Suomen Pyöräilynohjaajat ry perustettiin

pyorailynohjaajat-perustaminen-sivulle

Pyöräilyn ohjaamisen kehittäminen Suomessa otti pitkän polkaisun eteenpäin, kun Suomen Pyöräilynohjaajat ry perustettin VeloFinland-seminaarin yhteydessä Jyväskylässä sunnuntaina 25.10.

Pyöräilynohjaajat ry edistää pyöräilyn ohjaamista Suomessa sekä toimii pyöräilyä ohjaavien valtakunnallisena edunvalvojana ja yhteistyöjärjestönä. Pyöräilynohjaajat ry järjestää ja kehittää jatkossa pyöräilynohjaustoimintaa Suomessa yhteistyössä Suomen Pyöräilyunionin, Pyöräliiton, Suomen Ladun, oppilaitosten, alueellisten pyöräily-yhdistysten ja muiden pyöräilyn ohjaamiseen liittyvien tahojen kanssa.

Pyöräilynohjaajat ry:n varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä pyöräilyn ohjaamisen koulutusjärjestelmän mukaisesti kouluttautuneet henkilöt ja pyöräilyn ohjaamiseen liittyvät yhteisöt. Muut henkilöt ja yhteisöt voivat liittyä kannatusjäseniksi.

Pyöräilynohjaajat ry:n perustivat pyöräilynohjaajat Teemu Tenhunen, Ville Laakso, Tiina Riikonen, Esa Rantakangas, Jarkko Heikkilä, Joni Lehtola, Matti Pesu, Satu Leppänen, Kaisa Härkönen, Jyrki Solja, Tuija Uppman, Janne Laulainen, Juha Ahonen, Kaisa Peltonen, Sini Nousiainen ja Seppo Riikonen.

Uuden yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Matti Pesu Lappeenrannasta. Hallitukseen valittiin lisäksi Teemu Tenhunen ja Kaisa Härkönen JYPS ry:stä, Tiina Riikonen Suomen Ladusta, Satu Leppänen Pyöräliitosta, Kaj Karhunen Lång Special Services Oy:stä, Antti Tähkäpää Hyria koulutus Oy:stä ja Joni Lehtola Kirkkonummelta. Suomen Pyöräilyunioni nimeää hallitusedustajansa myöhemmin.

“Pyöräilyn ohjaamiseen luotiin valtakunnallinen koulutusjärjestelmä pari vuotta sitten. On hienoa, että saimme nyt perustettua myös valtakunnallisen ohjaajayhdistyksen järjestämään ja kehittämään toimintaa,” iloitsee uuden yhdistyksen puheenjohtaja Matti Pesu.

“Pyöräilynohjaajille on tarvetta ja kysyntää esimerkiksi pyöräilyseuroissa, matkailuyrityksissä, pyörävuokraamoissa, liikuntatoimessa, kouluissa ja päiväkodeissa sekä pyöräilyn edunvalvonta- ja kehittämistyössä”, selvittää ohjaajakouluttaja Teemu Tenhunen.

Pyöräilynohjaajat ry:n toimintaa voi seurata Facebookissa: www.facebook.com/pyorailynohjaajat.

 

Lisätietoja

Puheenjohtaja Matti Pesu, mattipesu at gmail.com, 040 534 0455

Varapuheenjohtaja Teemu Tenhunen, pj at jyps.fi, 041 544 2195

Tagit:, , , ,