HTP-palvelu

1) Aloitus

Työpaikka ja HePo sopivat HTP-palvelun käytöstä. Samalla voidaan jo sopia palvelun aloittavan katselmuksen ja muidenkin tapahtumien ajankohdasta.

2) Pyöräilyolojen katselmus

HePon ja työpaikan edustaja käyvät läpi pyöräilytilat ja palvelut katselmusohjelman mukaan. Työpaikka saa käyttöönsä raportin, jossa on suositukset pyöräilyolojen kehittämisestä.

3) Pyöräilyaamupala tai –kahvit

Pyöräilyaamupalalla tai -kahveilla käydään läpi keskeiset työmatkapyöräilyn seikat;

  • reitin suunnittelu
  • asusteet
  • varusteet
  • pyörät
  • liikenneturvallisuus ja -säännöt

Tilaisuuden painopiste vaihtelee kulloisenkin ryhmän mukaan. Alun noin puolen tunnin yhteisen esityksen jälkeen on mahdollista käsitellä eri kysymyksiä pienemmissä ryhmissä. Tilaisuuden kokonaiskesto on noin tunti. Työnantajan tarjoama aamupala tai välipala tarjotaan kaikille osallistujille. Tilaisuudessa on hyvä tilaisuus kertoa myös työpaikan pyöräilyoloista ja -palveluista. Samalla työpaikan pyöräily-yhteyshenkilö(t) esittäytyy.

Tilaisuus voidaan yhdistää pyörän kuntotarkastus -osioon niin, että pyöräilykahvit ovat ensin. Tilaisuus hyödyttää pyöräilijöitä parhaiten, kun se ajoitetaan pyöräilykauden alkuun tai vähän sitä ennen, maalis-huhtikuuhun.

4) Pyörien kuntokatsastus ja huoltoneuvonta

Pyörien kuntokatsastuksessa opetetaan pyörän ajokunnon tarkastaminen. Katsastuksen yhteydessä opetellaan myös perushuoltotoimenpiteet; pyörän pesu ja rasvaus, renkaiden pumppaus oikeaan ilmanpaineeseen ja jarrujen säätö. Tilaisuuden yhteydessä käydään mahdollisuuksien mukaan läpi myös muita pyörän huoltoon liittyviä kysymyksiä. Mukana olevat hepolaiset voivat antaa myös yksilöllisempää ohjausta.

Kuntokatsastukseen menee vähintään tunti. Yleensä innokkaimmat jatkavat pitempään. Mukana on aina useampi hepolainen. Tilaisuus voidaan järjestää myös iltapäiväkahvien yhteydessä. Tilaisuus kannattaa järjestää sisätiloissa, jos sopiva tila löytyy. Tilaisuuden voi pitää myös ulkona.

5) HTP-tunnus ja lisäpalvelut

Työpaikka saa osallistumisestaan Hyvä työpaikka pyöräillä -tunnuksen käyttöönsä kolmeksi vuodeksi. Samalla työpaikka saa mahdollisuuden käyttää muita HTP-palveluita.

6) Pyöräily-yhteydenpito

Lähetämme muutaman kerran vuodessa työpaikoille viestejä ajankohtaisista työmatkapyöräilyasioista ja -tapahtumista.