Helsingin Polkupyöräilijöiden» www.hepo.fi

Pyöräilymanifesti 2012


Kuntavaalit 2012

Tiedote 9.10.2012

Pyöräily kuntavaalien teemaksi

Helsingin Polkupyöräilijöiden pyöräilymanifesti ehdokkaille

Helsingin Polkupyöräilijät haluaa nostaa pyöräilyn näkyväksi kuntavaaliteemaksi Helsingissä. Keskustelun ja ehdokkaiden herättelemiseksi HePo julkistaa pyöräilymanifestin, johon kerätään allekirjoituksia kunnallisvaaliehdokkailta kaikista puolueista.

Manifesti perusteluineen ja tähän saakka kertyneine allekirjoituksineen:
http://www.hepo.fi/manifesti2012/

-Helsingin tavoitteena on nostaa pyöräilyn osuus liikenteestä 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Manifestin allekirjoittaneet ehdokkaat kannattavat tavoitetta ja tukevat neljää konkreettista toimenpidettä, jolla tavoitetta kohden edetään, toteaa Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen.

Manifestissa vaaditaan nykyaikaisia pyöräteitä Hämeentielle ja Mannerheimintielle, reunakivien poistamista pyöräteiltä, pyöräteiden opastuksen kuntoon laittamista ja kaupunkipyöräjärjestelmää.

Verrattuna muihin liikenneinvestointeihin pyöräilyä edistävät ratkaisut ovat edullisia. Pyöräilyn terveyshyödyt taas tuovat säästöjä terveydenhoitokuluissa ja vähentyneinä sairaspoissaoloina.

-Pyöräilystä on kansainvälisesti tullut tärkeä osa uutta kaupunkikulttuuria ja kaupunkien imagotekijä. Hyvät pyöräilyratkaisut voisivat olla Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun kilpailuvaltti, kun kilpaillaan työvoimasta ja yritysten sijoittumisesta Euroopan muiden metropolialueiden kanssa, linjaa Nurminen.

-Parempana pyöräilykaupunkina Helsinki edistäisi terveellistä ja ympäristöystävällistä liikkumista ja olisi viihtyisämpi sekä yhteisöllisempi kaupunki. Helsinki tarvitsee päättäjiä, jotka ovat valmiit kehittämään kaupunkia suosien tulevaisuuden liikennemuotoa, pyöräilyä, painottaa Nurminen.

Pyöräilymanifestin julkistamistilaisuus pidetään Kriittisen pyöräretken aluksi kello 17.30 Narinkka-torilla. Tilaisuudessa eri puolueiden kuntavaaliehdokkailla on mahdollisuus kertoa näkemyksiään pyöräilyn edistämisestä Helsingissä.

Kriittinen pyöräretki lähtee liikkeelle noin kello 18:00 ja sen reitti kulkee keskustassa, Kalliossa ja Töölössä. Kriittisen pyöräretken reittikartta:

http://goo.gl/maps/Gtp6K

Kuukausittain järjestettävä Kriittinen pyöräretki kulkee niillä Helsingin katuosuuksilla, joilla pyöräliikenne on jätetty autoliikenteen varjoon. Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Helsingin Polkupyöräilijät ja Helsingin seudun Maan ystävät.

Lisätietoja

Janne Nurminen
puheenjohtaja
Helsingin Polkupyöräilijät ry
gsm: 044 3534 922
http://www.hepo.fi