Jäsentiedote 26/2015

Jäsenkirje siirtyi MailChimp-palveluun, Tilaa HePon ajoasu, Raide-Jokerin kommentointi, Tapaaminen KSV:n ja HKR:n kanssa…

Helsingin Polkupyöräilijöiden jäsentiedote 26/2015

 1. Jäsenkirje siirtyi MailChimp-palveluun
 2. Tilaa HePon uusi ajoasu
 3. HePo kommentoi Raide-Jokerin suunnitelmia
 4. HePon hallitus tapasi KSV:n ja HKR:n edustajia
 5. Velo-city 2015 keräsi ennätysmäärän osallistujia
 6. Sunnuntailenkkien reitit on suunniteltu
 7. Kilometrikisa meneillään – liity HePon joukkueeseen
 8. Ajankohtaisia linkkejä

1. Jäsenkirje siirtyi MailChimp-palveluun

HePo on siirtänyt sähköpostitse tapahtuvan tiedottamisensa MailChimp-palveluun. MailChimp on sähköpostiviestintään ja -markkinointiin suunnattu työkalu, jonka avulla voidaan myös mitata viestinnän toimivuutta ja hallita osoitteistoja. Palvelun käytöstä on aikaisemmin saatu hyviä kokemuksia HePon talvikauden spinning-tuntien tiedottamisessa. Siirron taustalla on myös viimeaikaiset ongelmat aikaisemmin käytössä olleen ezmlm-idx -sähköpostilistaohjelmiston kanssa.

Siirtymän myötä jäsentiedotteita pyritään kehittämään entistä visuaalisempaan suuntaan yhdistämällä viesteihin enemmän tekstiä ja kuvaa. HTML-muotoisen sisällön lisäksi sähköpostiviestit sisältävät myös vaihtoehtoisen ns. ”plain text” -version viestistä. Tämän avulla varmistetaan viestien mahdollisimman hyvä perille meno ja sähköpostien sisällön näkyminen mahdollisimman laajalla joukolla erilaisia sähköpostiohjelmia. Sähköpostiohjelmat automaattisesti päättelevät, kumman version viestistä näyttävät.

MailChimp-sähköpostiviesteissä on mahdollisuus poistaa oma osoite jakelulistalta klikkaamalla viestin lopussa olevaa ”unsubscribe from this list” -linkkiä. On kuitenkin hyvä huomata, että mikäli poistaa oman osoitteensa jakelulistalta, jää pois HePon jäsentiedotuksen piiristä. Uudelleen liittyminen on mahdollista lähettämällä sähköpostiviesti jäsensihteerille (jasensihteeri at hepo.fi).

2. Tilaa HePon uusi ajoasu

Paljon kiinnostusta herättäneet HePon uudet ajoasut ovat tilattavissa. Ensimmäisessä vaiheessa tilaamme ajopaitoja, lyhytlahkeisia ajohousuja sekä tuuliliivejä. Myöhemmin tilattavaksi voi tulla myös muita tuotteita. Laadukkaat asut valmistaa Inverse. Lisätietoa: http://www.inverseteams.com/en

Ajoasuja TILATAAN VAIN SITOVIEN tilausten perusteella. Ajoasujen hinta voi vielä muuttua jonkin verran sen mukaan, kuinka monta ennakkotilausta saadaan.

Tilattavat tuotteet:

 • Lyhythihainen ajopaita täyspitkällä vetoketjulla ja kolmella taskulla. Valmistusmateriaali airtex. Hinta-arvio 50 euroa.
 • Lyhytlahkeinen ajohousu henkseleillä ja säämiskällä. Valmistusmateriaali lycra. Hinta-arvio 57 euroa.
 • Tuuliliivi täyspitkällä vetoketjulla ja kolmella taskulla. Valmistusmateriaali aerotech light. Hinta-arvio 76 euroa.

Mikäli tilaat sekä ajopaidan että ajohousut, tuotteiden yhteishinta-arvio on 99 euroa.

Suunniteltujen asujen mallit, kokotaulukko sopivan koon määrittämiseksi, tilauslomake sekä muut tiedot löytyvät HePon kotisivuilta: http://www.hepo.fi/ajoasu

3. HePo kommentoi Raide-Jokerin suunnitelmia

Raide-Jokerin ratasuunnitelmaluonnokset olivat kommentoitavana raidejokeri.info -sivustolla 21.6.2015 asti. HePo jätti suunnitelmista kommentin Helsingin ja Espoon kaupungeille. Suunnitelmat parantavat monilta osin pyöräilyn olosuhteita Jokerilinjan varrella. Erityisesti uudet sillat Lahdenväylän ja Vantaanjoen yli sujuvoittavat pyöräilyä, joukkoliikennettä ja jalankulkua. Suunnitelmissa on kuitenkin myös paljon parantamisen varaa esimerkiksi pyöräteiden ja ajoratojen risteyksissä. HePo kiittää kaikkia kommentointiin osallistuneita.

 • Kommentti on luettavissa täällä.
 • Raide-Jokerin suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua täällä.

