Vuosi 2014: Uusia jäseniä ja aktiivista pyöräilyn kehittämistä

HePo

HePon kevätkokouksessa hyväksyttiin vuoden 2014 toiminta­kertomus, keskusteltiin Helsingin kaupungin pyöräily­koordinaattorin kanssa sekä fillaroitiin 2400 kilometriä Himalajan kiemuraisilla rinteillä.

Hyviä uutisia jäsenet! HePon toiminnalle on tänä vuonna entistä paremmat edellytykset, sillä jäsenmäärämme kasvoi viime vuonna 200 henkilöllä.

– Tuotot kasvoivat myös aktiivisen spinning-toiminnan myötä. Suotuisan kasvun turvin voimme palkata jo toisen osa-aikaisen työntekijän, kertoo HePon puheenjohtaja Matti Kinnunen viime vuoden positiivisista luvuista.

Kevätkokouksessa esitetyn toimintakertomuksen anti oli muutoinkin iloista kuultavaa.

HePo toimi viime vuonna monin eri tavoin paremman pyöräilykulttuurin ja -liikenteen edistämisen puolesta. HePo oli mukana vaikuttamassa tieliikennelainsäädännön kokonaisuudistukseen ja järjesti esimerkiksi virkamiespyöräilyjä. Järjestö laati myös kymmenen, lähinnä liikennesuunnitteluun liittyvää kannanottoa sekä oli panemassa alulle Pyöräkaista Hämeentielle -kansalaisaloitetta.

HePoa kuultiin myös monissa eri medioissa. Pyöräily kiinnostaa, ja enenevissä määrin HePolta pyydetään kantaa ajankohtaisiin pyöräilyasioihin.

Jäsenistölle HePo tarjosi jäsenviestinnän lisäksi suuren määrän erilaisia pyöräretkiä, kuntolenkkejä sekä koulutuksia. Monipuolista toimintaa jatketaan kuluvanakin vuonna.

Sääntömääräisten asioiden jälkeen kokouksessa vieraili Helsingin kaupungin pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen, joka toivoi aktiivista yhteydenpitoa HePon jäsenten kanssa. HePo on Helsingin kaupungille tärkeä kumppani, sillä Helsingillä on pienet resurssit pyöräilyn kehittämiseen. Työtä kuitenkin tehdään koko ajan:

– Pian julkaisemme pyöräilykatsauksen, jossa käsitellään pyöräilyn tilaa Helsingissä, Keisanen iloitsee.

Kokouksen päätteeksi toimittaja Matti Rämö kertoi Himajalan-pyöräilyretkestään. Seitsemän viikkoa kestäneelle fillarointireissulle mahtui uskontojen kirjoa, vuohia ja sotilaita, satoja tuhansia pyhiinvaeltajia, katkonaisia teitä ja muuttuvia säärintamia. Hengityssuojain oli ehdoton väline.

– Järkyttävän kauniit maisemat auttoivat jaksamaan eteenpäin, Rämö sanoo upean matkakuvaesityksen lomassa.

Rämö kannustaakin kaikki innostuneita rohkeasti reissuun, tämäkin reitti on saavutettavissa oleva unelma:

– Matkakohteena tämä ei ole mitenkään mahdoton. Reissun päällä tapasin 8–77-vuotiaita pyöräilijöitä!

HePon kevätkokous järjestettiin 28.4. Kulmahuoneella. Vuoden 2014 toimintakertomus löytyy täältä.