Polkija 2/1992 Huolto- ja putsauskurssi hepolaisille

HepoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huolto- ja putsauskurssi hepolaisille


Haluaisitko oppia huoltamaan pyöräsi itse? Hepo järjestää ensi kesväänä kurssin, jossa opetetaan kädestä pitäen, miten pyörä pidetään puhtaana ja muutenkin kunnossa.

Kurssin vetäjinä ovat asiantuntevat hepolaiset Tapani Sahlstedt ja Hannu Haanperä.

Tapani tarjoaa muutenkin neuvojaan ja apua pyörähuoltoasioissa. Ja niille, jotka eivät halua rasvaa kynsiensä alle, Hannu tarjoaa lisäksi maksullista huoltoa.


Perustiedot huoltokurssilla

Kurssin tarkoituksena ei ole tehdä kenestäkään pyöränkorjauksen virtuoosia, vaan antaa neuvoja perusasioissa. Kurssilla käsitellään muun muassa polkupyörän puhdistusta, voitelua, renkaiden ilmanpainetta ja muttereiden kiinnitystä eli kaikkea sellaista, jonka kanssa ahkera pyöräilijä joutuu säännöllisesti tekemisiin. Lisäksi kurssilla kerrotaan siitä, miten pyörän eri osat, kuten ketjut ja rattaat, kuluvat ja milloin niiden vaihto on tarpeellista.

Huoltukurssin ajankohta tulee olemaan huhti-toukokuu.


Pikku huollot, korjaukset ja varaosat

Tapani Sahlstedt, kaikkien tuntema pyöränkorjaaja Tapsa, on lupautunut auttamaan pyöränkorjauksissa ja huollossa kuten ennenkin. Pienet korjaukset, mielipiteet tehtävistä toimenpiteistä, varaosien hankinta ja kaikenlainen muu pyöräilyn edistäminen on Tapsan sydäntä lähellä.

Periaatteena on, että Tapsan huolto on hyvin halpaa tai ilmaista. Varaosat tietysti maksavat, ja työstäkin voi vapaasti maksaa. Huoltoajat ja paikat ovat paljolti kiinni hänen henkilökohtaisesta vapaa-ajasta ja muista harrastuksista. Ensiarvoisen tärkeää on sopia mitä tehdään, missä tehdään ja milloin on sopiva aika.

Tapsan apu on hyvä niille polkijoille, jotka haluavat itse huoltaa ja korjata pyöränsä, mutta jotka eivät osaa ihan kaikkia hommia.. Etenkin varaosien hankinnassa on kokeneen pyöräliikkeissä asioivan apu kullan arvoinen.

Aina Tapani Sahlstedtin kanssa asioidessasi ota ensin yhteys häneen joko soittamalla tai vaikkapa pyöräretkillä.

Tapsan puhelin kotiin on 346 3205 ja töihin 7599 8306 ja palvelu on ympärivuotista.


Maksullinen laatuhuolto

Hepon retkilläkin usein käyvä Hannu Haanperä on pätevä ja hepolaisille edullinen pyöränkorjaaja. Hänellä on varusteet, tilat ja työkalut vaativiinkin huolto- ja korjaustoimenpiteisiin.

Hannun kanssa on sovittava miten pyörä toimitetaan huoltopisteeseen. Hän on luvannut tarvittaessa tutkia pyörän kunnon ja kertoa suhteellisen tarkan kustannusarvion tarvittavasta työstä ja varaosista. Jos hinta on liian kallis, voit neuvotella tai peruuttaa koko homman ilman kuluja.

Hannu Haanperän huolto on hepolaisille halvempi kuin normaalit liikkeissä suoritettavat huollot. Hän osallistua usein retkille, joten palautettakin on helppo antaa. Tämä huolto on maksullista, joten se sopii hyvin kaikille, jotka eivät itse halua tai eivät osaa korjata polkupyöräänsä.


Seuraavassa paikkoja, joissa jo odotellaan yhteydenottoja:

Terästyö Haanperä, Hannu Haanperä, puhelin 353 568 (puhelinvastaajaan soittopyynnöt), Osoite Vilppulantie 24 J 94, 00700 Helsinki, HPY kartta 36 ruutu 82/56.

 


Tästä Polkija 2/1992:n artikkeliluetteloon.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut