HepoWiki:Ajankohtaista

HepoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hiekkalaatikko muokkausharjoituksia varten avattu, klikkaa HepoWiki:Hiekkalaatikko. --Saarnimatti 17. helmikuuta 2011 kello 09.43 (EET)

Sisällysluettelo

Henkilöitä kehiin

Kaikki jotka uskovat olevansa henkilö, joka on tehnyt asioita yhdistyksen hyväksi, voivat luoda itselleen henkilöartikkelin. Artikkeleihin tulee tiivistelmä yhteystiedoista ja ainakin aktiivivuosista sekä yhdistykseen liittymisen vuosi. Mallinetta ei vielä ole, mutta jos on innokkaita osaajia, sellaisen voi kehittää alla olevasta html-taulukkorakenteesta. Alla olevan taulukon voi kopioida aluksi kyseiseen henkilöartikkeliin. - Mitä olet puuhastellut? Jos et tiedä mihin luokkaan/luokkiin kuulut henkilönä, katsele mallia muista artikkeleista. Kerro artikkelissa mitä olet tehnyt, niin artikkeli voidaan myöhemmin liittää oikeaan luokkaan. Huomaa, että Lenkit-luokkaa (Luokka:Lenkit) ei ole tätä kirjoitettaessa vielä perustettu.

Kuva-
esimerkki

Tunnemme toisiamme nimeltä ja tunnemme toisiamme ulkonäöltä. HepoWikissä on mahdollisuus antaa kasvoille nimi. Toisin sanoen, eivät kaikki tiedä minkänäköistä väkeä yhdistyksessä on, tai minkänimistä - eli nimi ja naama eivät välttämättä täsmää. Täällä on mahdollisuus oppia tuntemaan, keitä me olemme. Lataa siis naamakuvasi, jonka korkeus tai leveys ei missään nimessä ylitä 800 pikselin rajaa. Anna kuvalle luokaksi Luokka:Henkilökuvat kaksinkertaisten hakasulkeiden sisään.

Taulukkorakenne

Matkapuhelin puh.nro
Sähköposti sp.osoiteAt.gifdomain.fi
Liittynyt vuosi
Aktiivivuodet vuodet
Liitä yllä oleva taulukkorakenne henkilöartikkeliin, ja korvaa mallinimennät tarvittavilla.
Jos et jotakin tietoa halua merkitä taulukkoon, älä laita sitä. Tai korvaa se sitaatin sisällä olevalla välilyöntiä tarkoittavalla merkkijonolla '& n b s p ;' (ilman merkkien välissä olevia välilyöntejä!).
Oheinen taulukko on väliaikainen, siihen asti, kunnes kyseinen malline on luotu, kuka sen sitten ehtiikin luomaan.
Siispä klikkaa linkkiä 'muokkaa', ja käy kopioimassa taulukko henkilöartikkeliisi     ( maalaamalla kyseiset rivit ja näppikseltä napauttamalla <ctrl><c> {kopioi jostakin} ja <ctrl><v> {liitä jonnekin} ).
Ajasta ikuisuuteen siirtyneillä ei taulukossa tule olla yhteystietoja vaan on korrektia ottaa ne rivit pois. Taulukkorivi alkaa tagilla <tr> ja päättyy tagiin </tr>. Ota tällöin pois myös nämä tagit. --Saarnimatti 27. helmikuuta 2011 kello 15.13 (EET)

Ohjeita muualla

Wikipedian koodiopas
Muutenkin kannattaa ammentaa - hyödyntää - Wikipedian valmiita suomenkielisiä opastusartikkeleita, kun se kerran on mahdollista. --Saarnimatti 27. helmikuuta 2011 kello 13.49 (EET)

Kuvien lisäyksestä

  • kuvien pääluokka on Kuvat (Luokka:Kuvat).
  • retkikuvat tulevat sijaitsemaan tämän mainitun luokan alaluokassa Retkikuvat (Luokka:Retkikuvat).
  • retkikuvat luokitellaan vielä vuositasolla, jolloin kyseinen retkikuvaluokka on esimerkiksi Luokka:Retkikuvat 2010.
  • luokka-merkinnät tulevat kaksoishakasulkeisiin.
  • näin kuka tahansa löytää tänne lataamasi kuvat ja osaa sijoittaa ne oikeille retkivuosille.
  • kuvan maksimikoko 800px pystyyn tai vaakaan.
  • pitkillä retkillä 1-3 kuvaa per retkipäivä.
  • lisää kuvat tekstiin näin: [ [Tiedosto:Esimerkki.jpg|125px|left] ] (kaksien hakasulkeiden välissä ei kuulu olla välilyöntejä!) eli laita kuva pienempänä itse tekstiin (esim. 125-250px) ja esimerkin viimeisenä parametrina on kuvan sijaintina left eli se tulee vasemmalle. Myös right (tai center) käy.
--Saarnimatti 21. maaliskuuta 2011 kello 11.10 (EET)

Saarnimatin Polkija-projekti

on toistaiseksi päättynyt. Kaksi Polkija-lehteä oli kotisivutarkoitusta varten valmiiksi sähköisessä muodossa, muut naputtelin nyt HepoWikiä varten.--Saarnimatti 24. maaliskuuta 2011 kello 14.46 (EET)

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut