HePo osallistui maahanmuuttajien liikuntapäivään Vantaalla

HePo oli mukana toteuttamassa maahanmuuttajille räätälöityä liikuntapäivää Vantaan Tikkurilan urheilupuistossa 19.8. Tapahtumaan osallistui toistasataa aikuista maahanmuuttajaa, jotka suorittavat Edupolin oppilaitoksessa kotouttamiskoulutusta. Liikuntapäivän tavoitteena oli tarjota halukkaille mahdollisuus kokeilla Suomessa suosittuja ulkoliikuntalajeja ja harjoittaa suomen kielen taitojaan aurinkoisessa ulkoilmassa. Lajeina oli pyöräilyn lisäksi mm. polttopalloa, joogaa ja mölkkyä.

Pyöräilypisteessä halukkaat saivat kokeilla taitorataa, jossa testattiin karkeita pyöränhallintataitoja, kuten tarkkuusajoa, korokkeen ylittämistä, pujottelua, hidasajoa, kiihdyttämistä ja pysäyttämistä. Osallistujat oppivat myös pyöräilyyn liittyvää suomen kielen sanastoa ja liikennesääntöjen perusteita. HePosta mukana oli pyöräilyohjaaja Satu Leppänen.

Tämä oli hieno tapahtuma ja olen iloinen, että HePo sai olla siinä mukana. Joku kävi pyörän selässä elämänsä ensimmäistä kertaa. Taisi pyöräilykärpänen purra montaa osallistujaa.” -kommentoi Leppänen tunnelmia päivän jälkeen.

Myös Edupolin maahanmuuttajakouluttaja Leena Vepsäläinen piti liikuntapäivää onnistuneena.  “Oli palkitsevaa nähdä opiskelijoiden riemukkaat ilmeet, kun he rohkaistuivat pyörän selkään ja vanhat taidot vuosien takaa tulivat käyttöön. Yksikin opiskelija pyöräili tässä tapahtumassa ensimmäistä kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen!” -kommentoi Vepsäläinen osallistujien kokemuksia. 

HePo järjestää yhdessä Helsingin Liikuntaviraston kanssa pyöräilyn alkeisopetusta maahanmuuttajille 12. ja 19. päivä syyskuuta. Lisäksi yhdistys organisoi pyöräilytoimintaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa. Jos olet kiinnostunut tulemaan maahanmuuttajille suunnattuun pyöräilytoimintaan, ota yhteyttä Satu Leppäseen (satu.leppanen (at) hepo.fi).

Mamukoulutus Edupoli

Satu Leppänen kertoo osallistujille, kuinka taitorataa on tarkoitus pyöräillä.

Tagit:, ,