Jäsentiedote 14/2010

Retkikauden avajaiset, kuntolenkit käynnistyvät, HePon uusin lausunto, talvipyöräilyn pääreittien kartoitus, jäsenkorttien postitus…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – vko 14/2010
****************************************************************

 1. Jäsenmaksut ja jäsenkorttien postitus
 2. Retkikauden avajaiset ja Matti Rämön esitelmä 18.4.2010
 3. HePon kuntolenkit käynnistyvät!
 4. Avoimia tehtäviä HePossa
 5. Kesän 2010 pyöräretki Viroon 3.-10.7.2010
 6. Kriittinen pyöräretki 13.4.2010
 7. Talvipyöräilyn pääreittien kartoitus alkaa: osallistu keskusteluun
 8. HePo jätti lausunnon Arkadiankadun katusuunnitelmasta
 9. Pyöränhuoltoa verkkoradiossa
 10. EKOTULI- ja LINTU -tutkimushankkeiden seminaari 28.4.2010
 11. Pyöräilykysely Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle
 12. Yhteishyvä-lehti 4/2010: Pyörällä päästään!
 13. Velo-city Global 2010

****************************************************************

1. Jäsenmaksut ja jäsenkorttien postitus

Jäsenmaksujen eräpäivät ovat takana, ja jäsenkorttien postitus alkaa lähiaikoina. Jos maksu on hoitamatta, vielä ehtii. Mikäli viitenumero on kadoksissa, ota yhteyttä: jasensihteeri at hepo.fi. Maksamattomat poistetaan sähköpostilistoilta.

2. Retkikauden avajaiset ja Matti Rämön esitelmä 18.4.2010

HePon retkikausi alkaa Maunulan majalta 18.4. klo 10.30. Timo Tuutti vetää 30 kilometrin retken, joka sopii myös aloittelijoille.

Ajokauden avaus jatkuu kahvittelun merkeissä Maunulan majalla. Noin klo 14 alkaen kuulemme Matti Rämön kertomuksia hänen pyörämatkoiltaan. Matti on YLE Teksti-TV:n toimittaja, joka polkaisi kesällä 2007 Pakilasta Saharaan ja takaisin. 2008 syksyllä Matti polki yli 2600 kilometriä Intian pölyisiä maanteitä, lehmien, apinoiden ja jumalten juhlien saatellessa menoa. Tervetuloa kuulemaan Matin kokemuksia matkoiltaan hänen itsensä kertomana!

Rämö on julkaissut pyörämatkoistaan myös kaksi kirjaa. Viimeisin, ”Polkupyörällä Intiassa – Lehmiä, jumalia ja maantiepölyä”, tuli ulos helmikuussa. Lisätietoa kirjasta: http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=581

HUOM! Pidempää retkeä kaipaavilla on mahdollisuus aloittaa kausi 17.4. ajettavalla prologilla. Kirsti Helmisen vetämä 80 km kierros starttaa Maunulan majalta klo 9.

Kauden retket HePon kalenterissa (http://www.hepo.fi). Samat tiedot myös Fillarikalenterissa (http://www.fillarikalenteri.fi).

3. HePon kuntolenkit käynnistyvät!

HePo:n kuntolenkit käynnistyvät viikolla 15 (jos säät sallivat). Kuntolenkit toteutetaan samalla konseptilla kuin viime vuonna: lenkkejä ajetaan neljästi viikossa (ti, to, la, su), jonka lisäksi leppoisampia tasavauhtisia naisten lenkkejä 1-2 kertaa viikossa. Päivitetyt lenkkitiedot löytyvät HePon kalenterista ja Fillarikalenterista (valitse seuraksi ”HePo” ja rastita maantielenkit, niin näkyvät paremmin).

Lisätietoja:
Pekka Sirkiä, kuntopyöräilyvastaava, puh. 041 519 6402
Kati Lavikka, naisten kuntopyöräilyvastaava, puh. 040 508 2266

HePon kalenteri:
https://www.hepo.fi/toimintakalenteri/

Fillarikalenteri:
http://www.fillarikalenteri.fi

4. Avoimia tehtäviä HePossa

Jos haluat mukaan tekemään HePon jäsentiedotetta tai olet valmis osallistumaan HePon postitustalkoisiin, ota yhteyttä viestintäkoordinaattori Saara Korpelaan, puh. 0400 484 795.

