Kommentti Nordenskiöldinkadun, Reijolankadun ja Urheilukadun katusuunnitelmaluonnoksista

Urheilulehdon ympäristön katusuunnitelmaluonnokset olivat nähtävillä 29.8.–5.9.2016. HePo jätti suunnitelmaluonnoksista kommentin.

HePo kiitti kolmitasopyöräteitä, joita on tulossa Nordenskiöldinkadulle. Kolmitasopyörätie on tasoerotettu sekä jalkakäytävästä että ajoradasta reunakivellä. Tämä parantaa sekä pyöräilyn että jalankulun sujuvuutta ja turvallisuutta. Kolmitasopyöräteiden kaato tulisi kuitenkin tehdä jalkakäytävän suuntaan kuten Kööpenhaminassa. Jos kaato tehdään ajoradan suuntaan, pyörätie ja erityisesti jalkakäytävä nousevat hyvin korkealle suhteessa ajorataan, mikä hankaloittaa pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden liikkumista risteyksissä, joissa laskeudutaan ajoradan tasoon.

Reijolankadun 1,25 metrin pyöräkaistat ovat liian kapeat, kuten muutama vuosi sitten valmistuneet samanlaiset pyöräkaistat Nordenskiöldinkadulla.

Suunnitelmaluonnoksista puuttuu kokonaan Mannerheimintien ylitysmahdollisuus Reijolankadulta Stenbäckinkadulle. Kuitenkin tällä reitillä kulkee runsaasti pyöräliikennettä. Lisäksi yhteys on merkitty kantakaupungin tavoiteverkkoon.

reijolankatu

Suunnitelmaluonnoksista puuttuu tavoiteverkkoon merkitty yhteys Reijolankadulta Stenbäckinkadulle.

Tagit:, ,