Kommentti Oulunkylän liikenneturvallisuuskohteiden katusuunnitelmaluonnoksista

HePo jätti kommentin Oulunkylän katusuunnitelmaluonnoksista.

Suunnitelmissa mm. Mäkitorpantien ja Siltavoudintien pyöräteistä tehdään yksisuuntaisia ja jotkut liittymäalueet korotetaan. Korotetut liittymät ovat hyvät, mutta muut risteysratkaisut ovat pyörätien osalta varsin kummallisia. Pyörätie lasketaan ajoradan tasoon melkein kaikissa risteyksissä, vaikka jalkakäytävä jatkuisi vieressä korotettuna eikä pyörätien yli menisi suojatietä. Tällöin laskemisesta ei ole mitään hyötyä, mutta pyörätielle tulee turha tason vaihtelu. Lisäksi Mäkitorpantien ajorata on tarpeettoman leveä, vaikka suunnitelmilla on tarkoitus parantaa liikenneturvallisuutta.

HePo ehdotti, että pyöräteistä tehtäisiin kolmitasoja ja ne jatkettaisiin samassa tasossa useimpien poikkikatujen yli. Lisäksi ajorataa tulisi kaventaa.

Pyörätie kannattaisi jatkaa korotettuna poikkikatujen yli ainakin niissä risteyksissä, joissa pyörätien poikki ei mene suojatietä ajoradan tasoon lasketulla kohdalla.

Tagit:, ,