Huhtikuun ryhmäajokursseille etsitään ensiaputaitoista kouluttajaa. Lisätietoja: Pekka Sirkiä, kuntopyöräilyvastaava, puh. 041 519 6402

Kaavaryhmä tiivistää toimintaansa. Tule mukaan arvioimaan valmisteilla olevia katusuunnitelmia ja osallistumaan lausuntojen tekoon. Liity nyt HePon Liikennepolitiikka-listalle, ellet jo ole mukana. Lisätietoja: puheenjohtaja Petri Sipilä, puh. 050 5115 940.

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@hepo.fi

5. Kesän 2010 pyöräretki Viroon 3.-10.7.2010

Kesän 2010 Vironretki järjestetään 3.-10.7.2010 Hiidenmaalle ja Saarenmaalle. Tänä vuonna retki ei sisällä melontaa. Pyöräilykilometrejä kertyy n. 450 km. Mukana on huoltoauto. Retken hinta on noin 500 euroa, sisältäen lauttamatkat, majoitukset, iltaruokailun, aamiaiset ja saunat. Matkalle otetaan 18 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lisätietoa tulevasta retkestä ja ilmoittautumisesta:
https://www.hepo.fi/retket-ja-lenkit/pyoraretket/pitkat-retket/

6. Kriittinen pyöräretki 13.4.2010

Kevät ja Maan ystävien järjestämät Kriittiset pyöräretket tulevat taas, joten viimeistään nyt on hyvä aika kaivaa pyörät esiin talviteloilta.

Seuraava Kriittinen pyöräretki poljetaan tiistaina 13.4. Helsingissä. Lähdemme liikkeelle vanhaan tapaan Havis Amandan patsaalta klo 17.

Kriittinen pyöräretki kuljetaan niillä tieosuuksilla Helsingissä, joilla pyöräilijät on jätetty autoilijoiden varjoon. Tulemalla mukaan osoitat, että olemme merkittävä ja jatkuvasti kasvava joukko ihmisiä, emmekä vain satunnaisia harrastelijoita. Meillä on oikeus hyvin suunniteltuihin ja laadukkaisiin pyöräyhteyksiin ja on kohtuutonta, että kaupunkia suunnitellaan saastuttavien ja tilaa vievien yksityisautojen ehdoilla. Helsingin kantakaupunkiin tulee toteuttaa laadukas pyöräkaistaverkosto; ainoastaan siten Helsinki voi saavuttaa tavoitteen kaksinkertaistaa pyöräily.

Tänä vuonna lähes koko talven startannut pyöräretki on koonnut sitkeimmät talvifillaroijat yhteen, ankarasta talvesta huolimatta. Jos kiinnostusta löytyy, voisi olla mukava jatkaa lenkin jälkeen johonkin lähikahvilaan keskustelemaan ihmisten pyöräilykokemuksista ja kuulemaan kehittämisideoista. Kaikki halukkaat mukaan!

Kriittisen pyöräretken reitti kulkee Havis Amandan patsaalta Kampin, Töölön, Rautatieaseman, Kallion ja Sörnäisten kautta takaisin keskustaan ja Lasipalatsin aukiolle. Retken pituus on n. 10 km.

Vuonna 2010 Kriittisiä pyöräretkiä järjestetään Helsingissä myös ti 11.5., ti 8.6., ti 13.7., ti 10.8., ke 22.9. (Autoton päivä) ja ti 12.10.2010.

Lisätietoja:
http://www.maanystavat.fi/
http://www.maanystavat.fi/liikenne

7. Talvipyöräilyn pääreittien kartoitus alkaa: osallistu keskusteluun

Mitkä väylät tulisi pitää ajokuntoisina läpi talven? Kommentteja kerätään Fillarikanavan kautta. http://bit.ly/paareitit_DRAFT

8. HePo jätti lausunnon Arkadiankadun katusuunnitelmasta

HePo jätti 31.3.2010 lausunnon Arkadiankadun katusuunnitelmaa välillä Mechelininkatu-Runeberginkatu koskien. Kiitimme pyöräkaistaa ja pyörätietä, joka mahdollistaa vastasuuntaan ajamisen yksisuuntaisella kadulla. Moitimme sivukadulle kääntymismahdollisuuksien unohtamista.

Lausunto löytyy osoitteesta:
https://www.hepo.fi/pyora-ja-liikenne/kannanotot/

9. Pyöränhuoltoa verkkoradiossa

Ylen Taustapeili kävi HePon vinkkaamana jututtamassa pyörän keväthuollosta Tikkurilan Ajomiestä. Ohjelman huolto-ohjeineen voi kuunnella internetissä osoitteessa:

10. EKOTULI- ja LINTU -tutkimushankkeiden seminaari 28.4.2010

Tiehallinnon tutkimusteema EKOTULI (Ekotehokas ja turvallinen liikennejärjestelmä) ja liikenneturvallisuuteen keskittyvä LINTU-ohjelma järjestävät yhteisen seminaarin keskiviikkona 28.4.2010 klo 12-16 Pasilassa, Helsingissä. Paikkana on SLK-talo, Rautatieläisenkatu 5 (sisäänkäynti Messuaukiolta), luentosali K34.

Seminaarin teemana on maankäyttö, liikenneturvallisuus ja ilmastonmuutos. Seminaarin aikana esitellään EKOTULI-teemassa ja LINTU-ohjelmassa vuoden 2009 aikana valmistuneiden hankkeiden tuloksia.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 22.4 osoitteeseen meri.leikas at wspgroup.fi.

11. Pyöräilykysely Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) ja Helsingin yliopisto toteuttavat yhteistyössä kyselyn, jonka tarkoituksena on kartoittaa yliopistolaisten pyöräilyä ja siihen liittyviä kysymyksiä ja ongelmia. Kyselyn tuloksista tehdään yhteenveto, jota voidaan käyttää pohjana, kun pyöräilymahdollisuuksia pyritään parantamaan yhteistyössä yliopiston ja kaupungin kanssa. Kyselyyn tulee vastata 23.4. mennessä. Vastanneiden kesken arvotaan palkintoja 5.5. järjestettävässä pyöräilytapahtumassa.

Lisätietoja ja linkki kyselyyn:
http://www.hyy.helsinki.fi/suomi/3/news/801/

12. Yhteishyvä-lehti 4/2010: Pyörällä päästään!

Tuoreimmasta HOK-Elannon julkaisemasta Yhteishyvä-lehdestä (huhtikuu 2010, s. 40 alken) löydät ansiokkaan jutun pyöräilystä Helsingissä. Jutussa haastatellaan mm. työmatkapyöräilijöita, fillarilähettejä ja Helsingin pyöräliikennesuunnittelija Marek Salermoa ja selvitetään, mikä pyöräilyssä Helsingissä mättää. Samalla kysytään, olisiko jo korkea aika tehdä asialle jotain?

Yhteishyvän sivuilta löytyy myös pyörän valintaopas, pyöräilyaiheinen kilpailu sekä asiaa polkupyörän huollosta ja pyöräilykypärän kiinnittämisestä:
http://www.yhteishyva.fi/vapaa-aika_perhe/retkeily_kalastus/pyoran_valintaopas/

13. Velo-city Global 2010

Velo-city Global 2010 is the first conference to bring together cycling experts and professionals from all over the world in Copenhagen, Denmark’s capital. From June 22-25 2010, the conference will highlight the bicycle’s potential to enhance the quality of life around the world and to solve global challenges such as congestion, obesity and climate change. By going global for the first time, the conference is celebrating 30 years of Velo-city conferences held by the European Cyclists’ Federation and the host cities. Get all updates about the conference on www.velo-city2010.com.

Tagit:, , , , , , , , , , ,