Muistutus Ison Roobertinkadun katusuunnitelmasta

Helsingin rakennusvirasto suunnittelee parhaillaan Ison Roobertinkadun peruskorjausta. Korjaussuunnitelma käsittää Fredrikinkadun ja Yrjönkadun välisen kävelykatuosuuden. Suunnitelmissa on mm. uusia kadun pintarakenteet, istuttaa puita ja asentaa pyörätelineitä. Lisäksi Annankadun risteykseen sijoitetaan kaupunkipyöräasema.

Katusuunnitelmaehdotus oli nähtävillä 13.1.-26.1.2016. HePo jätti suunnitelmasta muistutuksen kiittääkseen kaupunkia kauan kaivatun peruskorjauksen etenemisestä ja tuodakseen esille pyöräilyn kannalta keskeisiä seikkoja, jotka peruskorjauksen yhteydessä tulisi huomioida. Esimerkiksi reunakivet tulee asentaa niin, että ne eivät haittaa pyöräillä liikkumista ajoradan ja kävelykadun välillä. Myös sadevesikourujen tulisi olla sellaisia, ettei niiden ylittäminen täräytä pyörää epämiellyttävästi. Muistutuksessa korostettiin myös kaupunkipyöräasemien oikeaa sijoittelua.

Ison Roobertinkadun kaupunkipyöräasema sijoitetaan Annankadun risteykseen.

Ison Roobertinkadun kaupunkipyöräasema sijoitetaan Annankadun risteykseen.

Tagit:, ,