Mielipide Marian sairaalan alueen kaavasta

Marian sairaalan alueen asemakaavan luonnosmateriaali oli kommentoitavana 28.11.–19.12.2016. HePo jätti kaavasta mielipiteen.

HePo kannatti tunneliyhteyden selvittämistä Baanalta Lapinlahdentielle. Tunneli sujuvoittaisi merkittävästi Lauttasaaren suunnan pyöräliikennettä. Sen sijaan Baanan kaventaminen aiheuttaisi todennäköisesti jälleen uuden pitkäkestoisen työmaan Baanalle. Pyöräilyn edistäminen Helsingissä on jo kärsinyt lukuisten huonosti toteutettujen työmaajärjestelyjen takia. Baanan muutokset voitaisiin tehdä ilman maankäyttö- ja rakennusasetuksen 41–43 § mukaista vuorovaikutusta, sillä vuorovaikutus on pakollista vain kaduille, ja Baana ei ole kaavassa katu vaan alue.

Myös jalkakäytävän puuttuminen Mechelininkadun itäreunalta on ongelmallista. Kaavan valmisteluvaiheessa on vielä mahdollista suunnitella uudet rakennukset siten, että jalankululle ja pyöräliikenteelle jää riittävästi tilaa.

marian_sairaala_liikennekaavio

Tagit:, ,