HePo kommentoi pyöräpysäköinnin RT-korttia

RT-kortisto on suomalaisen Rakennustieto Oy:n julkaisema kortistomuotoinen tietokokoelma, joka sisältää tietoa ja ohjeita mm. rakenteista, tilasunnittelusta, rakennusalan sopimuksista ja tehtävänjaosta.

Alustava luonnos

Alustava luonnos

Rakennustieto kirjoittaa RT-kortit yhteistyössä kunkin kortin aiheen asiantuntijoiden kanssa. HePo pääsi mukaan pyöräpysäköintiä koskevan RT-kortin laatimistyöhön aivan viime vaiheessa, kun kortti on jo liki valmis ja monet eri intressiryhmät ovat korttia jo kommentoineet. Parempi myöhään kuin ei lainkaan.

HePo osallistui ensimmäiseen RT-kokoukseensa ikinä tai ainakin pitkään aikaan 28.10. Voimatalossa Helsingissä. Paikalla olivat HePon lisäksi edustajat WSP:stä, FCG:stä ja A-konsulteista sekä Rakennustiedon edustaja. HePosta paikalla oli puheenjohtaja Matti.

Kokous käsitteli noin kymmenen eri tahon (kaupunkeja, järjestöjä, teollisuuden edustajia) jättämiä kommentteja. Oli ilahduttavaa, että  kaikki lausunnon jättäneet suhtautuivat pyöräpysäköintiin myönteisesti, monet jopa paljon enemmän pysäköintitilaa vaatien kuin mihin työryhmä oli päätynyt. 10 lausuntoa jäi vielä käsittelemättä, joten työ jatkuu vielä marraskuussa. Valmis RT-kortti lienee käytettävissä ensi vuoden alussa.

Rakennustiedolla on viehättävä toimisto

Rakennustiedolla on viehättävä toimisto

 

Näkymä Voimatalosta

Näkymä Voimatalosta Runeberginkadulle. Hienot uudet pyöräkaistat.

Tagit: