Jäsentiedote 8/2016

Kevätkokous 11.3., Suomi Pyöräilee -tietoisku 4.3., HePo Fillari-messuilla 4.-6.3.2016 – tule esittelemään toimintaa, Retkitoiminnan suunnittelukokous 20.3…

HePon jäsentiedote 8/2016

  1. HePon kevätkokous 11.3.2016 klo 18 Kulmahuoneella
  2. Suomi Pyöräilee -tietoisku 4.3.2016
  3. Tule esittelemään HePoa Fillari-messuille 4.-6.3.2016
  4. HePon ja Pyöräliiton tuottama ohjelma Fillari-messuilla
  5. Retkitoiminnan suunnittelukokous 20.3.2016 Kulmahuoneella
  6. Vapaaehtoiseksi elinsiirron saaneiden EM-kilpailuihin Vantaalle 10.–17.7.2016

1. HePon kevätkokous 11.3.2016 klo 18 Kulmahuoneella

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen kevätkokoukseen perjantaina 11.3. klo 18. Kokous pidetään Kulmahuoneella osoitteessa Siltasaarenkatu 15. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten vuoden 2015 tilinpäätös ja toimintakertomus. Muut käsiteltävät asiat ilmenevät yhdistyksen säännöistä: http://www.hepo.fi/yhdistys/saannot/

Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tervetuloa!

2. Suomi Pyöräilee -tietoisku 4.3.2016

Mitä uudistuksia tieliikennelain uudistus tuo pyöräilijän arkeen? Miten uudet talvikunnossapidon menetelmät ovat purreet pyöräilyn pääreitillä Helsingissä? Miten Pedal Power -toiminta muuttaa lasten liikkumistapoja Minneapolisissa? Entä miten Helsingissä vauhditetaan pyöräilyn kasvua nyt ja lähivuosina?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin kuulet vastauksen Suomi Pyöräilee -tietoiskussa perjantaina 4.3. klo 12-14. Tilaisuus järjestetään Fillari-messujen avajaispäivänä Helsingin Messukeskuksessa, ja se on avoin ja maksuton kaikille Pyöräilykuntien verkoston jäsentahojen edustajille – siis myös HePon jäsenille. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten täytä ilmoittautumislomake mahdollisimman pian! Ilmoittautuminen sulkeutuu maanantaihin 29.2. mennessä, jos ei tupa tule täyteen jo ennen sitä. Tietoiskun osallistujat saavat automaattisesti vapaalipun Fillari 2016 -messuille ja GoExpoon.

Tilaisuuden aluksi julkistetaan ja palkitaan Vuoden pyöräilykunta 2016 ja vuoden 2015 parhaat pyöräilyteot. Tietoiskun jälkeen ohjelma jatkuu GoExpo -messujen puolella Pyöräliiton tuottamalla keskustelulla ”Tuottavuusloikka pyöräillen”. GoExpo-lavalla klo 14 alkavassa keskustelussa pohditaan, miten Suomessa voitaisiin pyöräilyä lisäämällä saavuttaa samat terveyshyödyt kuin Tanskassa. Tanskalaiset pyöräilevät päivittäin hieman yli 1,5 km/hlö, mikä tarkoittaa lähes 3 miljardin euron säästöjä terveysmenoissa vuosittain. Keskustelemassa liikenneministeri Anne Berner, pyöräilytohtori Kalle Vaismaa, ohjelmapäällikkö Piia Moilainen ja lääketieteen tohtori Tommi Vasankari. Keskustelua juontaa Pyöräliiton puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Suomi Pyöräilee -tietoiskun ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Pyöräilykuntien verkoston sivuilta:
http://www.poljin.fi/fi/kalenteri/4-maaliskuu-2016-1200/suomi-pyorailee-tietoisku-432016-klo-12-14

3. Tule esittelemään HePoa Fillari-messuille 4.-6.3.2016

HePo on mukana Messukeskuksessa 4.-6.3.2016 osana GoExpo-messuja järjestettävillä Fillari-messuilla. Tänä vuonna HePo on paikalla yhteisellä osastolla Pyöräliiton kanssa. Osaston numero on 6e91.

Haluatko mukaan messuille esittelemään HePon toimintaa, kertomaan pyöräilystä monipuolisena liikkumismuotona ja houkuttelemaan lisää jäseniä HePoon? Tartu tilaisuuteen ja tule mukaan! Osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla kaikkitietävä pyöräilyasiantuntija, vaan tärkeintä on reipas asenne ja mielenkiinto HePon toimintaa kohtaan. HePon esittelypisteellä ei tarvitse päivystää yksin, vaan tukena on aina muita hepolaisia. Lisäksi HePon messuedustajille järjestetään koulutus messuilla toimimisesta keskiviikkona 2.3. kello 17:00-19:00 Kulmahuoneella osoitteessa Siltasaarenkatu 15. Koulutukseen osallistuminen on erittäin suotavaa kaikille HePon messuedustajaksi tuleville.

Vastineeksi läsnäolostasi saat vapaan pääsyn koko GoExpo-messujen tarjontaan. HePo myös tarjoaa edustajilleen pientä purtavaa Messukeskuksen kahviloissa.

Messut ovat avoinna seuraavasti:

  • perjantai 4.3. klo 12-19
  • lauantai 5.3. klo 10-18
  • sunnuntai 6.3. klo 10-17

Voit ilmoittautua mukaan merkitsemällä päivystysvuorosi suoraan Doodleen:
http://doodle.com/poll/bs6sypqvkipwi69m

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua Jari Kirjalaiselle (puh. 050-3079673, jari.kirjalainen at hepo.fi), ja häneltä saat tarvittaessa myös lisätietoja.

4. HePon ja Pyöräliiton tuottama ohjelma Fillari-messuilla

Pyöräliiton kanssa yhteisen osaston lisäksi HePo on tuottanut Pyöräliiton kanssa ohjelmaa messujen Fillarilavalle. Päivittäin on useampia puolen tunnin ohjelmanumeroita, joiden teemoina ovat muun muassa pyöräilyn kansantaloudelliset hyödyt, sähköpyöräily, kiinnostavimmat messu-uutuudet, pyöräilijän kehonhuolto, Suomen pyörämatkailun uutuuskohteet, koululaisten pyöräilymahdollisuuksien parantaminen sekä perhepyöräily.

Tiedot ohjelmasta löytyvät HePon nettisivuilta:
https://www.hepo.fi/2016/02/22/hepo-fillari-messuilla-4-6-3-2016/

5. Tule suunnittelemaan ensi kesän retkiä 20.3.2016

Mistä löytyvät Helsingin kauneimmat valkovuokkorinteet? Mistä saa mehukkaimmat munkit? Ja missä on kaunein merimaisema? Sinne HePon rerket suuntautuva jälleen tulevan kesän aikana.

Tervetuloa kahvittelemaan Kulmahuoneelle (Siltasaarenkatu 15) sunnuntaina 20.3. kello 15:00-18:00 ja suunnittelemaan kevään ja kesän retkikautta. Tavoitteemme on täyttää retkikalenteri mahdollisimman monipuolisella retkivalikoimalla. Uudet retkikohteet ja retkiteemat ovat hyvin tervetulleita. Rohkaisemme myös uusia retkivetäjiä mukaan toimintaan. Retkiä voi vetää pareittain tai voit toimia apuvetäjänä kokeneemman ohjaajan kanssa.

Retkitoiminta on hyvin mukavaa puuhaa. Tule rohkeasti mukaan! HePo tarjoa retkieväät!

Lisätietoja Satu Leppäseltä: satu.leppanen at hepo.fi, puh 040 538 2873

6. Vapaaehtoiseksi elinsiirron saaneiden EM-kilpailuihin Vantaalle 10.–17.7.2016

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry etsii ennakkoluulottomia ja reippaita vapaa­ehtoisia erilaisiin tehtäviin kilpailujen aikana – niin liikunnan ja urheilun kuin oheistapahtumienkin parissa. Vapaaehtoisena saat uusia kokemuksia, opit uutta ja olet tekemässä jotakin ainutkertaista. Annat oman panoksesi ja osaamisesi kansainvälisessä tapahtumassa.

Vapaaehtoisten tehtävien kuvaukset ja vapaaehtoishakulomakkeen löydät kisasivuilta www.vantaa2016.fi.

VAU järjestää yleisen tilaisuuden kaikille kisois­ta kiinnostuneille, jotka ovat jo ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi tai sitä miettiville keskiviikkona 16.3.2016 klo 17.00–18.30. Paikkana on VALO-talo, Radiokatu 20, 2. krs, 00240 Helsinki.

Ilmoittautumiset viimeistään 14.3.2016 mennessä:
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n tapahtumakoordinaattori Tiina Siivonen, tiina.siivonen at vammaisurheilu.fi, puh. 040 833 4869.

Varsinaiset vapaaehtoisten koulutukset järjestetään myöhemmin keväällä.

Tagit:, , , , ,