HePo

Pyöräilevät työmatkabussit

Pyöräilevät työmatkabussit

Pyöräily on ylivertainen tapa kulkea työmatkat. Julkiseen liikenteeseen verrattuna ainoa huono puoli on, että matka tehdään yleensä yksin. Roihuvuoressa ja Maunulassa työmatkaa pyöräillään yhdessä. Samalla kannustetaan uusia ihmisiä työmatkapyöräilijöiksi. Roihuvuoressa työmatkabussi aloitti toukokuussa. Kokemukset ovat erittäin hyviä.

Yhteistä matkantekoa kutsutaan työmatkabussiksi, koska bussin tavoin matka kuljetaan ennalta sovitun reitin ja aikatalun mukaan. Työmatkabussi on aikataulutettu olemaan määrätyissä reittipisteissä, eli "pysäkeillä" tiettynä kellonlyömänä, jolloin siihen voi liittyä mukaan kesken matkan.

Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) tukee työmatkabussien perustamista osana Pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilottia. HePo tarjoaa tiedotusapua ja auttaa muun muassa reittien ja aikataulujen suunnittelussa. Visiona on, että pääkaupunkiseudulla kulkisi päivittäin kymmeniä työmatkabusseja, joiden reitit voisivat myös kohdata.

Lisätietoja:

Reitit

Pyöräilevä työmatkabussi omaan kaupunginosaasi?

Pyöräilevän työmatkabussin perustaminen omaan kaupunginosaasi on todella helppoa. Suunnittele oman työmatkasi aikataulu, lähtöpaikka ja reitti - ja ota yhteyttä meihin, niin saat tiedotusapua.