HePolta kuntavaaliteesit – julkistustilaisuus 8.3. klo 17:30

Tiedote 6.3.2017

Helsingin Polkupyöräilijöiltä kuntavaaliteesit ehdokkaille:

Pyöräily kuntavaalien teemaksi!

Helsingin Polkupyöräilijät haluaa nostaa pyöräilyn näkyväksi kuntavaaliteemaksi Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudulla. Keskustelun ja ehdokkaiden herättelemiseksi HePo julkistaa kuntavaaliteesit, johon kerätään allekirjoituksia kuntavaaliehdokkailta kaikista puolueista.

Helsingin Polkupyöräilijöiden kuntavaaliteesit Helsingin ehdokkaille perusteluineen:

https://pyoravaalit.fi/helsinki/

– Helsingin tavoitteena on nostaa pyöräilyn osuus liikenteestä 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Teesit allekirjoittaneet tukevat neljää konkreettista toimenpidettä, jolla tavoitetta kohden edetään, toteaa Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Markus Seppälä.

Teeseissä vaaditaan työmaa-aikaisten järjestelyjen parantamista, rautatieaseman alittavan pyörätunnelin rakentamista, toimia autojen pyöräväylille pysäköinnin lopettamiseksi sekä pyöräliikenteen määrärajojen nostamista kaupungin Pyöräilyn edistämisohjelman mukaiselle 20 miljoonan euron tasolle.

– Verrattuna muihin liikenneinvestointeihin pyöräilyä edistävät ratkaisut ovat edullisia. Pyöräilyn terveyshyödyt taas tuovat säästöjä terveydenhoitokuluissa ja vähentyneinä sairaspoissaoloina. Jokainen pyöräilyyn satsattu euro tuottaakin välillisinä hyötyinä 8-13 euron hyödyn, korostaa Seppälä.

– Pyöräilystä on kansainvälisesti tullut tärkeä osa uutta kaupunkikulttuuria ja kaupunkien imagotekijä. Hyvät pyöräilyratkaisut voisivat olla Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun kilpailuvaltti, kun kilpaillaan työvoimasta ja yritysten sijoittumisesta Pohjois-Euroopan muiden metropolialueiden kanssa, Helsingin Polkupyöräilijöiden varapuheenjohtaja Vellu Taskila lisää.

– Parempana pyöräilykaupunkina Helsinki edistäisi terveellistä ja ympäristöystävällistä liikkumista ja olisi viihtyisämpi sekä yhteisöllisempi kaupunki. Helsinki tarvitsee päättäjiä, jotka ovat valmiit kehittämään kaupunkia suosien tulevaisuuden liikennemuotoa, pyöräilyä, Taskila painottaa.

Helsingin Polkupyöräilijöiden kuntavaaliteesien julkistamistilaisuus pidetään keskiviikkona 8.3. kello 17:30 Kirjasto 10:ssä osoitteessa Elielinaukio 2 G. Paikalla on myös kuntavaaliehdokkaita eri puolueista kommentoimassa teesejä ja pyöräilyn edistämistä.

Osoitteesta pyoravaalit.fi löytyy myös muiden kaupunkien pyöräilijöiden tavoitteita kuntavaaliehdokkaille. Tavoitteita ovat laatineet kansallisen kattojärjestö Pyöräliiton jäsenjärjestöt kussakin kaupungissa. Koko pääkaupunkiseudulla toimiva Helsingin Polkupyöräilijät on koostanut Helsingin lisäksi Espoon ja Vantaan kuntavaaliteesit ehdokkaille. 

Julkistamistilaisuuden Facebook-tapahtuma

Tagit:, , , , , ,