaraus ja muita lisätietoja Espoon Urheiluhierontakeskuksesta

2. Ilmoittaudu Kilometrikisaan 2011

Kilometrikisan ilmoittautuminen on avattu 1. maaliskuuta. Itse kisa alkaa Pyörällä töihin -päivänä 10. toukokuuta ja päättyy 30. syyskuuta.

Leikkimielinen Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton kilpailu, jonka tarkoitus on innostaa ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja muuhun arkipyöräilyyn. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan joka kuukausi hienoja palkintoja, mm. Helkama Jopo ja BikePlanetin lahjoittamia pyöräilyvarusteita, Bio Racer -pyöräilypaitoja ja Tour de Helsinki -pääsylippuja. Kisan lopuksi arvotaan myös Dahonin taittopyörä (arvo 749 euroa).

Viime vuonna HePon joukkue voitti kilpailun suursarjan ylivoimaisesti. Täksi vuodeksi kisaa on hieman uudistettu ja HePo kilpailee ”tehosarjassa”. Mutta eiköhän me sieltäkin voitto haeta kotiin!

Liity siis HePon joukkueeseen täällä. HePon osallistumiskoodi: hepo1542

Mukaan hyväksytään kaikki kisan aikana 10.5.-30.9. poljetut kilometrit. Voit siis kirjata mukaan niin työmatkapyöräilyt, retket kuin lenkitkin!

Kilometrikisa on osallistujilleen täysin maksuton ja sen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry. ja Suomi Pyöräilee -kampanja.

3. Poljin-lehti 1/2011 ilmestynyt

Pyöräilykuntien verkoston Poljin-uutislehden uusin numero on ilmestynyt. Aiheina mm. pyöräilevät koulubussit, kulkutapojen kausivaihtelut, pyöräilyn osuus Vantaalla 15 %:iin vuoteen 2020 mennessä, Helsingin pyöräilyprojekti vauhdissa ja Lontoon lainapyörien menestystarina. Lataa lehti tästä.

4. Tutustu Töölönlahden suunnitelmiin 25.3.2011 mennessä

Helsingin kaupungin rakennusvirasto on aloittanut Töölönlahden pohjoisosan yleisten alueiden suunnittelun. Katu- ja puistosuunnittelun kohteena oleva alue on osa Finlandiapuistoa ja se sijaitsee Finlandia-talon itäpuolella. Alue rajoittuu etelässä Töölönlahdenkatuun ja pohjoisessa Töölönlahteen. Alueella kulkee myös tärkeitä pyöräväyliä.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään keskiviikkona 9.3. klo 18.00-20.00 Bottan baarikabinetissa osoitteessa Museokatu 10, 3. kerros. Tilaisuudessa on paikalla suunnittelijoita, joille voi antaa
palautetta.

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua myös 10.-25.3.2011 rakennusviraston asiakaspalvelussa, Pohjoinen Makasiinikatu 9, sekä verkkosivuilla osoitteessa [vanhentunut linkki poistettu]. Mahdolliset palautteet on jätettävä 25.3.2011 mennessä.

Lisätietoja:

 • projektinjohtaja Kaija Laine, rakennusvirasto, puh. 310 38625, etunimi.sukunimi@hel.fi
 • projektipäällikkö Paavo Åvist, Sito Oy, puh. 020 747 6606, etunimi.sukunimi@sito.fi.

5. Fillari-messut pe-su 11.-13.3.2011

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävien Fillari-messujen alustava ohjelma on julkaistu. Messujen ohjelmassa on mm. Matti Rämön pyörämatkakertomuksia kaukomailta ja ensimmäistä kertaa järjestettävän Vuoden Polkupyörä -kilpailun voittajan julkistaminen. Myös HePo esittäytyy messuilla Pyöräilykuntien verkoston osastolla 6 m 70.