4. HePon hallitus tapasi KSV:n ja HKR:n edustajia

HePon hallitus tapasi 10.6. Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston ja rakennusviraston asiantuntijoita ja johtajia. Virastoista paikalla olivat pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen ja liikennesuunnittelija Niko Palo Kaupunkisuunnitteluvirastosta sekä osastopäällikkö Silja Hyvärinen ja projektinjohtaja Juha Väätäinen Rakennusvirastosta.

Parin tunnin keskustelu oli hyvähenkinen ja siinä kävi ilmi, että virastoissa arvostetaan HePon asiantuntemusta. Tapaamisen tuloksena molemmat osapuolet myös ymmärtävät hieman paremmin pyöräteihin liittyviä ongelmia ja suunnitteluprosesseja. Yhteistyö jatkuu ja seuraava tapaaminen on alkusyksystä. Silloin on tarkoitus työskennellä yhdessä muutaman ajankohtaisen suunnitelman parantamiseksi.

5. Velo-city 2015 keräsi ennätysmäärän osallistujia

Maailman suurin pyöräilykonferenssi Velo-city keräsi yli 1500 osanottajaa 80 eri maasta Ranskan Nantesiin kesäkuun alussa. Suomalaisia pyöräilyn edistäjiä oli mukana yli 20. Konferenssin yhteydessä järjestettyyn perinteiseen pyöräkulkueeseen osallistui ennätykselliset 7000 pyöräilijää. Velo-cityssä allekirjoitettiin Nantesin peruskirja, jossa vaadittiin kuntia, alueita, valtioita sekä kansainvälisiä päättäviä elimiä tunnistamaan pyöräilyn rooli osana maailman kestävää kehitystä sekä edistämään pyöräilyä. Lisätietoja ja kuvia konferenssista: http://www.ecf.com/news/how-was-your-velo-city/

6. Sunnuntailenkkien reitit on suunniteltu

HePon sunnuntaisten kuntolenkkien reitit on suunniteltu kesäkuun ja heinäkuun osalta. Reitit löytyvät HePon kotisivulta: https://www.hepo.fi/retket-ja-lenkit/kuntolenkit/lenkkireitit/

Sivulta löytyy myös ohjeet siitä, miten reittitiedostot voi ladata RidewithGPS:stä Garmin-navigaattoriin.

7. Kilometrikisa meneillään – liity HePon joukkueeseen

Leikkimielinen Kilometrikisa käynnistyi toukokuun alussa ja sitä poljetaan ajanjaksolla 1.5.-22.9. Mukaan kisaan ehtii vielä hyvin ilmoittautua. Talvikilometrikisassa 2015 polkeneet voivat kirjautua mukaan samalla käyttäjätunnuksella kuin talvikisassakin. Jos sinulla ei vielä ole omaa tunnusta Kilometrikisaan, käy rekisteröitymässä palveluun ja liittymässä samalla kisaan. HePolla on kisan Tehosarjassa oma joukkue, johon jokainen hepolainen voi liittyä. Liittyäksesi mukaan HePon joukkueeseen tarvitset osallistumiskoodin: polkee2015

Joka kuukausi arvotaan jälleen hienoja pyöräilyaiheisia palkintoja kaikkien osallistujien kesken, muun muassa Jopo 50 v 24″ -polkupyörä (arvo 450 euroa), joka on vuonna 1965 markkinoille tulleen Jokaisen Polkupyörän muotokieltä kunnioittava juhlavuoden malli.

Liity mukaan kisaan osoitteessa: https://www.kilometrikisa.fi

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä tai tarvitset ohjeita, lue ensin tämä: http://www.kilometrikisa.fi/faq/

8. Ajankohtaisia linkkejä

 • Helsingin sanomien Veloelo-blogissa on kesäkuussa julkaistu kirjoituksia, joissa on käsitelty muun muassa tyylikkäitä pyöräilylaukkuja, pyöräilijän keskinopeutta ja kunnon suhdetta, vinkkejä enimmäistä kertaa maantiepyöräilytapahtumaan osallistuvalle, Tuhkolmaan ja Tallinnan pyöräretkikohteita sekä kaupunkipyöräjärjestelmiin liittyviä väärinkäsityksiä. http://www.hs.fi/blogi/veloelo/
 • Pyöräilykuntien verkoston Poljin-lehden numerossa 3/2015 aiheina mm. Velo-cityn 2015 terveiset maailmalle, Pyöräilevät kaupunginosat –hanke, sähköpyörät, Vuoden pyöräilijä Mauri Myllylä, lasten pyöräilyn edistäminen sekä kaupunkisuunnittelija Jeff Speckin ajatukset kävelykelpoisesta kaupungista.
 • Suomeen on syntynyt uusi suomalaisen pyöräilyn verkkolehti Poljento. Poljento käsittelee suomalaiseen pyöräilyyn liittyviä ilmiöitä, henkilöitä ja ajankohtaisaiheista. Alkuvaiheessa Poljennon sisällöt keskittyvät erityisesti maantie- ja retkipyöräilyyn, mutta muitakaan pyöräilyn alalajeja lehti ei ole rajannut pois. Toistaiseksi Poljennon toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle. http://poljento.com

Tagit:, , , , , , , , , , , ,