Muistutus Roihuvuorentien ja Tulisuontien katusuunnitelmista

Roihuvuorentien ja Tulisuontien katusuunnitelmat olivat nähtävillä 2.11.–15.11.2016. Roihuvuorentien ja Tulisuontien risteykseen on suunniteltu iso liikenneympyrä. Ajoratoja levennetään paikoin 9-metrikseksi. Pysäköintipaikkoja lisätään ja kymmeniä puita poistetaan.

Katusuunnitelma perustuu kymmenen vuotta vanhaan liikennesuunnitelmaan, kaavaan ja liikenne-ennusteisiin, jotka ovat osoittautuneet vääriksi. Liikenneympyrä Roihuvuoren liikennemäärille on ylimitoitettu. Liikenneympyrä vie valtavasti tilaa, loiventaa kääntyvien autoilijoiden ajolinjoja ja pidentää jalankulkijoiden matkoja. Pyörätie on liian kapea, mutkitteleva ja uusien suunnitteluperiaatteiden vastainen.

Katusuunnitelma ei edistä jalankulkua eikä pyöräilyä, eikä se paranna kaupunginosan viihtyisyyttä, vaan ainoastaan sujuvoittaa autoilua. Se on kaupungin strategian, liikkumisen kehittämisohjelman ja ilmastotavoitteiden vastainen.

HePo jätti katusuunnitelmasta muistutuksen, jossa se esitti, että suunnitelma palautetaan valmisteluun.

Vuonna 2006 suunniteltu liikenneympyrä loiventaisi kääntyvän autoilijan ajolinjaa ja pidentäisi kävelymatkaa.

Vuonna 2006 suunniteltu liikenneympyrä loiventaisi autoilijoiden käännöstä (punainen) ja pidentäisi kävelymatkoja (sininen).

 

Päivitys: Yleisten töiden lautakunta hyväksyi Roihuvuorentien ja Tulisuontien katusuunnitelmat 24.1.2017. HePon ja lukuisten asukkaiden muistutukset eivät vaikuttaneet suunnitelmiin. Lautakunnan jäsen teki katusuunnitelmista palautusesityksen, joka hylättiin puheenjohtajan äänellä äänestyksen mentyä tasan.

Tagit:, , ,