Millaisille työpaikoille HTP -palvelu sopii?

Hyvä työpaikka pyöräillä -palvelu on tarkoitettu kaikille yrityksille ja yhteisöille, jotka haluavat edistää työmatkapyöräilyä. Sen avulla on helppo aloittaa työmatkapyöräily tai tehostaa sitä. HePo tarjoaa palvelua ensisijaisesti pääkaupunkiseudulla. Pienet ja keskisuuret työpaikat hyötyvät palvelusta työntekijöiden parantuneen terveyden kautta. Erityisesti suurilla työpaikoilla voidaan HTP-palvelun kautta säästää myös työntekijöiden autoilun kustannuksissa.

Muutostilanteet kuten työpaikan sijainnin muuttuminen, ovat otollisia hetkiä työmatkapyöräilyn edistämisen aloittamiseen. Myös muut muuttuneet olosuhteet työmatkoissa, kuten vähentyneet parkkipaikat tai työsuhdelipun ja työsuhdepyörien käyttöönotto, voivat saada aikaan ensimmäisen kipinän työmatkapyöräilyn kokeiluun.

Työmatkapyöräilyn edistäminen tukee henkilöstön kannustamista terveysliikuntaan. Työmatkapyöräily on usein toistuvaa, ulkona tapahtuvaa kestävyysliikuntaa. Esteet työmatkapyöräilylle ovat vähäiset. Työpaikka pystyy myös merkittävästi edistämään työmatkapyöräilyolosuhteita, oli kyseessä sitten työpaikan pyöräparkkiolosuhteet, suihku- ja vaatteidenvaihtotilat tai vaikkapa työsuhdepyörien käyttö.

Palvelu sopii työmatkapyöräilymyönteisille yhteisöille. Myös työntekijät ja ympäristö arvostavat työmatkapyöräilyyn kannustamista. HTP-merkki on tunnus työmatkapyöräilymyönteisestä työpaikasta.