Jäsentiedote 43/2009

Muista polkupyörän ajovalot, Malminkartanonhuipun suunnitelmat, Vätternrundan 2010, CC-lenkit…

Helsingin Polkupyöräilijät ry. tiedottaa
****************************************

  1. Muista polkupyörän ajovalot! Valkoinen eteen ja punainen taakse!
  2. Malminkartanonhuipun alueen hoito- ja kehittämissuunnitelma
  3. Vätternrundan 17.-20.6.2009 – kyyti- ja lähtöpaikkoja vapaana
  4. Tietoa tietöistä, rakennustöistä ja tilapäisistä järjestelyistä
  5. HePon lauantain CC-lenkit Maunulan majalta klo 10
  6. Perinteinen Cooperin testi ”HePo vs. Prologi vs. muut” la 24.10. klo 12
  7. Turun Sanomat: Työmatkojen pituus tuplaantunut kahdessa vuosikymmenessä

****************************************

1. Muista polkupyörän ajovalot! Valkoinen eteen ja punainen taakse!

Syksy on jo pitkällä ja illat pimenevät nopeasti. Hämärällä tai pimeässä ajaessa ajovalot ovat tieliikennelain mukaan PAKOLLINEN osa pyörän varustusta – eivät siis mikään vapaaehtoinen lisävaruste. Ajovalot valaisevat tietä ja toimivat merkkinä muille tiellä liikkujille.

On myös tärkeää käyttää valoja oikein. Lain mukaan polkupyörässä tulee olla olla ETEENPÄIN VALKOISTA tai vaaleankeltaista valoa näyttävä valaisin. Lisäksi pyörässä saa olla TAAKSEPÄIN PUNAISTA valoa näyttävä valaisin. Muista kuitenkin, että punainen saa osoittaa vain ja ainoastaan taaksepäin!

Kaupunkiliikenteessä virrankulutukseltaan vähäiset LED-valot ovat vähintä, mitä pyöräilijä voi hankkia. Huomiovaloja saa halvimmillaan vain muutamalla eurolla. Käyttämällä ajo- ja huomiovaloja parannat niin itsesi kuin muidenkin turvallisuutta, sillä ilman valoja ja heijastimia liikkuva pyöräilijä erottuu liikenteessä erittäin huonosti.

Lainkohdat:

2. Malminkartanonhuipun alueen hoito- ja kehittämissuunnitelma

Rakennusviraston katu- ja puisto-osaston asiantuntijat laativat yhdessä suunnittelukonsultin sekä eri hallintokuntien edustajien kanssa Malminkartanonhuipun alueelle hoito- ja kehittämissuunnitelmaa. Suunnitelmassa määritellään tavoitteet alueen luonnonhoidolle sekä virkistyskäytölle.

Anna palautetta, ideoita ja näkemyksiä Malminkartanonhuipun virkistyskäyttöä ja luonnonhoitoa koskien! Yhdessä asukkaiden kanssa toimiessaan suunnittelijat saavat arvokasta paikallistuntemukseen perustuvaa tietoa ja palautetta suunnittelualueeseen kuuluvien katu-, puisto- ja metsäalueiden käytöstä ja kehittämistarpeista.

Luonnokseen voi myös tutustua ja antaa palautetta 14.-30.10.2009 Malminkartanon kirjastossa, verkkopalvelussa osoitteessa http://feasy.net/hkihkr/1/ sekä rakennusviraston asiakaspalvelussa (Pohjoinen Makasiinikatu 9).

Lisätietoja hoito- ja kehittämissuunnitelmasta antavat katu- ja puisto-osastolla Mikko Koivistoinen, suunnitteluasiantuntija, p. 310 38527 ja Kaisu Ilonen, aluesuunnittelija, p. 310 38638 (alueen käyttö ja tavoitteet) sekä Markus Holstein, metsäsuunnittelija, p. 310 64829 (luonnonhoidon tavoitteet).

3. Vätternrundan 17.-20.6.2009 – kyyti- ja lähtöpaikkoja vapaana

Vätternrundan eli 300 kilometrin mittainen Vättern-järven kierto on yksi maailman suurimmista pyöräilytapahtumista. Tammisaaren urheilijat lähtevät jälleen porukalla reissuun ja mahdollistavat kyydin ja lähtöpaikan ensi vuoden Vätterniin 17-20.6.2010. Klo 22 starttiryhmään on vapaita paikkoja 4 kappaletta ja klo 03 lähtöön vapaita paikkoja löytyy 10.

Mikäli mukaan lähteminen kiinnostaa, ota yhteyttä Raimo Tammiseen torstaihin 22.10.2009 mennessä, puh. 0400- 873 105. (Soitathan vasta klo 16 jälkeen!)

Lisätietoa: http://www.vatternrundan.se

4. Tietoa tietöistä, rakennustöistä ja tilapäisistä järjestelyistä

Tiesithän, että kevyen liikenteen reittioppaan kautta saa näkymään myös rakennustyömaat? Työmaat saa näkymään klikkaamaalla sivun vasemmasta laidasta päälle kohdan ”Rakennustyömaat”. Mahdollisia huomautuksia varten tietyömaan merkkiä klikkaamalla saa näkyviin myös kyseiset kohteen vastuuhenkilön. Kevyen liikenteen reittiopas: http://kevytliikenne.ytv.fi

Rakennustöistä ja tilapäisistä järjestelyistä on tietoa myös HKR:n etusivulla ”Ajankohtaista”-osassa: http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/ (klikkaa ”Lisää uutisia” nähdäkseksi kaikki uutiset).

Kaikki työkohteet löytyvät osoitteesta
http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/HKR/fi/Ty_kohteet
tai paikkatietopalvelun kautta osoitteesta
http://ptp.hel.fi/ptpa/Default.aspx

5. HePon lauantain CC-lenkit Maunulan majalta klo 10

(Maantie)kuntolenkit loppuvat tulevana viikonloppuna, mutta tarjolle on tulossa pk-seudun pienille hiekka- ja asvalttiteille suuntaavia CC-lenkkejä. Lähdöt ovat lauantaisin Maunulan majalta klo 10. Soveltuva kalusto: hiekkateille sopiva maasto-, cyclocross- tai hybridipyörä. Lenkillä ajetaan n. 2-3 tunnin pituinen reitti vaihtelevassa maastossa. Mukaan lenkille kannattaa ottaa perustarvikkeiden ja vararenkaiden lisäksi kaksi juomapulloa, jotta juomat eivät lopu ajon aikana kesken.

Ajantasaista keskustelua, raportteja ja ”jälkilöylyjä” lenkeistä ja niiden luonteesta kannattaa lueskella Fillarifoorumin HePon yhteislenkit -viestiketjusta.

Esimerkkinä viime lauantaina ajettu CC-lenkin reitti ja muutamia kuvia:
http://www.gpsalbum.com/fi/jn?TrackId=2076

HePon lähdöt löytyvät kalenterista:
http://www.fillarikalenteri.fi/

6. Perinteinen Cooperin testi ”HePo vs. Prologi vs. muut” la 24.10. klo 12

Jo perinteeksi muodostunut HePo vs. Prologi vs. muut -coopperi järjestetään vieläkin perinteisemmällä Eläintarhan urheilukentällä lauantaina 24.10. klo 12 alkaen. Tervetuloa mukaan juoksemaan ja/tai kannustamaan!

Tuloksia aikaisemmilta vuosilta:
http://www.prologi.fi/toiminta/kilpailut.php

7. Turun Sanomat: Työmatkojen pituus tuplaantunut kahdessa vuosikymmenessä

Turun Sanomien uutisen mukaan työ vie yhä useamman suomalaisen yhä kauemmaksi kotoa, yhdyskuntarakenne on hajaantunut ja ostoksille mennään enenevissä määrin ydinkeskustojen ulkopuolella oleviin marketteihin. Keskimäärin jokainen yli viisivuotias suomalainen liikkuu päivässä 42 kilometriä, jotka koostuvat noin kolmesta matkasta. Aikaa matkantekoon kuluu matkapäiväkirjatutkimuksen mukaan tunti ja 11 minuuttia vuorokaudessa.

Lue lisää: http://www.ts.fi/teemat/liikenne/78925.html

Tagit:, , , , ,