Muistutus Hämeentien katusuunnitelmista

Hämeentien pyöräväylät ovat odottaneet toteuttamistaan 80 vuotta. HePo on kampanjoinut Hämeentien pyöräväylien puolesta jo pitkään. Pitkäjänteisen työn ja useiden tahojen yhteistyön tuloksena kaupunginvaltuusto hyväksyi Hämeentien liikennesuunnitelman 27.4.2016.  Suunnitelmissa Hämeentieltä poistuu henkilöautoliikenteen läpiajo, ja kadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet tai -kaistat. Tämänhetkisten tietojen mukaan rakentaminen alkaa keväällä 2019.

Katusuunnitelmat olivat nähtävillä 10.10.2017 asti. HePo jätti muistutuksen Hämeentien katusuunnitelmista. Katusuunnitelmiin oli tehty joitakin parannuksia HePon luonnosvaiheessa jättämien kommenttien perusteella. Katusuunnitelmat ovat reunaehdot huomioon ottaen kokonaisuutena hyvät, mutta niissä olisi kuitenkin vielä parantamisen varaa. Erityisesti Hakaniemen torikadun ja Näkinkujan välinen pyöräkaistaosuus olisi mahdollista vielä muuttaa ajoradasta erotelluksi kolmitasopyörätieksi. Lisäksi joitakin yksityiskohtia voitaisiin parantaa.

kaikukatu_neljaslinja2

Kaikukadun risteyksessä (vasen) pyörätie laskeutuu turhaan ajoradan tasoon ja taas ylös. Pyörätie voisi jatkua samassa tasossa kuten Neljännen linjan risteyksessä (oikea).

Tagit:, ,