Messut ovat avoinna seuraavasti:

 • pe 11.3. klo 12-19
 • la 12.3. klo 10-18
 • su 13.3. klo 10-17

Fillari-messujen kanssa samaan aikaan myös Kunto, Golf, Retki, Kalastus ja Metsästys -messut sekä 12.-13.3.2011 Helsinki Horse Fair.

Lisätietoa messuista

HePon messuvastaavana toimii Jari Kirjalainen (etunimi.sukunimi@hepo.fi)

6. Lasten ja nuorten liikkumisen ja urheilun työpaja 29.3.2011

Nuori Suomi ry. on käynnistänyt Lasten ja nuorten liikkumisen ja urheilun kulttuuri 2020 -prosessin. Tavoitteena on yhdessä eri toimijoiden kanssa edistää lasten ja nuorten aktiivista elämäntapaa. Nuori Suomi toimii prosessin koollekutsujana ja toteutuksesta vastaa ajatushautomo Demos Helsinki.

Kevään 2011 aikana pidetään yhteensä kolme kaikille avointa ideamyllyä eli työpajaa, joissa haetaan uusia näkökulmia, ajatuksia ja esimerkkejä lasten ja nuorten liikkumisesta ja urheilusta. Ensimmäinen ideamylly järjestettiin tammikuussa. Seuraava työpaja eli Ideamylly II järjestetään tiistaina 29.3.2011 klo 11.15-17.00 Wanhassa Satamassa Katajanokalla. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki lasten ja nuorten liikkumisesta ja urheilusta kiinnostuneet toimijat.

Ilmoittautuminen Ideamylly II:een 18.3.2011 mennessä: [vanhentunut linkki poistettu]

Lisätietoa ja Ideamylly I:n tuotokset

7. Espoossa koekäyttöön uusi palautejärjestelmä

Espoon kaupunki on ottanut koekäyttöön palautejärjestelmän, johon on lisätty karttaominaisuuksia. Järjestelmään voi jättää liikenne- ja viheralueita sekä kunnallistekniikkaa koskevia palautteita. Palautteet menevät suoraan kaupungin virkamiehille, eivätkä ne ole julkisesti muiden nähtävillä.

Myös Espoon Vihreät on aiemmin ottanut käyttöön oman karttapohjaisen palautejärjestelmänsä, johon jätetyt parannusehdotukset ovat julkisesti kaikkien nähtävillä ja kommentoitavissa. Tämä mahdollistaa keskustelun laajempaa suunnittelua edellyttävistä parannuksista pyöräilyolosuhteissa. Kiireellistä korjaamista vaativat vaaranpaikat kannattaa ilmoittaa viipymättä suoraan kaupungin oman palautejärjestelmän kautta.

8. Ohjelmoi palvelu HSL mobiilikisaan

Helsingin seudun liikenne (HSL) on julkistanut mobiilikisan, jonka tarkoituksena on kehittää mobiililaitteiden käyttäjille pyöräilyyn, kävelyyn ja joukkoliikenteen käyttöön kannustavia palveluja. Kilpailutyö voi olla mitä vain: asiallinen ja tehokas arkiliikenteen avustaja tai vaikkapa kaupunkiseikkailuun innostava peli. Kilpailutyöt voivat olla joko aiemmin julkaistuja sovelluksia tai täysin uusia kännykkäpalveluja. Parhaat työt palkitaan raha- ja tuotepalkinnoilla. Rahapalkintojen yhteisarvo on 12 000 euroa.

Kilpailun järjestäjät kertovat tarkemmin kilpailusta ja tarjolla olevista ohjelmointirajapinnoista keskiviikkona 16.3.2011 järjestettävässä kehittäjäfoorumissa. Kilpailuun osallistumisaika päättyy 4.4.2011.

Lisätietoja kilpailusta ja kehittäjäfoorumista

9. Ajankohtaisia linkkejä

 • Porto Alegren kaupunki Brasiliassa 25.2.2011: Mies hyökkäsi autolla rauhanomaisen Critical Mass -pyöräkulkueen sekaan. Tapauksesta uutisoi mm. BBC (englanniksi).

Tagit:, , , , , , , , , , , ,