Kommentti Raide-jokerin liikennesuunnitelmista

Raide-jokerin liikennesuunnitelmat olivat nähtävillä 6.11.2016 asti. HePo jätti kommentin liikennesuunnitelmista, ja lisäksi puheenjohtaja Marjut Ollitervo ja hallituksen jäsen Timo Hast tapasivat suunnittelijoita.

Suunnitelmissa on joitakin parannuksia aiempiin versioihin nähden, kuten enemmän yksisuuntaisia kolmitasopyöräteitä. Raide-jokerin rakentamisen myötä joitakin pyöräily-yhteyksiä sivukaduilta pääreitille poistuu, mutta suunnitelmissa on myös merkittäviä parannuksia pyöräliikenteen pääreiteille. Esimerkiksi Lahdenväylän ja Vantaanjoen yli rakennetaan pyörätiesillat.

Monissa paikoissa olisi täysin mahdollista tehdä pyörätie laadukkaammin. Kaikkiin paikkoihin ei esimerkiksi tarvita ajoradalle kääntyvien kaistoja, jolloin pyörätiet voisi tehdä leveämmäksi, ja tällöin myös useammalle kadulle voitaisiin tehdä jalkakäytävästä ja ajoradasta korkeuserolla erotetut kolmitasopyörätiet.

Tagit:,