Mediatiedote: Liikenteessä on kunnioitettava toisten henkeä ja terveyttä

ghostbike

Helsingin Tullinpuomissa autoilija ajoi ilmeisen tahallisesti pyöräilijän päälle. Pyöräilijä kuoli saamiinsa vammoihin.  Pyöräilijät kokevat vastaavia vaaratilanteita päivittäin. Autoilijat ohittavat pyöräilijän liian läheltä, kiilaavat eteen, soittavat torvea mielenosoituksellisesti, ruiskuttavat tuulilasinpesunestettä pyöräilijän päälle ja heittelevät pyöräilijöitä erilaisille esineillä ja roskilla.

Helsingin Polkupyöräilijät tuomitsee autoilijoiden pyöräilijöihin kohdistamat uhkailut, kiilailut, raivon ja näennäiset opetukset. Tällaisen toiminnan on loputtava. Kaikkien liikenteen osapuolten on kunnioitettava toistensa koskemattomuutta. Kukaan ei saa uhata kenenkään terveyttä tai henkeä. Kaikki liikenteen osapuolet ovat menossa jonnekin ja heillä on oikeus päästä perille pelkäämättä ja vahingoittumattomana. Tämän pitäisi olla selvää kaikille normaalin kasvatuksen saaneille ja autokoulun käyneille.

Suomessa on tällä hetkellä aivan liian paljon raivoa. Raivo täyttää internetin keskustelupalstat ja on nyt valumassa sieltä teille ja kaduille. Helsingin Polkupyöräilijät vaatii kaikkia, ja erityisesti raskailla välineillä – autoilla –  kulkevia rauhoittumaan ja noudattamaan liikennesääntöjä. Jos joku tekee virheen, siitä ei pidä provosoitua eikä tilannetta pidä pahentaa raivostumalla. Maltti, varovaisuus ja rauhallisuus varmistavat kaikkien osapuolten mukavan matkan ja turvallisen perillepääsyn.

Helsingin Polkupyöräilijät vaatii myös poliisia ja syyttäjiä ottamaan pyöräilijöihin kohdistuvat laittomuudet vakavasti. Tällä hetkellä pyöräilijän henkeä uhannut pääsee usein kuin koira veräjästä – tuomiotta tai korkeintaan huomautuksella, jos poliisi edes vaivautuu asiaa tutkimaan. Autolla uhkaaminen on vähintäänkin yhtä vakavaa kuin aseella uhkaaminen.

 

Pyöräilijät järjestävät Tullinpuomissa autoilijan yliajaman pyöräilijän muistoajon sunnuntaina 16.8. Kokoontuminen Kiasman eteen kello 12:00, josta lähdetään pyörillä Tullinpuomiin. Lisätietoja muistoajosta:

https://www.facebook.com/events/1482910768668690/

 

Helsingin Polkupyöräilijät

Matti Kinnunen, puheenjohtaja, etunimi.sukunimi@hepo.fi; 0400 163 618

Marjut Ollitervo, varapuheenjohtaja etunimi.sukunimi@hepo.fi; 040 502 5266

Tagit:, , ,